Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Orca van Lego?

Vancouver,
Canada


In de fijne stad Vancouver wandelen we tijdens ons verblijf graag dagelijks langs de waterkant vanaf Canada Place richting de haven. Vlakbij het Convention Centre zien we een bijzonder kunstwerk: het lijkt wel een orca van Lego! Het blijkt een kunstwerk van de Canadese kunstenaar Douglas Coupland; de 'Digital Orca'.
De zwart-witte blokken zorgen ervoor dat het kunstwerk een 8-bit afbeelding lijkt, heel bijzonder en mooi, zeker met het water en de bergen op de achtergrond.

Vancouver is een heerlijke stad: ruim en groen, werelds en gezellig. Je kunt er heerlijk uit eten, wandelen langs de leuke jachthaven, en je zit zo midden in de natuur.
Met onze zoon verbleven we hier 3 dagen en hadden een heerlijke tijd, voordat we naar Vancouver Island vertrokken.
Fietsen door Stanley Park, waar we het prachtige aquarium bezochten (tip! Zie www.vanaqua.org), langs de beroemde totempalen reden en zelfs op het strand hebben gelegen en in zee zwommen (terwijl zeehondje vlakbij ons even zijn kop liet zien...). En daarna languit op het grasveld liggen, kijkend naar een cricket wedstrijd op zondagmiddag en af en toe een langshuppelende eekhoorn. Een topplek om je vakantie in Canada te beginnen of te eindgen.