Blog van de week: berenspotten in Canada image
Lkoedam

Blog van de week: berenspotten in Canada

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: Reisreporter Neretslok over zijn spannende berenreis door Canada!



De bewuste beer loopt (nu nog) langs de weg ... (Foto: Reisreporter Neretslok)



Reisreporter Neretslok zal zijn reis door Canada niet snel vergeten. Wildlife spotten doet hij vaker en beren stonden nog op het verlanglijstje. En dat heeft hij geweten. In zijn blog omschrijft hij zijn spannende ontmoeting met een zwarte beer op de Highway 1A tussen Banff en Lake Louise:




‘Er staan een stuk of vijf auto’s stil en mensen lopen opgewonden langs de kant van de weg. Onze eerste reactie is om ook maar uit te stappen. Nog voordat we hebben gezien wat er werkelijk aan de hand was. Een elk denken we. Niet ongevaarlijk, maar uitstappen kan wel, denken we. 



En dan zien we het. Er loopt…..een beer. Hij hobbelt langs de bosrand, enkele meters van de kant van de weg. Een meter of tien bij ons vandaan, er ligt nog een diepe greppel tussen. Alsof dat wat zegt… In Yellowstone Park hield een ranger ons ooit eens tegen, toen er op een afstand van 100 meter een beer liep. Paniek, paniek. Get away from here, get into your car! Quick, quick! Nog meer paniek. “De minimale afstand die je tot een beer moet aanhouden is 100 meter, de lengte van tien bussen”, stond er als waarschuwing in een folder die ik gisteren nog heb zitten te lezen. Maar op zo’n moment denk je nergens meer aan. Als Japanners beginnen we te fotograferen. Wat een moment. Hier heb ik jaren naar uitgekeken! 



De beer loopt – rustig zoekend naar paardenbloemetjes, daar zijn ze blijkbaar dol op – met de weg mee. En wij doen hetzelfde. Wat een prachtige positie hebben we, wat schitterend om hier te fotograferen. Ondertussen is de beer vrij ver vooruit en ik loop terug om de auto op te halen, met de bedoeling om Lione even verderop te laten instappen. Ik parkeer de auto verderop als ik bij Lione ben, en dan gebeurt het. De beer loopt niet langer door het bos, maar komt onze kant op …’




Lees het spannende vervolg hier verder!