PleunGroeneveld
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Lunch! Voor de...Kame
Hier lang op moeten wachten, maar eindelijk raak! Wat hieraan ook bijzonder is is de stand van de ogen van deze diersoort. Twee hersenhelften hebben elk hun eigen zicht per oog en coördinatie. Dat deze dus allebei recht in de lens kijken is wederom een kadootje. Niet bewerkt, puur natuur met 300mm op 3,5 meter afstand.
Kaluts
De heetste plek op aarde is de Dasht-e Lut woestijn in Iran. De hoogst gemeten temperatuur was in 2005: 70,7 graden Celcius! De woestijn kent een bijzonder natuurfenomeen, de zogenaamde kaluts. Dit zijn een soort zandkastelen die tot zo'n 60 meter hoog kunnen worden. Ze zijn door de eeuwen heen ontstaan als gevolg van erosie. De kaluts liggen ruim 170 kilometer ten oosten van de stad Kerman. Vanwege de verzengende hitte kun je er alleen in de winter en het voor- en najaar naartoe. Je vertrekt in de regel pas na 15.00 uur uit Kerman en de volgende dag vertrek je weer zo vroeg mogelijk. Hotels zijn er niet. Overnachten doe je bij mensen thuis in een oasedorpje 30 kilometer verderop
Doorzichtig
Wat is een libelle toch prachtig! In een close up zie je heel duidelijk alle adertjes in zijn doorzichtige vleugeltjes. ik kan hier tijden naar kijken!
Aparte snuiter
Aan het einde van de middag gingen we het oude centrum van Varanasi in. Onderweg naar de ghat's/ de Ganges zagen we deze aparte man. Hij zat te niksen en naar beneden te kijken. Op een gegeven moment had hij door dat we heel dichtbij hem stonden en keek hij op met dit resultaat.
Sunset inlemeer
terug uit het schitterende birma met vriendelijke mensen en practige landschappen en gebouwen; hier zie je de bekend Inlevissers bij het meer tijdens de zonsondergang later volgen er meer foto's maar pc is stuk
Bryce N.P. Colours
Bryce Canyon In Utah. Om de diepte en hoogte van deze canyon mee te krijgen moet je er eigenlijk doorheen lopen. Er zijn een aantal wandelingen van makkelijk tot iets minder makkelijk. En dan wordt je helemaal omvergeblazen door de mooie tinten rood van de aarde en hoogte en vorm van de hoodoos. Zeker met een blauwe lucht vormt dit een mooi contrast.
Meisje met muts
Nog een foto die is genomen tijdens de autotocht van Bagan naar Mount Popa. Die rit leverde veel fotomomenten op. We stopten hier even bij een school, die net was uitgegaan. Dit meisje was lekker een ijsje aan het eten. Dat ijsje stond er oorspronkelijk ook op, maar dat heb ik weggesneden omdat het naar mijn zin te veel afleidde van het hoofd van het meisje, dat rijkelijk met tanaka was bedekt.
Op een rijtje hebben
Op het terras van ons hotel zag ik deze rij met waterpijpen staan. Een waterpijp, ook bekend als hookah, nargileh (narghile), shisha of ghaliyan is een apparaat voor het roken van gearomatiseerde pijptabak. Het roken van pijptabak is in het Midden-Oosten traditie en wordt veel gedaan in restaurants en cafés, die dan doorgaans shishalounge heten. Het gerucht dat een waterpijp roken niet of minder schadelijk zou zijn dan sigaretten roken is onjuist. Vaak wordt gemeend dat dit het geval is onder de (onjuiste) veronderstelling dat het water de schadelijke stoffen uit de rook zou oplossen, of omdat het inademen van de rook minder prikkelend is voor de longen. Dit laatste komt echter door de aanwezigheid van waterdamp in de rook. Hoewel er wel wat schadelijke stoffen in het water oplossen, blijft zeer veel achter in de rook. (bron wikipedia) Ik heb in de dagen dat ik er was niemand de pijp zien gebruiken. Zouden ze decoratief zijn of toch functioneel, maar was er een `gezonde’ lichting te gast?
