Canada reviews

10
Canada parc-national-de-lile-bonaventure-et-du-rocher-perce
kburgers1 was hier 01 sep 2018
Vanuit Percé, in Quebec Oost-Canada, kan je met de boot naar het eiland Bonaventura. Op dit eiland broeden en voeden in de maanden mei t/m oktober 100.000 Jan van Genten hun kuikens. De boot doet eerst een tocht om het eiland heen, waarbij je de Jan van Genten op de rotsen ziet zitten en met duizenden tegelijk het water in ziet vliegen. Zodra de boot aan de andere kant van het eiland heeft aangelegd moet je minimaal 2,6 km lopen tot je aan de kant van het eiland komt waar ze zitten. Dit is de kortste wandelroute. Je kan ook een van de andere 3 langere wandelroutes over het eiland nemen. Onderweg hoor en ruik je de Jan van Genten al. Je kan zo dichtbij komen dat je ze bijna kan aaien. Een prachtige ervaring!
Highlight
  • Leuke wandelpaden op het eiland
  • 100.000 Jan van Genten
  • Leuke boottocht naar het eiland
  • Boottocht kost wel +/- 35$ pp.
Review geplaatst op 2018-10-25
10
Canada tadoussac
kburgers1 was hier 01 sep 2018
Tadoussac in Quebec Canada staat bekend om de beluga whales die hier wonen. Daarnaast is het water voedselrijk en kan je er dwergvinvissen, vinvissen, blauwe vinvis en bultrugwalvissen zien. Je kan een tour per boot/zodiac doen om deze geweldige beesten te spotten. Echter kan je langs de kant de walvissen ook gewoon op het blote oog spotten. 4 van de 4 dagen hebben we walvissen vanaf de kant gezien. Cap-bon-Desir is hier een prima plek voor. Dat komt omdat het vanaf de kant meteen 300 meter diep is het water. Een ranger verteld je welke walvis er langs zwemt. De beluga whales kan je met een beetje gelukt (en dat hadden wij) aantreffen vanaf Pointe de I'Islet. Ook is het CIMM onderzoekscentrum is leuk om te bezoeken, zij vertellen je alles over de beluga's. En als je net als ons geluk hebt zie je door het museumraam een dwergvinvissen en beluga's langs komen!
Highlight
  • Pointe de I'Islet
  • CIMM onderzoekscentrum
  • Cap bon Desir
  • Walvissen spotten vanaf de kant
Review geplaatst op 2018-11-01
6
Canada Lake Louise
baatjes was hier 01 aug 2018
Lake Louise.....bejubelt om haar schoonheid. O, het is zeker mooi. Maar ook absurd druk. Toen we aan kwamen rijden om 06:45 was de weg naar Moraine Lake al afgesloten. En de parkeerplaats van Lake Louise liep tegen die tijd ook al aardig vol. Gelukkig hadden we nog een plekje, anders kom je op de overflow parkeerplaats, 10 kilometer verderop, te staan en moet je met een shuttlebus naar het meer. Voor ons verliest een mooie (maar zeker niet mooiste) plek zijn charme wanneer het zo immens druk is. Zelfs een wandeling naar de Valley of the Six Glaciers, kon je in ganzenpas achter elkaar aan doen. Wij hebben een wandelingtje langs het meer gemaakt en zijn daarna snel verder gegaan met onze verkenning van Banff National Park.
Stad
  • Mooi meer
  • Logistiek is goed georganiseerd
  • Charme volledig weg.
