Lake District

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Carratera Austral by 4X4WD

Lake District,
Chili


Een van mijn meest onvergetelijke ervaringen was wel met een 4X4WD de Carratera Austral afrijden van Coihaique naar Chaiten! De Carratera Austral, ook wel route 7 genoemd, kun je ook afleggen per touringcar of met minibusjes die afgeladen zijn met locals en toeristen. Ik zeg, huur een 4X4!! Dit kun je doen bij erkende huurbedrijven. Maar stap eens een lokale kroeg of eetcafe binnen. De kans is groot dat er advertenties hangen van mensen die hun eigen auto willen verhuren!

Ook ik heb die mazzel gehad! Ik heb de auto voor 2 dagen gehuurd en de eigenaar is 2 dagen later mij achterna gereisd. Van te voren kreeg ik een adres op waar ik de auto achter moest laten.

Onderweg loopt het landschap over van het ene uiterste naar het andere uiterste. Op het ene moment rij je door tropisch regenwoud en op het andere moment zie je een gletsjer liggen tussen de bomen. Het gebied bestaat uit veel water! Stop ergens onderweg om te raften of ga wandelen in NP Queulat. Als je besluit daar te gaan hiken, dan is een overnachting in Puyuhuapi een must!! Puyuhuapi is een Duitse nederzetting en dat is hedendaags nog terug te zien aan B&B's met o.a. de naam Casa Ludwig.

Ik heb daar de meest prachtige sterrenhemel in mijn leven gezien! Bezoek de hotsprings of neem een frisse duik in het meer wat aan het dorpje grenst! Er is onderweg in ieder geval genoeg te zien en te doen!!