Trijntje1
Boogie Woogie Dance
In de eerste plaats bij deze mijn hartelijke dank voor alle reacties en mooie woorden geschreven bij mijn eerder geplaatste foto's. Vandaag wederom twee dansende vogels, maar dat is dan ook vrijwel de enige gelijkenis :-) Gisteren de Japanse Kraanvogels op het koude Hokkaido en vandaag de Bruine Pelikanen (Pelecanus occidentalis) in het warme Florida. Beide foto's gemaakt in de maand februari, maar een wereld van verschil wat betreft de omgeving en temperatuur :-) Ander groot verschil is dat de Kraanvogels hun voetjes aan de grond hielden en deze Pelikanen een dans opvoeren in mid air. De Bruine pelikaan is ondanks zijn imponerende maten, lengte inclusief snavel plusminus 1,25 meter, gewicht ongeveer 5 kilo en vleugelspanwijdte van ongeveer 2,50 meter, de kleinste van de acht soorten Pelikanen. Foto gemaakt in het warme avondlicht aan de Westkust van Florida ter hoogte van Tampa Bay. Groet, Harry
Koffervis
Koffervissen heb je in allerlei soorten en maten, van zeer klein tot zeer groot. Dit exemplaar had ik nog nooit gezien. Vreemde en grappige vis. Ze zien er erg hoekig en niet gestroomlijnd uit. De bewegingen in het water zijn anders dan bij andere vissen. Ze hebben een pantser van zeshoekige beenplaten dat bescherming geeft. Een doosje met vinnen dat fladdert in het water. Bij deze vind ik vooral de prachtige blauwe kleur van de staart en zijn vreemde mopsneus en lipjes opvallend.
Big Bear....... Big F
Wederom hartelijk dank aan iedereen voor alle mooie woorden geschreven in de vele reacties bij mijn vorige uploads. Mijn eerste verre reis (juli 2003) om wildlife te gaan fotograferen voerde mij via Seattle/Washington State naar Anchorage/Alaska. Daar één nacht verbleven en daarna met een klein vliegtuig naar een gat genaamd King Salmon om van daaruit met een water vliegtuigje naar Brooks Camp in Katmai National Park te gaan. Ben daar drie nachten gebleven. Het grootste gedeelte van de dag aan de wandel om bruine beren te ontmoeten. Iets wat niet echt moeilijk is want de beren zijn behoorlijk nieuwsgierig en komen regelmatig heeeeeeeeel dicht bij je in de buurt :-) Rustig blijven is dan het credo. De beer niet recht in de ogen kijken, maar wel in de gaten houden is datgeen wat er van de fotograaf gevraagd word. Deze grote jongen kwam met een flinke zalm omhoog lopen tegen, en die is in de achtergrond te zien, Brooks Falls. Is weliswaar geen echt grote waterval, maar enige kracht is er toch wel voor nodig om op zo'n manier tegen het vallende water in te stappen. Foto gemaakt met analoge Nikon F5 op Fuji Provia 100F Diafilm. Groet, Harry
The Feather
Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de prachtige woorden geschreven aan de hand van mijn eerste upload hier op de Columbus Magazine site. Ben diep onder de indruk en zal zeker naar een ieder ook nog een persoonlijk bericht sturen. Bij deze de foto die ik als persoonlijke heb staan. Vond dat een beter idee dan een portret van mijzelf. Nu hoeft er namelijk niemand tegen die rotkop :-) van mij aan te kijken wanneer men naar mijn persoonlijke pagina gaat :-) Een Papegaaiduiker gefotografeerd op de Farne Islands voor de Oostkust van Engeland. In tegenstelling tot alle andere vogels, ooms, tantes, neven, nichten, opa's en oma's, die op dat moment aan kwamen vliegen met vis, kwam deze doodleuk met nestmateriaal aanzetten :-) Was dus duidelijk een beetje in de war :-) Groet en nogmaals bedankt vooor alle mooie woorden, Harry
Mean Looking Guy
In de vroege ochtend met zeer fraai warm licht varende op een boot vanuit Rausu kwamen we deze prachtige Stellers Zeearend met zijn machtige oranje kleurige snavel en enorm grote gespreide vleugels en een niet al te vrolijke blik in de ogen rennende over het drijfijs voor de kust in het Noord-Oosten van Hokkaido tegen. Momenten om nooit te vergeten.
Namib duinen...Sossus
Om een uur of vier in de morgen hebben we ons kampement opgebroken om naar de Namib zandduinen in de Sossusvlei te gaan en ons ploeterend over de rand naar de top van een duin begeven om daar de zonsopkomst af te wachten. Dan heb je echt een vol-verwachting-klopt-ons-hart-gevoel en geniet je intens van het uitzicht en de stilte, dankbaar dat je dat mag beleven!
Toeareg vrouw
Ochtend in het Toearegkamp. Na een ontbijtje van een meegebracht staafje oploskoffie, een zakje droge kaakjes, en wat klonterige geitenmelk gaan we op stap met de ezel naar de waterpomp. Daar zie ik deze mooie toearegvrouw.
