Noord Canada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Grrrizzly

Noord Canada,
Canada


De grizzlybeer kan op zijn achterpoten staand een hoogte van 3 meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De bouw van de beer is gericht op het zoeken en graven naar voedsel in de grond. De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen, die hem veel kracht in de voorpoten oplevert. Ook de nagels van de grizzlybeer zijn scherp en lang (zo'n 10 cm), en geschikt om in de aarde mee te wroeten. De snuit van de grizzlybeer is vrij lang en heeft een gebogen vorm. De oren zijn vrij klein en rond.
Hun dieet varieert per seizoen en bestaat zowel uit dierlijk als uit plantaardig voedsel: gras, wortels, bessen, noten, insecten, vis, reptielen en zoogdieren
Bij Prince Rupert kun je met een boot tot aan het Nationale Park Khutzeymateen/K’tzim-a-Deen Grizzly Bear Sanctuary waar verder geen toegang is tot het beschermde deel, echter komen de Grizzly's naar het water om de jonge scheuten te eten en is dus de kans groot deze giganten dichtbij vanaf het water te zien.