Noord Canada beste reistijd

Het weer in Noord-Canada

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noord-Canada te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noord-Canada? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Noord-Canada

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Canada:
De beste reistijd voor Noord Canada is maart t/m oktober. Je kunt het hele jaar door prima door Noord Canada trekken. Voor een kijkje in het hoge noorden, prik je het beste een datum in juli of augustus. Tenzij je natuurlijk voor de sneeuwervaring gaat.

Reisadvies
Voor Noord Canada geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
22 mei Victoria Dag, 1 juli Noord Canada Dag, 9 oktober Thanksgiving, 11 november Herdenkingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noord Canada

Beste foto's & tips van Noord Canada

'515198' door EvanderHel '515198' door EvanderHel

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Vechten in de sneeuw

EvanderHel

Het is een ijzig koude dag. Veel wind, geen kleur te bekennen en het sneeuwt. Dit zijn de omstandigheden waarop de ijsberen wachten, voor hen mag het nog veel kouder worden zodat eindelijk de baai dicht zal vriezen en ze op jacht kunnen gaan naar eten. Nu hebben ze al maanden nauwelijks iets gegeten en gaan ze zuinig met hun energie om. Desondanks meten deze jonge mannetjes wel hun krachten. Eerst meten ze elkaars bek door die open tegen elkaar aan te houden en te bewegen. Komen ze ongeveer overeen, dan gaat het door en grijpen ze elkaar al staande op de achterpoten waarbij de sneeuw alle kanten opstuift. Verrassend genoeg gaat het vechten in alle stilte. Onze chauffeur vraagt of we weleens filmpjes op YouTube hebben gezien van grauwende en brullende ijsberen wanneer ze elkaar te lijf gaan. Die geluiden worden er dus onder gemonteerd. Zo leer je nog eens wat... Deze krachtmeting kan overigens de hele dag doorgaan. Omdat het nog steeds te warm is voor ze, stoppen ze regelmatig en gaan plat op hun buik in de sneeuw liggen om af te koelen, waarna ze uren later weer verder kunnen en elkaar de lelijkste littekens bezorgen. Of nog erger.

'514231' door EvanderHel '514231' door EvanderHel

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

IJsberen op de toendr

EvanderHel

De ijsberen zien in hun natuurlijke leefomgeving in het afgelegen en onbewoonde gebied langs de Hudson Baai, is al een ervaring om nooit te vergeten. Om de weidsheid van de bikkelharde toendra ook maar enigszins te kunnen aantonen is een helikoptervlucht vanuit Churchill een aanrader. Het was boffen met het weer, er zijn in november niet veel heldere dagen maar deze dag (vrijdag de 13e...) was het puur genieten. Zeker toen de zon steeds lager kwam te staan en er glanzende parelmoer tinten ontstonden in het bevroren gebied, waar zowel de kwetsbaarheid als de sterkte van de ijsberen naar voren komt.

'516313' door EvanderHel '516313' door EvanderHel

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Familie IJ.S. Beer

EvanderHel

Al jaren wordt er geschreven over het veranderende klimaat en de bedreigde status van de ijsbeer. En al jaren wilde ik deze prachtige dieren in hun eigen leefomgeving zien. Het heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Om te horen vertellen dat de ijsberen letterlijk gekrompen zijn ten opzichte van vele jaren geleden, dat ze geen drie jongen meer baren omdat ze ze niet groot kunnen brengen en de natuur dat eigenhandig heeft teruggebracht naar twee. Of slechts één. Om te zien met mijn eigen ogen dat het landvaste ijs in de Hudson Baai steeds later gevormd wordt. Het ijs wat ze zo dringend nodig hebben om te jagen, op zoek naar voedsel. Om te voelen dat de temperatuur hier veel te warm is voor de tijd van het jaar. Toen ik er was, is het zelfs een dag nul graden geweest. Dat is echt bizar. Het zou er -20 tot -30 moeten zijn dan. Dit jaar hebben ze 'geluk' gehad. Het ijs bleef in de lente veel langer liggen dan gebruikelijk, waardoor ze de opgelopen tekorten aan voedsel en kracht toch weer goed konden maken. De ijsberen zagen er, gezien de huidige omstandigheden, redelijk goed uit en we hebben dan ook veel moeders met twee jonkies gezien. Maar het moge duidelijk zijn dat elke dag voor hen een dag van overleven is. Mijn tip is simpel: wil je deze mooie dieren in het ruige Noordpool gebied zien, wacht dan niet te lang. Het is een kostbare expeditie maar dubbel en dwars waard. Alles daar raakt je diep in het hart.

Laat kaart zien