Blij met een ballon
Ieder kind is blij met een ballon was mijn gedachte toen ik mijn tas aan het inpakken was voor onze reis. Dat is een hele goede gedachte geweest! Ik heb tijdens onze vakantie zo veel kinderen blij gemaakt. En dat levert dan weer mooie stralende koppies op voor de foto's. Deze kinderen zagen we spelen in Kayar, de vissersplaats waar ik eerder ook al foto's van plaatste. Deze kinderen kunnen van zo weinig, zo intens genieten! Ik heb ze een hele middag of misschien wel langer plezier bezorgd door een aantal ballonnen uit te delen. Eentje had ik opgeblazen (dat vonden ze al heel grappig om te zien) en het jongetje aan wie ik hem gaf was superblij dat hij de ballon kreeg! En dan moet je snel met je camera klaarstaan voor een spontane foto.
Kali gandaki rivier
De Kali gandaki is één van de bekendste rivieren van Nepal. Zij ontspringt in het koninkrijk Lo één van de meest verborgen koninkrijken van het oostelijk kontinent. Dit dorre en onherbergzame stukje land is een Nepalese enclave in het immense Tibet. De rivier, gevormd door een netwerk van kleine zijriviertjes, stroomt rustig door het woestijnachtige landschap. In Kalopani stort de rivier zich als het ware van het dak van de wereld in de diepste canyon ter wereld. De canyon wordt gevormd door de twee bergreuzen Dhaulagiri (8.167m) in het westen en de Annapurna (8.091m) in het oosten. Deze ravijn is één van de oudste handelsroutes met Tibet en nu één van de populairste trekkingroutes. De Kali Gandaki werd genoemd naar de godin Kali, wordt beschouwd als een bijzonder heilige rivier en is hierdoor ook een uitgelezen plaats voor crematie.
Onbezorgd spelen
Wat hebben we toch een plezier gehad met de Himbakinderen, die met hun moeders in een klein dorp bij een boerderij leven. De boerin beheert samen met de vrouwen het geld dat ze verdienen met de verkoop van sieraden e.d. Iedere vrouw heeft een eigen geldkistje. De Himba zijn een nomadisch volk: de mannen trekken met de kuddes door het land en de vrouwen vestigen zich voor een tijdje op een plek waar genoeg voedsel is. Daar verbouwen ze o.a. maïs. Dit ventje speelt een soort verstoppertje in een grote teil zonder water. Hij is ingesmeerd met Otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker, waardoor de typische rode kleur ontstaat. Het mengsel geeft een goede bescherming tegen het woestijnklimaat, hoewel ik de huid er nog wel droog vind uitzien. Als je niets wilt kopen en toch iets wilt geven is gewone vaseline, ter vervanging van het geitenvet, een nuttig cadeau.
Nederlandse Antillen • Willemstad
Nederlandse Antillen • Willemstad
Friends
Deze jongen liep met 7 meiden naar school en aan zijn gezicht te zien had hij de grootste lol. Ik kan hem geen ongelijk geven en dat is plezierig naar school gaan.
Jaar van de Draak
In Suphan Buri is een groot Chinees tempel complex gesticht door nakomelingen van Chinese immigranten,op dit complex is heel grote draak gebouwd met daarin het draken museum.
A Horse with No Name.
Sossusvlei bij Sesriem aan het eind van het het droge seizoen, gebarsten klei temidden van een zandwoestijn. Ik vond dit nummer 'A horse with no name' van America er wel bij passen: http://www.youtube.com/watch?v=MoVFd-KKKmw I've been through the desert on a horse with no name It felt good to be out of the rain In the desert you can remember your name 'Cause there ain't no one for to give you no pain La, la ... After two days in the desert sun My skin began to turn red After three days in the desert fun I was looking at a river bed And the story it told of a river that flowed Made me sad to think it was dead You see I've been through the desert on a horse with no name It felt good to be out of the rain In the desert you can remember your name 'Cause there ain't no one for to give you no pain La, la ...
Antarctica • Falkland eilanden
Antarctica • Falkland eilanden
Koningspinguïns
De koningspinguïn (Aptenodytes patagonicus) is een pinguïnsoort die de eilanden rond Antarctica bewoont en in grote kolonies broedt. De koningspinguïn is op de keizerspinguïn na de grootste pinguïnsoort.
Roepen
Over communicatie gesproken: de koningspinguïns op South Georgia hebben elk hun eigen 'roep' waarmee ze hun partner of jong weten (terug) te vinden. Geen 'roep' is hetzelfde! Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat ze met z'n tienduizenden op een paar vierkante kilometer verblijven.
Antarctica • Falkland eilanden
Antarctica • Falkland eilanden
Shag
Een 'imperial shag', ook wel 'Blue-eyed shag genoemd, bij West Point op de Falklands. De vogel is familie van de aalscholvers en komt voor in het zuiden van Zuid-Amerika. Ik heb ze ook gezien op het Antarctisch schiereiland. Kenmerkend voor deze vogel zijn de blauw geringde ogen en de geel/oranje knobbel boven de snavel. Ze voeden zich voornamelijk met vis.