Schenkel
Zeeuwse kust
Een middagje uitwaaien aan de Zeeuwse Kust, een lange strandwandeling, wind door de haren, rode wangen, tranende ogen en als beloning warme chocomel en koffie. Althans dat was de bedoeling. Na nog geen 15 minuten op het strand bij Zoutelande begon het weer om te slaan en kwam de regen er met bakken uit, van al onze voornemens kwam niet veel meer terecht. Behalve het laatste dan. Van tevoren toch voortaan maar even het weer checken. Zoutelande december 2013
Schattige vampieren..
Tijdens ons verblijf op Tioman hoorden we 's avonds een hels kabaal. De hele boom leek tot leven te komen als alle vliegende honden op rooftocht vertrokken. Maar wees gerust, ze eten vooral vliegjes en fruit...
Winkelier in Jaisalme
Een man in Jaisalmer, een stadje vlakbij de grens met Pakistan, zat voor zijn winkeltje om de hoek van de patwon-ki-haveli. De stad lijkt rechtstreeks uit een sprookje van Duizend-en-één-nacht te komen. De mystiek in deze stad door de prachtige mensen, het fort en de Thar woestijn is ongekend.
Marokko • Zuid Sahara en oases
Marokko • Zuid Sahara en oases
De kashba van Aït...B
Bijna iedere nederzetting in Marokko heeft zijn eigen kashba, het verdedigbare deel van de medina dat het oudste deel van alle Noord-Afrikaanse steden is. Vroeger werd het gebouw, dat zich steeds kenmerkt door hoge muren, gebruikt als woning voor het dorpshoofd. Nu is dat niet meer zo; de kashba's doen alleen nog dienst als toeristische attractie. Een erg mooie kashba is die van Aït Benhaddou die sinds 1987 is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Zoals op mijn foto is te zien, is hij gebouwd tegen een helling en ligt op de linkeroever van de rivier de Asif Mellah. .Aït Benhaddou ligt 10 km rechts van de weg Ouarzazate - Marrakech. Kashba's hebben bijna altijd een fraaie warme roodbruine kleur die een prachtige eenheid vormt met het groen van het omringende landschap. .
Opschieten
Deze dame zit nog op haar gemakkie in haar zeewiertuintje maar ze moet toch wel opschieten want de vloed komt er al aan en dat gaat snel,de dhow is al los en kan al gaan varen. Even openen dan is hij mooier!
Baby zeeleeuw
Vanaf Paracas vaar je met een boot in anderhalf uur naar de Ballestas eilanden. Deze eilanden, gelegen in de Stille Oceaan worden ook wel de Poor Men's Galapagos Islands genoemd en worden bevolkt door duizenden vogels, pinguins, pelikanen en zeeleeuwen. Dit natuurreservaat mag je dan ook niet betreden, dus alleen vanaf de boot aanschouwen. Maar wat een spektakel! En wat een geur! Eéns in de vijf jaar wordt de laag guano (mest) van de rotsen geschraapt en verkocht. Vruchtbaarheid ten top. Dat zagen wij ook terug op de rotsen. Dit vertederende schouwspel van moeder met jong zorgde ervoor dat het even heel stil werd op de boot!
Burkina Faso • West Burkina Faso
Burkina Faso • West Burkina Faso
Tafelmanieren
Het valt ook niet mee zonder mes en vork te eten ... En dan ben je ook nog eens een schoentje kwijt! Ach, als het maar smaakt
Een van de vele
We varen langs de dicht begroeide oevers van Lake Mburo en weten eigenlijk niet waar we het eerst moeten kijken. Boven ons zitten de Afrikaanse zeearend en zijn jong, waar ik eerder een foto van geplaatst heb en nu zie ik weer onderin de begroeiing deze Woodland Kingfisher of Senegal IJsvogel. Zijn felle kleuren vallen natuurlijk als eerste op, maar ook zijn roep is anders, een trilling die langer aanhoudt. Er zijn nog meer verschillen met de zwart witte soort die je heel vaak ziet. Deze ijsvogel broedt niet in de oever, maar in een gat in een boom, liefst een verlaten spechtennest. Als hij jongen heeft valt hij zelfs mensen aan, net als Noordse sterns dat doen. Gelukkig zit ik laag in de boot onder een overkapping!