  • Immens druk
Review geplaatst op 2018-08-11
8
Canada Icefields Parkway
baatjes was hier 01 aug 2018
Zoals velen doen tijdens hun reis door West-Canada reden wij ook over de Icefields Parkway. Wij reden de weg vanuit Jasper naar Banff. Andersom kan natuurlijk ook prima. In ons boek staat deze route als de 'meest spectaculaire panoramaroute van Noord-Amerika' beschreven. Dat kan ik niet beweren omdat ik lang niet alle routes in Noord-Amerika heb gereden. Maar dat het mooi is, kan ik wel beamen. Je kunt bij elke parkeerplaats wel stoppen voor weer een prachtig uitzicht of een wandeling naar een watervalletje. Bij het Columbia Icefield Centre kun je de Athabasca gletsjer op, wat op zich leuk is, maar wel heel toeristisch. Het gedeelte van de Icefields Parkway dat in Banff ligt is iets minder goed voorzien van bordjes dan Jasper. Je moet hier wat meer zoeken. Om Bow Lake kun je natuurlijk niet heen. Sla deze weg echt niet over als je in de Rockies bent, en accepteer de vele toeristen.
Regio
  • Prachtige vergezichten
  • Geen vrachtwagens toegestaan op deze weg
  • Veel toeristen, vooral bij Columbia Icefield Centre
Review geplaatst op 2018-08-20
9
Canada bankhead-in-banff-np
baatjes was hier 01 aug 2018
Bankhead is een oud mijndorp midden in Banff National Park aan de voet van Cascade Mountain. Tegenwoordig is 'dorp' verlaten. Je vindt er overblijfselen uit de tijd dat Bankhead een florerend mijndorp was. Zo staan er geraamtes van oude gebouwen en vind je er oude machines. Overal vind je duidelijke uitleg met de functie van het gebouw of machine. Op een aantal dagen in de week kun je in de ochtend met een gids Bankhead verkennen zodat door de verhalen van de gids het dorp nog meer tot leven komt. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, en waren juist blij even geen andere toeristen te zien na een drukke ochtend bij Lake Louise. Bovendien kom je met een beetje inbeeldingsvermogen een heel eind. We hebben een behoorlijke tijd door het 'dorp' gelopen en vonden het interessant en een leuke afwisseling met al het overweldigende natuurschoon van Banff NP. En als kers: geen andere toerist gezien.
Activiteit Wandelroute Cultuur Attractie Highlight
  • Prachtige omgeving
  • Geen andere toeristen gezien
  • Interessant
  • Weinig schaduw, kan warm worden
Review geplaatst op 2018-10-18
9
Canada Banff National Park
baatjes was hier 01 aug 2018
Bankhead is een oud mijndorp midden in Banff National Park aan de voet van Cascade Mountain. Tegenwoordig is 'dorp' verlaten. Je vindt er overblijfselen uit de tijd dat Bankhead een florerend mijndorp was. Zo staan er geraamtes van oude gebouwen en vind je er oude machines. Overal vind je duidelijke uitleg met de functie van het gebouw of machine. Op een aantal dagen in de week kun je in de ochtend met een gids Bankhead verkennen zodat door de verhalen van de gids het dorp nog meer tot leven komt. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, en waren juist blij even geen andere toeristen te zien na een drukke ochtend bij Lake Louise. Bovendien kom je met een beetje inbeeldingsvermogen een heel eind. We hebben een behoorlijke tijd door het 'dorp' gelopen en vonden het interessant en een leuke afwisseling met al het overweldigende natuurschoon van Banff NP. En als kers: geen andere toerist gezien.
