Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Werken bij Nationaal Park Galapagos

Galapagos eilanden,
Ecuador


Ik heb zelf 2 maanden op de Galapagos eilanden gewoond. Ik ben daar opgenomen in een familie en heb vrienden voor het leven gemaakt. Niet alleen met andere toeristen, maar met de man van de supermarkt en het meisje dat bij Casa Blanca de cocktails verkoopt. Want dat is het échte leven op de Galapagos Eilanden. Ik raad mensen dan ook aan om niet op een cruise te gaan, niet met die menigte mee te gaan. Voor heel veel minder geld krijg een veel betere ervaring. Als je 2 weken bij het Nationaal Park vrijwilligerswerk gaat doen, kom je dichter bij de dieren dan je ooit had kunnen dromen. Je wordt opgenomen in een gezin, meegenomen naar de meest afgelegen plekken én je helpt het ecosysteem te behouden. Kortom, help een handje en ontdek daardoor de Galapagos zoals je het zelf nooit zou kunnen!!

Het project:
Ik werkte bij het Nationaal Park Marine. Ik moest dagelijks mee op de boot om de kust te controleren en te kijken of er geen illegale vissers waren. Ik moest de zeeleeuwen monitoren en kreeg veel uitleg over de soorten zeeleeuwen, de leiders, kinderen, gezondheid, leefomgeving etc. Als je kunt duiken zijn er ook verschillende projecten waarbij je de kustlijn moet controleren via duiken, ik kon dit helaas niet. Er is de mogelijkheid om dit via het NP te leren en dan alsnog te duiken zonder duikbewijs, ik kon dit niet ivm hoge kosten van +/- 300 dollar. Beide projecten zijn niet te vinden op de site van het Nationaal Park omdat ik het ter plekke heb geregeld via een organisatie waar ik eigenlijk vrijwilligers werk mee zou gaan doen, maar wat erg tegen viel. Het werkt altijd om te mailen naar het nationaal park en even te kijken op de site; http://www.galapagospark.org. Het werken bij het park zelf is helemaal gratis, in tegenstelling tot veel vrijwilligerswerk waar je wel voor moet betalen. De kost en inwoning bij een gastgezin varieren tussen de 15 en 35 dollar per dag, inclusief maaltijden.

Vergeet alleen niet dat het leven op de Galapagos Eilanden extreem duur is. Als de boot met voorraden niet is aangekomen kan een biertje al gauw met $2 per dag omhoog gaan..Maar ook dat is eigenlijk een geweldige ervaring. Alles wordt duurder totdat te de boot na een paar dagen aankomt, dan dalen alle prijzen meteen weer!