Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Cristobal met zijn vele zeeleeuwen

Galapagos eilanden,
Ecuador


Op de Galapagos eilanden heb je het eiland San Cristobal. Men kan hier naar toe vliegen met 2 vliegmaatschappijen vanaf Guayaquil. Deze ligt vlakbij de hoofdstad van de eilanden Puerto Baquerizo Moreno een niet al te grote plaats met 5400 inwoners. Het eiland is 558 km2 groot en men kan vanaf hier naar de andere eilanden met verschillende soorten boten.

Ik vindt het goed begin om de Galapagos te beginnen. In de plaats zelf was een boulevard langs de zee. Hier kon je vele Galapagos zeeleeuwen (Zalophus wollebaeki) zien. Je zag ze gewoon op de strandjes, op de boulevard, liggend op speeltoestellen en banken. We waren verrast dat we zo dichtbij konden komen. Ook zeeleguanen en krabben liepen er bij de rotsige kust.

Aan de rand van de plaats ligt het Galapagos National Park Visitor Center waar uitleg wordt gegeven over het eilanden en bescherming ervan. Je kan vanaf hier een wandeling maken over grotendeels een betonnen pad naar een uitzichtpunt bij Frigatebird Hill waar we uitzicht hadden op kliffen en de zee. Helaas hadden we weinig fregatvogels gezien die men hier vaak zou kunnen zien.

Hier vlakbij was een strand waar men in de buurt van de vele zeeleeuwen kon zwemmen. Je moest goed uitkijken om niet te dichtbij te komen. Ze konden dan soms wat agressief zijn. Vooral diegene met jong. Vanaf hier heb je ook zicht op Puerto Baquerizo Moreno met vuurtoren.

Verder kan je op het eiland blue en red boobies ( genten ) zeemeeuwen en als je met de boot gaat kans op dolfijnen en walvissen.

In Puerto Baquerizo MorenoMen heeft men een beperkt aantal restaurants/bars die redelijk in prijs zijn. Er zijn geldautomaten (ATM) van o.a. Banco Del Pacifico waar je geld kan pinnen. Hou wel rekening mee dat er een limiet per dag en dat de machines leeg kunnen zijn en zo ver ik weet op de andere eilanden uitgezonderd Santa Cruz geen automaten zijn.