Spitsbergen! Mijn vriendin en ik hadden er al veel over gelezen en het stond al een aantal jaren op onze bucketlist. Toen we hoorden dat het mogelijk was om er met een zeilschip helemaal omheen te va... Lees meer
Saskiahamminga
Drinkend luipaard in.
Deze foto is genomen in Sabi Sands GR. Dit privé park staat in open verbinding met het Krugerpark. Dieren kunnen vrij migreren tussen de twee parken. In Sabi Sands mag je in tegenstelling tot het Krugerpark niet zelf rijden. Je gaat met andere gasten van je lodge op game drive in open safarivoertuigen. Deze voertuigen mogen in Sabi Sands va het pad af als er wat bijzonders te zien is. Gezegd moet worden is dat dat vaak het geval is. De gidsen kennen het gebied en de dieren zeer goed. Sabi Sands is vooral bekend door de grote kans dat je een luipaard ziet. Hoewel de kans om een luipaard te zien hier groter is dan waar ook blijft elke ontmoeting met deze krachtige en toch wat mysterieuze dieren voor mij bijzonder. Het luipaard van de foto zagen we net na zonsopkomst lopen. Op zich al geweldig. Op een gegeven moment had de gids door dat ze ging drinken. Snel parkeerde hij de auto aan de andere kant van het plasje. Hierdoor konden we deze foto nemen. Een luipaard zien is bijzonder. Voor een drinkend luipaard heb je nog meer geluk nodig. Als je dan ook nog precies goed staat om een frontale foto te kunnen maken kan je dag niet meer stuk. Echt een topmoment in onze reis.
Lekker visje
Hebbes! Die vis is van mij, denkt deze 'Steller's Sea Eagle'. Als je in de wintermaanden naar het plaatsje Rausu gaat, is de kans zeer groot dat je deze en andere arenden tegenkomt. Rausu ligt in het uiterste noordoosten van het eiland Hokkaido. Kleed je wel goed aan, want het is er stervenskoud ...
As far as youre eyes.
Gnoes, 'as far as your eyes can see'. Een magische ochtend in de Serengeti te midden van de migratie. De ochtend nevel trekt op terwijl de eerste zonnestralen de horizon kleuren. Het bizarre was, dat de volgende ochtend er geen gnoe te zien was, alsof ze met een XXL stofzuiger waren opgezogen van het groene savanne tapijt. Tip: Verdiep je goed voordat je naar de Serengeti of de Masai Mara gaat, zodat je in het juiste gebied zit voor de migratie!
Panorama overzicht
We staan hier op een pas van bijna 4100 m hoog en genieten van een fantastisch uitzicht. Omdat het heerlijk weer was en we rechts onder onze tenten zouden opzetten hebben we een uur hier boven gezeten en genoten van het fantastische uitzicht. In de verte zie ook donker wolken die niet dichterbij kwamen, behalve later op de avond. Het begon ineens hard te waaien en te regenen. Even paniek! Ik had de tent maar minimaal vast gezet omdat de bodem geheel uit rotsen bestond. Gauw stenen op de vier punten gelegd en later nog 4 extra grote in de hoeken van de tent en toen bleef de tent stabiel staan.
Op jacht met wilde...
Zonder twijfel was dit mijn ultieme wildlife moment van 2016 en dus ook een van mij favoriete foto's. We waren al uren een roedel wilde honden aan het volgen voordat er een jacht en een kill volgden (eerder gepost). Toen de jongen gingen eten van het wrattenzwijn en de ouders op afstand waren, ben ik in een soort van tijgersluipgang steeds dichterbij gekropen. Uiteraard in overleg met en onder het toeziend ook van onze gids. Uiteindelijk lag op 1 tot 1,5 meter afstand, deze foto is dan ook gemaakt met een groothoeklens (Canon 16-35 F2.8 IS II). Terwijl de meeste honden lekker aan het eten zijn, houd eentje de omgeving in de gaten. Er ging wel wat adrenaline door me heen, genietend van het moment en de geluiden van de vraatzuchtige Wilde honden.
