Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spurlinetrail te Canmore

Banff NP,
Canada


De Spurlinetrail loopt iets buiten het plaatsje Canmore over 2 oude spoorbruggen. Vooral de tweede is erg fotogeniek (foto volgt).
Maak deze wandeling eens tegen zonsondergang. Het uitzicht vanaf de spoorbrug over Bow River is dan extra mooi. Bovendien is de kans groot dat je een kudde wapiti's tegenkomt die naar de oever van de rivier komt om te drinken. Vooral op het eilandje in Bow River tussen de 2 spoorbruggen in kun je ze aantreffen, omdat daar verder geen bebouwing is.
Kom je met de auto naar het begin van de trail dan is het handig deze bovenaan de rivier op het eind van Three Sisters Drive te parkeren.
Via een steile maar prima te begane trap kom je dan vrijwel direct bij de oever van Bow River en de eerste spoorbrug uit. Terug kun je dan via Bridge Road en Rundle Drive terugkeren naar je beginpunt zonder al teveel geklauter.
Nog niet al je energie kwijt?
Vanaf je parkeerplaats rijd je heel eenvoudig in ca 5 minuten naar Nordic Center en bijbehorende stuwmeer. Of je loopt erheen via de steile trail van 0.3 km die bovenaan de trap waar je begon start.