Blog van de week: zomer in Vancouver image
Lkoedam

Blog van de week: zomer in Vancouver

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze keer neemt Reireporter Neretslok ons mee naar het sportieve, bruisende en multiculturele Vancouver.

Vancouver, een bijzondere stad aan de westkust van Canada. (Foto: Neretslok)



Een compleet plaatje, aldus Reisreporter Neretslok. Vancouver zoals hij het altijd al had willen ervaren. De indrukken die hij daar heeft opgedaan zal hij niet snel meer vergeten. Neretslok deelt zijn ervaringen over deze moderne, bruisende stad aan de Stille Oceaan. 



‘Ik loop over Beach Avenue naar Sunset Beach Park, een stadsstrand. Plotseling zie ik in het duister een schaduw. Een grote hond, een wolf? Het is een coyote. Deze roofdieren zijn niet meer bang voor mensen en zwerven door de stad op zoek naar voedsel, had ik al gelezen. Ik heb gelukkig onthouden wat ik moet doen, als je oog in oog met zo’n coyote staat. Overwicht tonen, rustig maar zwaar spreken en met een welluidende stem zeggen: ‘ Goooo…. Awayayay…. Coyooooote’. Ondanks mijn zenuwen lukt me dat wonderwel. ‘Goo awayayay coyoooote!’. Ik haper niet, ben stemvast, de zwaarte zit er ook goed in en ik schiet er niet bij in de lach. Helaas, het helpt mij niet. Grommend komt het beest langzaam op mij af. Of het mij gelukt is mij te ontdoen van deze dreigende zwerver kan ik niet vertellen. Want het is niet echt gebeurd. Maar het had heel goed gekund. Als ik tenminste de waarschuwingsborden in de stad met daarop ‘wat te doen als’ mag geloven. Het staat er allemaal echt!



Net zoals bij mensen krijgt een stad nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Als die eerste indruk grijs is, en grauw, en vooral nat, dan komt het niet meer echt goed. Maar met Vancouver, toch een ‘wet city’ van formaat, kan er voor ons niets meer mis gaan. De stad waar ik ooit heen wilde emigreren, lang geleden, en waar ik tijdens onze vlucht van vandaag halsreikend naar uitkeek, maakt een uitstekende eerste indruk. Extravert, tikje exotisch, relaxt. Wellicht een gelukkig uitgevallen eerste indruk, het is fantastisch zomerweer en Vancouver beleeft zelfs bijna recordtemperaturen , maar ik wil het er graag mee doen. Na veertig jaar krijg ik een ietwat gekleurde bevestiging dat deze stad destijds voor mij een goede keuze zou zijn geweest. 



Mooi weer nodigt overal mensen uit naar buiten te gaan. In Vancouver, dat tenslotte een behoorlijk nat en koel zeeklimaat kent, wordt deze uitnodiging maar al te graag aanvaard. Zodra de zon schijnt ondergaat deze stad een warme metamorfose. De warmte prikkelt de inwoners. Hardlopers, skaters, wielrenners en surfers komen weer tot leven. Iedereen komt tot leven. We zien overal bewegende mensen, en als tegenhanger daarvan zitten de terrassen overvol. Vancouver sport, Vancouver geniet. 



Dat is onze eerste indruk, als we na een vlucht van tien uur ineens midden in het drukke zaterdagmiddagstadsverkeer van Vancouver rijden. Het is wennen en oppassen, want voor ons gevoel is het al middernacht en de moeheid begint toe te slaan...'



Benieuwd hoe het afloopt? Lees het vervolg hier verder op onze community!