Ogen om in te...verdr
In Gujarat leven nog veel mensen op een nomadische wijze. Vrouwen en kinderen trekken rond met al hun bezittingen op een ezel, kameel of wagen geladen, terwijl de mannen met de kuddes schapen, geiten of koeien op pad zijn. Langs de kant van de weg zie je dan ook regelmatig een eenvoudig kampement waar een paar gezinnen leven onder een afdakje van plastic of lappen. Zodra we een kampement passeren, vraagt de gids of we willen stoppen om foto's te maken. Ook op de rit van Poshina naar Dassada passeren we een groep gypsy's. Zodra we een voet op de weg hebben gezet, komen de kinderen ons al tegemoet en trekken ons aan de hand mee. Natuurlijk hebben ze ook een paar eenvoudige spullen om te verkopen..... Dit jonge meisje heeft een paar ogen om in te verdrinken......
Skagsanden beach
Skagsanden is een strand in het midden van de Lofoten. Het strand is vooral bekend vanwege het feit dat er een klein stroompje uit de bergen op het strand uitkomt dat zwart zand met zich meeneemt. Dit zwarte zand vermengt zich met het gewone zand en zo ontstaan er mooie patronen.
Nieuwsgierige welp in
Een leeuwenfamilie van 5 leeuwinnen en 8 welpen lag volledig volgevreten te slapen in het zuiden van Sabi Sands GR. Ze hadden zich uitgebreid tegoed gedaan aan een buffel. De jongen waren van 3 verschillende moeders en ook van 3 verschillende leeftijden. De 8 welpen zijn allemaal in 2016 geboren. De dominante mannetjes zijn met zijn tweeën en hopelijk houden ze nog lang genoeg stand, zodat de welpen op kunnen groeien. Af en toe komen er mannetjes vanuit het Krugerpark het territorium binnen, maar vooralsnog zijn de 2 dominante mannen sterk genoeg. Als je bij een volgevreten leeuwenfamilie bent is er meestal weinig actie. De meeste leeuwen sliepen rustig door. Deze welp was toch wat nieuwsgierig en keek wat in het rond om even later ook weer de ogen te sluiten.
Woestenij !!!
De laatste dag in Tadzjikistan, maar wat voor een dag. Een dag met de een na de andere schitterende landschappen en dat gedurende de hele dag. Mijn foto's terug kijkend is dit de dag met veruit de meeste foto's. Het is niet voor niets dat dit geldt als een van de mooiste (fiets)wegen in de wereld.
Winterreis !
Een winterreis in september, ja dat kan allemaal in Canada. Van de ene op de andere dag ging de temperatuur van bij 20 naar min 4 graden. Even wennen want dat voelt echt koud aan. Het was vroeg bij Lake Louise toen wij daar aankwamen. Van al die prachtige bergen en de weerspiegeling in het kleurrijke water, zoals in de folder, was nog weinig te zien. Het was zelfs zo vroeg dat het boothuis nog niet open was. Ja, wie komt er met deze kou ook zo vroeg ! Ja, wij natuurlijk want dit winterlandschap laat je niet aan je voorbij gaan.
Sneeuwbui bij...zonso
Een van de mooiste plekjes op de Lofoten is het pittoreske vissersplaatsje Hamnoy, tevens het oudste vissersdorpje van de Lofoten. Als je de Koning Olavsweg volgt die de Lofoten van noord naar zuid doorkruist kom je er vanzelf langs. Het plaatsje ligt prachtig aan het water met op de achtergrond de steile bergen die zo kenmerkend zijn voor de Lofoten. Het dorpje zelf stelt niet veel voor maar het is vooral de ligging die het zo bijzonder maakt. Wij hebben in het plaatsje zelf overnacht en ’s ochtends wilde ik foto’s maken van de zonsopkomst. Bij het wakker worden keek ik uit het raam en zag niets anders dan een grauwe grijze lucht waaruit sneeuw viel. Zelfs de steile bergen, die toch echt vlak voor ons huisje lagen, waren niet te zien. Toch maar opgestaan, je bent er tenslotte maar 1 keer en naar buiten gegaan om foto’s te maken. In het begin was het niet bijzonder maar opeens kleurde de lucht roze toen de zon toch een poging waagde door het wolkendek heen te breken. Terwijl het bleef sneeuwen kon ik enkele foto’s maken van dit prachtige tafereel en slechts 2 minuten later gaf de zon het op en werd de lucht weer grijs.