Stad
  • Prachtige ligging
  • Weinig toeristen
  • Interessant
  • Weinig schaduw, kan warm worden
Review geplaatst op 2018-10-18
9
Canada frank
baatjes was hier 01 aug 2018
Onderweg van Golden naar Waterton Lakes NP kwamen we door Crowsnest Pass, een aantal kleine dorpjes die samen een gemeente vormen. Bijna elke dorpje heeft zo zijn eigen geschiedenis. Het dorpje Frank maakte diepe indruk op ons. In 1903 vond daar in de vroege ochtend van 29 april een aardverschuiving plaats. De top van Turtle Mountain brak over over een gebied van 1 kilometer wijd, 425 meter lang en 150 meter diep. Het gesteente brak in grote brokken en bedolf het plaatsje in zijn geheel. De mensen die op dat moment aan het werk waren in de mijnen overleefde dit en zij wisten zich een weg naar buiten te graven. Tot op de dag van vandaag zie je nog precies waar de brokken steen zijn terecht gekomen. Ze hebben de rotsen namelijk laten liggen omdat het geen doen was dit op te ruimen. Het dorp en de mensen die hierbij zijn omgekomen, liggen hier nog steeds begraven. Het is een indrukwekkende plaats die maar weer eens laat zien hoe kwetsbaar je bent bij natuurgeweld. Het is ook mogelijk om een informatiecentrum over de 'Frank slide' te bezoeken met veel achtergrond informatie.
Highlight
  • Plek geeft perspectief
  • Indrukwekkende plek
  • Je hoeft er niet voor om te rijden
Review geplaatst op 2018-11-06
9
Canada head-smashed-in-buffalo-jump
baatjes was hier 01 aug 2018
Wanneer je hoort over een plaats met de fascinerende naam Head-Smashed-In Buffalo Jump, dan moet je daar natuurlijk naar toe. Hoe komt een plaats aan zo'n naam? Dat kom je te weten door het bijbehorende bezoekerscentrum te bezoeken. Je leert hier over de 'buffalo jump' en hoe de Blackfoot-indianen deze jump gebruikten bij hun jacht. De jump zelf is leuk om te bekijken en je te bedenken wat zich hier duizenden jaren (geleden) heeft afgespeeld. De getoonde film is erg informatief en de tentoonstelling interessant. Daarnaast kun je via wandelpaden naar de voet van de jump lopen (mits de paden open zijn en er geen beren gesignaleerd zijn, wat bij ons het geval was). In de loop van de eeuwen heeft zich onderaan de voet van de Buffalo Jump een negen meter dikke aardlaag met beenderen, pijl- en speerpunten opgehoopt. Ik weet niet of je hier ook daadwerkelijk nog wat van ziet aangezien wij er dus niet bij konden komen. Er zijn meer buffalo jumps in de omgeving, maar geen met zo'n fascinerende naam. Je wil nu natuurlijk weten hoe deze plaats aan zijn is gekomen...volgens de legende stond een jonge indiaan onderaan de Buffalo Jump toen er een aantal bisons op zijn hoofd terecht kwamen en hij dus een ingeslagen hoofd had.
Cultuur Attractie Highlight
  • Interessant stuk geschiedeni
Review geplaatst op 2018-11-15
9
Canada head-smashed-in-buffalo-jump
baatjes was hier 01 aug 2018
Wanneer je hoort over een plaats met de fascinerende naam Head-Smashed-In Buffalo Jump, dan moet je daar natuurlijk naar toe. Hoe komt een plaats aan zo'n naam? Dat kom je te weten door het bijbehorende bezoekerscentrum te bezoeken. Je leert hier over de 'buffalo jump' en hoe de Blackfoot-indianen deze jump gebruikten bij hun jacht. De jump zelf is leuk om te bekijken en je te bedenken wat zich hier duizenden jaren (geleden) heeft afgespeeld. De getoonde film is erg informatief en de tentoonstelling interessant. Daarnaast kun je via wandelpaden naar de voet van de jump lopen (mits de paden open zijn en er geen beren gesignaleerd zijn, wat bij ons het geval was). In de loop van de eeuwen heeft zich onderaan de voet van de Buffalo Jump een negen meter dikke aardlaag met beenderen, pijl- en speerpunten opgehoopt. Ik weet niet of je hier ook daadwerkelijk nog wat van ziet aangezien wij er dus niet bij konden komen. Er zijn meer buffalo jumps in de omgeving, maar geen met zo'n fascinerende naam. Je wil nu natuurlijk weten hoe deze plaats aan zijn is gekomen...volgens de legende stond een jonge indiaan onderaan de Buffalo Jump toen er een aantal bisons op zijn hoofd terecht kwamen en hij dus een ingeslagen hoofd had.
