Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kicker rock

Galapagos eilanden,
Ecuador


Kicker rock was voor mij een bijzondere locatie tijdens mijn verblijf op de Galapagos eilanden. Het staat vooral bekend als goede duik en snorkel locatie en ik heb begrepen dat je er ook kunt kajakken. Kicker rock ligt net voor de kust van San Cristobal. Omdat mijn uitvalbasis Santa Cruz was heb ik een snorkel-tour geboekt vanaf dit eiland, je bent dan 2 tot 2,5 uur onderweg per boot en ondertussen heb je de kans om vogels en dolfijnen te zien onderweg.

Eenmaal aangekomen zie je eerst de immense kliffen waar nazca booby's, blue footed booby's en tropical birds in grote aantallen aanwezig zijn. Dit is slechts het begin want onder water is er nog veel meer te zien. Verschillende soorten haaien (waaronder hamerhaaien), Eagle ray's, zeeschildpadden en verschillende soorten vissen. Het is echt de moeite waard!

Waar je wel rekening mee moet houden is de stroming tussen en de rotsen, deze vond ik redelijk sterk. Voor beginnende zwemmers is dit een moeilijke tour. Verder kan het water ook koud zijn en is een wetsuit geen overbodige luxe als je langere tijd wilt snorkelen.