Marowijne en Galibi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een beetje stiekem

Marowijne en Galibi,
Suriname


Na een verrassende bustocht (zie de foto's van de afgelopen dagen) zijn Eefje en ik aangekomen in Albina. Dit is de hoofdplaats van het district Marowijne, het ligt in een bocht van de rivier Marowijne, tegenover Saint-Laurent-du-Maroni (Frans-Guyana). (bron:Wikipedia)
We maken hier een stop om te lunchen en dan zullen we allemaal per bootje vervoerd worden naar Galibi... in de hoop om zeeschildpadden te zien. Eefje en ik zijn dol op boottochtjes, maar voor deze zijn we gewaarschuwd, meer dan een uur en in een niet al te groot bootje met veel mensen, hun bagage en proviand. WACHT... we zijn gewaarschuwd, dus ineens is de grootte van de groep verdubbeld! Ik maak me toch geen zorgen, want ik ben dol op boottochtjes... hoe dan ook.
De lunch is verorberd en we wachten op ons boottochtje. Ik besluit om een after-lunch-loopje te gaan doen. Het is me verteld dat men het niet leuk om op de plaat gezet te worden. Ik zie een groepje... ik heb geen idee wat ze aan het doen zijn, waar ze bezig mee zijn. Ik ben natuurlijk razend benieuwd, maar ik weet dat ze het niet echt op buitenstaanders hebben... maar ik vind de setting wel aardig (location, location, location). Dus ik schiet mijn plaatje en vervolg stilletjes mijn weg!