Highlight
  • Mooi modern museum
  • Interessant stuk geschiedenis
  • Open vlakte, kan er snikheet worden
Review geplaatst op 2018-11-15
9
Canada Vancouver
baatjes was hier 01 jul 2018
Wanneer je net als wij maar één volle dag hebt in Vancouver moet je keuzes maken: wat ga je bekijken en wat niet. De gastheer van onze B&B gaf aan dat we de zeemuur in Stanley Park vooral moesten wandelen en dat we dan zo naar het stadscentrum konden lopen. Goed idee. Alleen de zeemuur is 8,8 km lang en als je dan ook nog hier en daar wilt rondkijken, wordt het wel een erg lange tocht. Daarom hebben we fietsen gehuurd, helm op, en gaan. Stanley Park is een mooi groen park waar je echt wel wat tijd kunt doorbrengen. Ook Granville Island is leuk om te bezoeken met zijn overdekte markt. Je kunt gemakkelijk met False Creek Ferry naar dit schiereiland varen. Ook downtown Vancouver is genoeg leuks te zien: de stoomklok is een ware publiekstrekker. Elk kwartier geeft deze klok een riedeltje weg en op het hele uur is het een waar fluitconcert. Ook de Lookout is leuk. Wat prijzig, maar je mag meerdere keren op een dag naar boven.
Stad
  • Gemoedelijke sfeer
  • Mooi park
  • Leuke, compacte binnenstad
  • Redelijk veel bedelaars
Review geplaatst op 2018-07-26
9
Canada Vancouver Island
baatjes was hier 01 jul 2018
We kwam een met de boot aan in Nanaimo en van daar doorreizen naar Ucluelet. Aangekomen in Nanaimo dacht ik echt waarom is iedereen zo lyrisch over dit eiland. Het was er druk op de doorgaande weg, nog drukker dan Vancouver. Maar naarmate we dichter bij Ucluelet kwamen werd het rustiger en mooier. Ucluelet is een klein dorpje gelegen op een landtong/schiereilandje met leuke restaurantjes en een klein vissershaventje. Je kunt vanuit het dorp de Wild Pacific Trail lopen. Een in totaal ruim 8 km lang pad langs de kust. Met het een mooie vergezicht na het andere. Sla ook het Pacific Rim National Park niet over. Dit ligt (voor een deel) tussen Ucluelet en Tofino. Je kunt hier wandelingen doen naar prachtige stranden en door oud regenwoud. Ook kun je vanuit Ucluelet of Tofino berentochten maken of walvistochten. Of je vliegt een stukje in een watervliegtuig. In Ucluelet was het gelukkig wat koeler dan in Nanaimo, door zeemist.
Regio
  • Koeler dan Nanaimo
  • Ucluelet minder toeristisch dan Tofino
  • Wild Pacific Trail te lopen vanuit Ucluelet
  • Ucluelet is goede uitvalsbasis voor Pacific Rim
  • Lange reis om er te komen
Review geplaatst op 2018-08-02
9
Canada Clearwater Valley Road(trip)
baatjes was hier 01 jul 2018
In Canada is genoeg moois te zien. Wells Gray Provincial Park is zoiets moois. Langs de Clearwater Valley Road vind je de prachtigste watervallen, van laag tot heel hoog. Degene die het meest indrukwekkend is, is toch wel Helmcken Falls. De waterval dondert met veel geweld 180 meter in de diepte. Je kunt Helmcken bekijken vanaf het viewpoint maar vele malen indrukwekkender is het om de waterval vanaf de zuidzijde te benaderen via de vier kilometer lange South Rim trail. Je staat dan veel dichterbij de waterval dan wanneer je op het viewpoint staat. Er staan geen hekjes dus het is wel uitkijken geblazen. Naast watervallen is ook beslist Ray Farm een bezoek waard (zeker als je vogelliefhebber bent), en Trophy Mountain, met zijn prachtige alpiene bloemweides. Vergeten niet je insect repellent mee te nemen, het wemelt hier van de muggen (30 soorten, ze laten allemaal een ander bult achter :-) ) Wij verbleven in Across the Creek Cabins. Fantastische cabin, waar je met het achtergrond geluid van de beek in slaap valt. Nergens zo lekker geslapen als daar!
