Jasper NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prachtige natuur in Canada!

Jasper NP,
Canada


Wauw wat was dit mooi! Vroeg in de ochtend rond Maligne Lake lopen in Jasper NP. Het was er nog erg rustig, bijna geen mensen en daardoor was het ook nog rustig op het meer.
Doordat het nog zo rustig was, maakte ik nerveus steeds maar geluid tijdens de wandeling, want ik had niet zo veel zin om ineens oog in oog met een beer te staan. Ze geven niet voor niets aan dat je tijdens wandelingen geluid moet blijven maken, dit deed ik dus ook maar netjes.
Na een poos te hebben gewandeld en het steeds drukker rond en op het meer begon te worden, zijn ook wij maar op de boot gestapt naar Spirit Island. Wat was daar ook mooi. Helaas dat we daar maar 15 min. de tijd hadden om rond te lopen en jammer dat het zo toeristisch was, maar ik had het niet willen missen!
Je kunt maar via één weg bij Maligne Lake komen en die weg staat er om bekend dat je een grote kans hebt om wildlife te zien. Om die reden hebben we deze weg meerdere malen gereden. De eerste paar keren helaas zonder het zien van wildlife, maar de natuur is er prachtig. Later zagen we gelukkig wel wildlife, waaronder een moeder beer met 2 cubs! Super prachtig om te zien. Of te wel, een geweldige dag, in en rondom Maligne Lake.