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Liefkozend duo
Op ca 70 kilometer uit de Duitse kust, in de Duitse Bocht, ligt ‘Hochsee Insel’ Helgoland, een rotsachtig eiland van slechts 1,7 km2. Het hoogste punt van Helgoland ligt op ca 62 meter boven zeeniveau. Op de rotsachtige steile kliffen broeden verschillende zeevogels, waaronder de Jan van Genten. Op een winderige, koude zondagavond heb ik deze foto kunnen maken. De zon zakte onder in de zee en liet haar licht nog op de zijkant van de vogels vallen. Hartverwarmend om al die kroelende stelletjes daar te zien!
Karo moeder en kind
Vooral de stammen in het zuiden maakten Ethiopië voor mij zo'n bijzondere bestemming. Als je daar ook wilt gaan kijken moet je beslist snel gaan, want er verandert veel door de komst van toeristen. Zo schilderen de Karo zich tegenwoordig vooral op als bijverdienste. Ze weten dat de bezoekers voor de foto's willen betalen, dus doen ze hun uiterste best om op te vallen en zodoende uitgekozen te worden als fotomodel...
Noordelijke jacana
Costa Rica, 20 april 2013. Deze prachtige vogel zagen we tijdens een boottochtje door het NP Tortuguero. De vogels waren met z'n tweeën en waren totaal niet schuw. Tussen de waterplanten door waren ze op zoek naar voedsel en kwamen vlak bij de boot. Uit de serie die ik van de vogels maakte, heb ik gekozen voor dit kopportret.
Even wakker worden
De avond tevoren waren we al langs geweest in het dorpje Bufuka dat vlakbij ons onderkomen aan Lake Bunyonyi, een enorm meer met vele eilandjes, ligt. Het was erg gezellig op het 'dorpsplein', we hebben sorghumbier (porridge) geproefd, het nieuws doorgenomen en ook serieus van gedachten gewisseld over het dagelijks leven aan het meer. Er leven veel weeskinderen, als gevolg van AIDS. Nu gaan we naar de markt aan de oever van het meer, maar eerst gaan we even langs bij het 'restaurant', een paar bankjes met een kale tafel in een zijstraatje. We drinken koffie en dit mannetje, het zoontje van de eigenaresse, is nog in zijn eigen wereldje. Hij bekijkt ons niet eens, we horen er gewoon bij.
Zonnester
De eerste nacht aan de rand van het Namib Naukluft National Park zit erop. Vanaf de veranda van onze chalet – de allerlaatste aan de rand van de Sossuvlei Lodge – hebben we een onvergetelijk uitzicht over een vlakte met wuivende witte grashalmen en wat bomen. Aan de horizon doemen majestueuze bergen op. Springbokjes huppen door het hoge gras. Dan kruipt de zon opeens tergend langzaam vanachter de bergen tevoorschijn en bewijst eens te meer dat ze wel degelijk een ster is.
Vriendin
Je zou het niet zeggen maar deze gorilla was erg vriendelijk en liet zich lekker bekijken, zij bekeek ons op haar beurt en het genoegen was hopelijk wederzijds.
Boodschappen
Ik kom hem tegen tijdens een wandeling door de moerassen bij Kibale Forest. Hij staat even stil en hapt van zijn groene banaan (die niet zoet is en eigenlijk naar niets smaakt) De bundel op zijn hoofd blijft gemakkelijk zitten. Knap hoe hij de boodschappen in balans houdt!
Hallo jumbo
Deze foto is gemaakt in de Serengeti NP. Dit park zelf is ongeveer 13.000 km2 en bestaat voor het grootste deel uit eindeloze savannes. In het zuiden grenst het park aan het Ngorongoro beschermingsgebied en in het noorden aan de Masai Mara in Kenia. Deze drie gebieden vormen samen één ecosysyeem waarin jaarlijks de grote migratie van de gnoes plaats vindt. Op sommige plaatsen wordt de Serengeti doorsneden door rivieren/ riviertjes. Dit is onder andere het geval in het Seronera deel, dat ongeveer in het midden van de Serengeti ligt. In dat gebied kwamen we steeds groepen olifanten tegen, die zich te goed deden aan het lange gras dat daar stond. Olifanten houden van lang gras, want dat kunnen ze gemakkelijk lostrekken met hun slurf. Deze jonge olifant liep rustig naast zijn moeder en passeerde onze auto op enekele meters. Toen hij (of zij) voorbij was, draaide hij zich nog even nieuwgierig om.