Regio
  • Niet zo druk als de Rockies
  • Afwisselende bezienswaardigheden
  • Highlights zijn goed te belopen
  • Heel veel muggen
Review geplaatst op 2018-08-06
9
Canada mt-revelstoke-national-park
baatjes was hier 01 jul 2018
Wat je in Nederland niet zo snel doet (2 uur rijden voor een niet veel langer bezoek aan een nationaal park) doe je op reis wel. Je wilt tenslotte wat zien. Vanuit Golden waar wij gestationeerd waren is het ongeveer twee uur rijden naar Mt Revelstoke NP. Doordat we vroeg vertrokken en het een uur vroeger is in Brits Columbia komen we precies bij opening van het park aan. We rijden de mooie weg naar boven en parkeren de auto op de parkeerplaats. We willen het bergpad naar de top van de berg nemen, maar dit is niet mogelijk ivm een gesignaleerde grizzly. We moeten over de weg die pas een aantal uren later door een pendelbus in gebruik wordt genomen. We zijn op onze hoede maar de beer wordt niet gespot. Bovenop de top kun je verschillende wandelingen doen, allemaal met een eigen karakter. Bij de ene wandeling heb je prachtige vergezichten, bij een andere kom je meer te weten over de indianen die hier leefden. Ook kun je langere wandelingen naar bijvoorbeeld Eva Lake of Jade Lake maken. Hier kun je ook overnachten in een tentje (wel zelf meenemen). Eenmaal terug op de parkeerplaats was deze overvol en slingerden de geparkeerde auto's een flink stuk langs de weg naar beneden. Gelukkig waren wij vroeg en hadden we Mt. Revelstoke bijna voor onszelf.
Activiteit Gebergte Natuurgebied Wandelroute Highlight
  • veel afwisselende wandelingen mogelijk
  • mooie alpiene weides
  • kan er heel druk worden, dus kom vroeg
Review geplaatst op 2018-12-10
10
Canada
Marjolijn was hier 15 mrt 2018
Wauw wauw wauw. Wat een heerlijk land. Een rondreis van slechts 10 dagen door Canada. Toronto, Niagara on the Lake, Niagara Falls, Algonquin Park, Ontario, Quebec ... We hebben slechts een glimps gezien, maar het vraagt om meer Canada. Het land is heel fijn te reizen per auto en de mensen zijn heel vriendelijk. De natuur is overweldigend mooi. We hebben midden in de bossen bij een prachtig meer gestaan. Een lange steiger, prachtig uitzicht en ... stilte. Geen hordes toeristen, just us. Genieten van de natuur, de geur, de geluiden. Het is bijna niet te beschrijven. Canada zit in mijn hart gesloten en ik heb heimwee.
