Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tintoreras een vulkanisch eiland met massa's Zeeleguanen

Galapagos eilanden,
Ecuador


Op de Galapagos eilanden niet ver van Isabela eiland vindt je het onbewoond vulkanische eiland Islet Las Tintoreras. Je bereikt het eiland met de boot in ongeveer 10 minuten vanaf Puerto Villamil (Isabela eiland) Het heeft een smalle baai met prachtig blauw water en onderweg kan je zeeleeuwen (Galápagos sea lion - Zalophus wollebaeki) kleine Galapagospinguins. (Spheniscus mendiculus) en zeeschildpadden tegenkomen. Ik vond het al uniek. Wij waren er in juni.

Op het eiland is er een mogelijkheid om een korte wandeling te maken van ca. 1uur. Het landschap bestaat uit merendeel zwart lavagesteente (grote brokken) met vaak witte korstmossen erop en rond de oevers mangrovebossen.

Maar het mooiste vond ik de plek waar honderden kleine zeeleguanen bij elkaar op een kleine oppervlakte zaten. Ze zaten dicht op en bij elkaar met vaak de kopjes naar elkaar toe. Een prachtig schouwspel. Je moest gewoon oppassen dat je niet op een van deze beestjes ging staan. Rond deze plek was ook een soort tunnel! (doorgang) van de zee waar ca.10-15 witpuntrifhaaien rond zwommen. Een zeeleeuw zagen we regelmatig de haaien opjagen. Heel apart. Rond de oevers waren verder vele zeeleeuwen.

Rond het eiland kon je verder snorkelen in enkele andere tunnels! die er waren. Hier waren ook diverse witpuntrifhaaien, zeeleeuwen en pinguins in de buurt.

Het is zeker de moeite waard om vanaf Isabela eiland even een aantal uren naar dit prachtige eiland te gaan met zijn aparte aanblik van o.a. massa's (jonge) zeeleguanen en vele witpuntrifhaaien.