Goede gave
Een Egyptische vriend vertelde me een prachtig verhaal over waarom de dansende derwisjen met één handpalm naar boven en één handpalm naar beneden gericht dansen. De mystieke dansers uit de soefi-traditie draaien tijdens hun dans langdurig om hun as, en ervaren daarin de mystieke eenwording met het goddelijke. Hun omhoog geheven hand is de ontvangende hand. Daarmee ontvangt de derwisj de gaven van God. De naar beneden gerichte hand is de gevende hand. Daarmee worden de goddelijke gaven weer doorgegeven. Zo ontstaat er een doorgaande stroom van ontvangen en doorgeven. De dansende derwisj is als het ware het kanaal waardoor deze gaven heen kunnen stromen. Datgene wat je ontvangt is niet bedoeld om voor jezelf te houden, het wil de wereld in....mooi he..
Kroonkraanvogel
We logeerden 1 nachtje in een lodge aan Lake Baringo. Het lag pal aan het meer. Via de tuin liep je zo het strand op. We hebben daar ochtends een prachtige zonsopkomst gezien. Balkonhek als statief. Er zaten daar een 2 kroonkraanvogels. Die kans kan je niet laten schieten, toch (deze foto is geschoten vanuit de tuin/strandje)
Grond uil
De eerste keer dat ik een gronduil zag, was ik héél voorzichtig met een foto nemen om het diertje maar niet weg te laten vliegen. Later bleek dat sommigen helemaal niet schuw waren en waren ze tot op ongeveer 5 meter te benaderen.
Schaars licht
Het donkere en koele interieur van het ongerenoveerde Bagaya Kyaung klooster uit 1934 is aantrekkelijk om in rond te dwalen. In een kleine ruimte die dient als klaslokaal wordt een groepje jonge leerlingen onderwezen. Terwijl het schaarse licht uit een klein venster op zijn gelaat valt, doet deze jongen zijn schrijfoefeningen.
Maestro! Musica!
Ik zette al eerder enkele foto's van deze band op de RR sit. Ik vind het plekje in Trindad zo mooi dat ik er eigenlijk nog niet mee klaar ben. Vandaar dus nog een foto van het koppel. Die vol enthousiasme Cubaanse liedjes ten gehore brengen, daarmee inspelend op het publiek die vrolijk mee danste.
Volwassen mannetjes..
Dit was in Sabi Sands, en ons eerste wilde luipaard. We kregen de schrik van ons leven, want de jeep stopte plotseling, de ranger wees, en ik keek ver tussen de bosjes door maar zag niks. Tot ik tot mijn grote schrik dit mannetje op ongeveer 6 a 7 meter van de jeep zag liggen. Wat een beest!
Ready for landing
Deze foto is genomen op de Farne eilanden. Deze eilandengroep ligt enkele kilometers uit de kust van noordoost Engeland op ongeveer 15 kilometer van de grens met Schotland. Je hebt er vele zeevogelsoorten met de papegaaiduikers als meest aansprekende. Daarnaast leven er bij de eilanden grijze zeehonden. Je kan de eilanden bezoeken met een bootje vanuit Seahouses. In en rond die plaats zijn er veel, over het algemeen wat kleinere, overnachtingsmogelijkheden. Het fotograferen van papegaaiduikers in de vlucht viel erg tegen. Ze vliegen met ongeveer 80 kilometer op je af. Deze had de landing al ingezet en was al vrij laag. Op het laatste moment remmen ze sterk af met hun vangst om een hol in te duiken waarin het jong op visjes zit te wachten.
Uitkijktoren
Cheetahs zitten of staan graag hoog.Dat komt omdat hun terrein vlak is met weinig struiken als het kan zo dat ze ver kan zien, Ook deze cheetah staat op een mieren heuvel en kijkt haar omgeving af voor event. vijanden of voor prooi