Zonsondergang op Ruby
Het Olympic N.P. in het uiterste noordwesten van de V.S. wordt niet veel door toeristen bezocht. Dit komt vooral omdat het niet op de gangbare toeristiche routes ligt. Eigenlijk is dit heel jammer want het is een prachtig gebied. In het N.P. vindt je bergen, bosen, gletsjers maar vooral prachtige ruige en verlaten stranden. Deze foto is gemaakt tijdens een zonsondergang op Ruby beach, samen met Second beach een van de mooiste stranden in Olympic N.P. Overweeg je ooit een reis naar een onbekender deel van de V.S. denk dan zeker aan het schitterende Olympic N.P.
Hartverzakking
Een hele bijzondere manier om van dichtbij olifanten te spotten is door middel van een boottocht door de Okavango delta. Het levert ook wel eens een hartverzakking op. Bijvoorbeeld toen deze olifant, luid klapperend met zijn oren, het kleine bootje op enkele meters was genaderd. Ik schrok me wezenloos, maar de poler vertrok geen spier. Het schijnt zo te zijn dat olifanten als ze in het water staan wel vaak schijnaanvallen uitvoeren, maar nooit echt tot aktie over gaan. Dit vanwege het feit dat hun bewegingsvrijheid (door de aanzuigende kracht van de drassige ondergrond) beperkt is en daarom in geval van gevaar moeilijker kan vluchten. Gelukkig maar, want ik zat inmiddels ook met een drassige ondergrond. Ps. De orginele foto was (helaas) heel slecht van kwaliteit, dus heb ik er met een na-bewerking nog iets van proberen te maken.
Nomaden bestaan
Een van de dingen die ik het meest bijzondere vond aan het reizen door Mongolië, was het slapen bij de mensen thuis. Hier zijn we te gast bij een Kazakken familie in het Westen van Mongolië. De mensen zijn niet alleen super gastvrij en vriendelijk, ze vinden het ook echt leuk je als gast te hebben. Bij deze familie mogen we een dagje meedraaien en overal foto's van maken. De geiten, paarden, jakken en koeien worden gemolken, de arend wordt vol trots geshowd, opa en oma zitten relax voor de ger en bemoeien zich af en toe met de gang van zaken en tot slot mogen we ook nog eens mee-eten! Ook de nacht slapen we tussen de familie op de grond, echt een hele bijzondere ervaring! Ga zeker slapen bij locals als je reist door Mongolië!
Reykjavik in de winte
In Reykjavik, op een wat meer afgelegen punt, staat de Perlan (de Parel). Dit is een futuristisch ogend gebouw met aan de buitenkant een aantal grote cilindrische tanks die gevuld zijn met warm water. Deze wateropslag bestemd voor de stadsverwarming kan maar liefst 21 miljoen liter bevatten. Bovenin is een cafetaria gevestigd met een 360 graden panoramaterras en een prachtig uitzicht over de stad. Adembenemend is het uitzicht over de besneeuwde woningen en de zee en het reliëf in de verte.
Kamperen onder de...s
Wat slaapt het toch heerlijk in een tentje onder de sterren. In Vallee de la Claree is relatief weinig lichtvervuiling, waardoor het er goed mogelijk is de melkweg te zien en fotograferen. En in de herfst hoef je niet te wachten tot laat in de avond of diep in de nacht. Tussen zeven en acht is de melkweg al goed te zien!
Ik zie jou!
Deze tijgerin lag relaxed onder een boom langs de weg te wachten in het Bandhavgar NP. Na een minuut of tien, liep ze relaxed naar een poel om een slokje te nemen, voordat ze verdween in de bush. Tijdens het drinken hield ze de omgeving nauwlettend in de gaten....
Zandduinen in het...a
De zandduinen in het Dorob NP bij Swakopmund zijn bij het vallen van de avond op hun mooist. 'Swakop Tour Company' is een van de weinige organisaties die een speciale foto-excursie door de zandduinen in de late namiddag organiseert. Eigenaar, gids en chauffeur Georg Erb komt je circa drie uur voor zonsondergang bij je accommodatie in Swakopmund ophalen en hij brengt je uiteraard ook weer terug. Er is slechts plaats voor maximaal 4 personen. Tijdens de toer wordt er regelmatig gestopt en geeft hij je nuttige fotografietips. En dat allemaal voor het bedrag van ongeveer 40 euro per persoon.
Als klein jongetje waren er altijd 2 dier soorten die me meer interesseerde dan de rest. In de dierentuinen kon ik geen genoeg krijgen van de Pinguïns en van de Stokstaartjes. Nu 33 jaar later is dat... Lees meer