Jasper NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een en al 'moose'

Jasper NP,
Canada


Een wandeling genaamd ‘Moose Loop’, waarbij je langs een meertje genaamd ‘Moose Lake’ loopt, in het meertje ligt dan een eiland genaamd ‘Moose Island’ en als klap op de vuurpijl ook nog een 'moose' zien! Het is een en al ‘moose’ wat de klok slaat.

Deze gemakkelijk te lopen trail van ongeveer 3km is genoemd naar de elandensoort die leeft in de Rocky Mountains van Canada. Omdat wij deze dag al enkele hikes hebben gelopen en onze benen zwaar aanvoelen, besluiten we met enige frisse tegenzin om toch maar deze korte route te lopen. De benaming klinkt des te aantrekkelijker omdat we tijdens onze camperreis nog geen enkele eland hebben mogen zien.

De route loopt langs de oostelijke oever van het prachtige Maligne Lake en je hebt regelmatig leuke doorkijkjes waarbij je de kano’s en de boot over het meer kan zien varen. Op een gegeven moment buigt het pad af en voert deze door een schilderachtig bos. De overblijfselen van een eeuwenoude landverschuiving zijn nog goed te zien in de rotspartijen. Er komen wandelaars ons tegemoet gelopen en we vragen aan hen of de route de bergen in gaat. Ze vertellen ons dat er aan de voet van de berg een splitsing komt waar je kan kiezen; óf je klimt omhoog voor prachtige vergezichten óf je wandelt via een bospad weer terug naar Maligne Lake. Met die laatste mogelijkheid zijn we gezien onze vermoeidheid erg blij, maar ze vertellen ons daarna nog iets veel leukers; ze hebben 3 elanden zien relaxen op Moose Island!

Vol nieuwe energie door dit bemoedigende verhaal lopen we verder en komen we aan bij Moose Lake. Het is dat de wandelaars ons hadden verteld dat ze daar ergens zouden moeten liggen want zien doen we ze niet. Het kleine eilandje is namelijk geheel begroeid met bomen en tussen de bomen is het loeidonker. Met de meegebrachte Swarovski verrekijker wordt het eiland afgespeurd en warempel, daar tussen de bomen ligt er eentje! Nu we weten waar we naar moeten zoeken worden de andere twee elanden ook snel gespot. Wat zijn we blij dat we toch aan deze hike zijn begonnen!

De trail Moose Loop start bij het restaurant aan de oever van Maligne Lake en is door de bewegwijzering goed te volgen. Het pad loopt licht omhoog maar is goed de doen met (jonge) kinderen. Het is niet geschikt voor kinderen in een wandelwagen of mensen in een rolstoel. En met een beetje geluk zie jij ook de elanden die regelmatig relaxen op Moose Island. De trail heeft natuurlijk niet voor niets die naam mee gekregen! En volgens meerdere Canadezen is een ontmoeting met een moose veel zeldzamer dan met een beer!