Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos zeeleeuwen op het strand

Galapagos eilanden,
Ecuador


Op de Galapos eilanden heb je het eiland San Cristobal. Op de foto zie je een strandje wat beneden lag waar men kon zwemmen en waar ook vele Galapagos zeeleeuwen (Zalophus wollebaeki) lagen, zwommen of met elkaar bezig waren.

Om het strand over te lopen moest je goed uitkijken om niet te dicht bij te komen. Ze konden dan soms wat agressief zijn. Vooral diegene met jong. Vanaf hier had je ook zicht op Puerto Baquerizo Moreno met vuurtoren.

Dit strand ligt bij Puerto Baquerizo Moreno wat een niet al te grote plaats is (ca 5400 inwoners). Hier hebben we het Galapagos National Park Visitor Center bezocht waar uitleg was over het eiland en bescherming ervan. Daarna een wandeling gemaakt over grotendeels een betonnen pad naar een uitzichtpunt bij Frigatebird Hill waar we uitzicht hadden op kliffen en de zee. Helaas weinig fregatvogels die men hier vaak zou kunnen zien.

In de plaats zelf was een boulevard langs de zee. Ook hier kon je vele zeeleeuwen zien. Je zag ze gewoon op de strandjes, op de boulevard, liggend op speeltoestellen en banken. We waren verrast dat we zo dichtbij komen.