Land
  • Geweldige natuur
  • Rust & Stilte
  • Lekker eten
  • Goede wegen
  • Montreal vonden wij niet bijzonder.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Canada
hamminga was hier 01 jul 2017
Tijdens onze rondreis door de Rocky Mountains verbleven we ook een aantal dagen in prachtig en ruig Peter Lougheed Provincial Park. Dit is een minder bekend gebied in de Rockies, waar avontuur en outdoor-activiteiten centraal staan. Ook veel Canadezen komen hier in het weekend recreëren, bijvoorbeeld vanuit Calgary. Peter Lougheed Provincial Park is een van de grootste provinciale parken in Alberta. Het ligt in Kananaskis Country op zo'n 90 kilometer ten westen van Calgary. Er zijn een aantal campgrounds, je kunt er vissen op onder meer Upper en Lower Lake, je kunt er meerdaagse wandeltochten maken, kanoën, mountain-biken en paardrijden. Tijdens een van onze wandelingen zagen we zelfs 2 jongens met ski's op hun rug de berg op klimmen, richting een van de gletsjers. Ook qua wildlife is het hier genieten; je kunt hier zwarte beren, grizzlies, elanden, herten, cougars, berggeiten en wolven tegenkomen. Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan dit gedeelte van Canada.
Land
  • Rustig
  • Ruig en onherbergzaam
  • Veel wildlife
  • Mooie campgrounds
  • Schitterende natuur
  • In het weekend wat drukker met veel locals
Review geplaatst op 2017-08-01
8
Canada
ngerbrands was hier 01 jul 2017
Prachtig natuurspektakel, maar héél toeristisch en commercieel. Ik had soms het gevoel alsof de watervallen waren aangelegd om de mensen te vermaken, in plaats van dat het toeristisch is geworden door de prachtige watervallen.... Wel heel leuk dat je waar het water naar beneden stort echt op nog geen meter afstand staat, het water stroomt vlak onder je door
Land
  • indrukwekkend
  • héél toeristisch en commercieel
Review geplaatst op 2017-08-30
9
Canada British Columbia
monique1968 was hier 01 jun 2017
Wells Gray ligt in Britisch Columbia. Het is een prachtig park met maar liefst zo'n 40 watervallen. De Helmcken Falls is de bekendste waterval en wat mij betreft ook de mooiste.
Regio
  • Prachtig gelegen
  • toch nog wel behoorlijk toeristisch
Review geplaatst op 2018-01-06
8
Canada
judithspekschoor was hier 01 mei 2017
Mooie, kleine, overzichtelijke "grote stad" diversiteit maakt het leuk. Heerlijk veilig park. Stad is erg goed te verkennen op de fiets. Klein oud gedeelte. De bekende torens van het zakendistrict. Enorme haven. De oceaan. Een deel dat is ingericht met kunst en restaurantjes, markt enz. En alles binnen 10km. Ook het aquarium vonden wij de moeite waard. Leuk ingericht, veel diversiteit. Klein nadeel: tussen old en China town heeft een hele groot groep daklozen een soort kampement opgericht midden op straat, daar komt het de veiligheid niet ten goede.
Land
  • Overzichtelijk op de fiets
  • Toplokatie
  • Druk met toeristen
Review geplaatst op 2017-09-16
8
Canada Vancouver
judithspekschoor was hier 01 mei 2017
Mooie, kleine, overzichtelijke "grote stad" diversiteit maakt het leuk. Heerlijk veilig park. Stad is erg goed te verkennen op de fiets. Klein oud gedeelte. De bekende torens van het zakendistrict. Enorme haven. De oceaan. Een deel dat is ingericht met kunst en restaurantjes, markt enz. En alles binnen 10km. Ook het aquarium vonden wij de moeite waard. Leuk ingericht, veel diversiteit. Klein nadeel: tussen old en China town heeft een hele groot groep daklozen een soort kampement opgericht midden op straat, daar komt het de veiligheid niet ten goede.
Stad
  • Overzichtelijk op de fiets
  • Toplokatie
  • Druk met toeristen
Review geplaatst op 2017-09-16
10
Canada
judithspekschoor was hier 01 apr 2017
Fantastisch. Zo'n mooi park. Banff zelf alleen gebruiken om even bij te tanken maar de omgeving is fantastisch. Wandelen, de watervallen, de meren, prima picknick/uitzichtlokaties met info en in voorjaar is alles rustig
Land
  • Natuur
  • Banff zelf is commercieel en druk
Review geplaatst op 2017-11-05