Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Argentinië

Argentinië
Zuid Amerika
2globetrotters

EL BOLSON, ESQUEL EN NP LOS ALERCES

El Bolson is een vreselijk leuk stadje maar de regen heeft voor veel natte campings gezorgd. Uiteindelijk vinden we een camping aan de Rio Azul en geloof me, die is echt blauw. Het is nog erg vroeg in het seizoen dus we hebben de camping daar voor onszelf. Een pràcht plek aan een wildstromende rivier en het zonnetje gaat zowaar schijnen.

Alleen de douches zijn steenkoud. Daar vindt de eigenaar wat op. Wanneer willen we douchen - ' s morgens om 9 uur of zo?? Dat kan, dan zorgt hij voor warm water. De volgende morgen ga ik op weg naar de douches. Dat is niet de bedoeling.
De campingeigenaar neemt ons mee naar zijn eigen onderkomen en het is de bedoeling dat we daar douchen... wel heerlijk warm natuurlijk. Wat blijkt: de ketel moet met hout worden gestookt en voor 2 personen is dat te veel werk.....

Een aanrader is de wekelijkse markt, je komt hier gekke types tegen en er staat een regiment héél oude auto's, waarvan de een nog krakkemikkiger dan de andere. Volgens de Lonely Planet zie je hier vooral hippies - behalve op de markt hebben we die niet echt kunnen ontdekken. Maar richting het meer kom je ze aan alle kanten tegen.

Esquel en Trevelin zijn ook interessante plaatsen. Het laatste plaatsje komt in Bruce Chatwin's Patagonië ter sprake. Er zit hier een echt theehuis. Esquel is een stuk groter en daar blijven we wat langer. We willen naar het NP Los Alerces als het weer iets beter wordt. En we zijn blij, dat gedaan te hebben, want het is werkelijk prachtig daar. We kunnen vrij kamperen op een camping omdat het seizoen nog niet open is en betalen ook geen entree voor het park. Dat schijnt normaal trouwens voor buitenlanders duurder te zijn dan voor Argentijnen.

We gaan op bezoek bij de oudste Alerce (boom) van het park die zo'n 2700 jaar oud zou zijn, vol ontzag bekijken we deze boom.

Na een paar heerlijke dagen trekken we weer verder met onze Toyota.

Voor een uitgebreide versie zie onze website: www.2globetrotters.nl.