Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blue footed bobby moeder en kind

Galapagos eilanden,
Ecuador


Deze moeder blauwvoetgent had in de zee een hapje gevangen voor haar “kleintje” Ze opent haar snavel en het kleintje gaat met zijn snavel naar binnen om het hapje over te nemen. Prachtig om te zien. Dit is het moment waarop moeders haar snavel open gaat doen. De kleine is er al goed voor gaan zitten.

We maakten een 5 daagse boottocht/cruise langs de Galapagos Eilanden. De eerste dag vaarden we vanaf ons schip met een Dinghy naar North Seymour Island. Daar hebben we een prachtige wandeling gemaakt onder leiding van een gids.

De vogel is, evenals sommige andere eilandvogels, zeer tam. Hij heeft niet het angstinstinct dat vogels van het vasteland hebben, die aangepast zijn aan predatie door zoogdieren. Hij heeft niet alleen blauwe poten maar ook een blauwe snavel, een sigaarvormig lichaam met een gestreepte kop, een lange, puntige staart en lange, smalle vleugels, die bij een stootduik naar achteren worden gevouwen. De vogel is ongeveer even groot als een gans (1,5 tot 2 kg en 80 tot 85 cm lang). De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes.