Pensionado
Escher
Daar doet deze foto me aan denken... waar houdt de ene vogel op en waar begint de andere. Deze prachtige Jan van Genten zijn in grote hoeveelheden te zien op de broedlocatie bij Lambertsbaai: Bird Island waar je vanaf de haven via een pier naar toe kunt lopen. Op het eiland staat een gebouwtje met beneden een glazen wand en boven kun je ze in de open lucht bekijken. Het is een kabaal en het stinkt vanwege de vogelpoep (guano.. ook wel het het witte goud genoemd) De spanwijdte is bijna 2 meter, de lengte 70-100 cm en gewicht is 1,5-3,5 kg. Hij begint zijn leven bruin met witte spikkels. Elk jaar krijgt hij meer wit. Een volwassen vogel is wit met zwarte vleugelpunten en een gelige kop. Deze kleur krijgt hij pas tussen zijn 4e en 6e levensjaar: Opvallend is zijn scherp getekende kop met blauwe ogen. Die ogen zijn zo geplaatst, dat hij goed naar voren kan kijken. Dat heeft hij nodig bij de jacht. Zijn snavel is heel stevig en heeft aan de voorkant fijn gezaagde randen. De Jan van Gent heeft geen neusgaten. Hij haalt adem door zijn bijzonder gevormde gehemelte. Bron (gozuidafrika.com)
Nemrut Da??, UNESCO..
Op deze foto zie je de Nemrut Da??, een berg in Oost Turkije die 2159 meter hoog is. Op de top van deze berg is een grafheuvel aan de voet waarvan de stenen hoofden liggen van Hercules, Zeus, Tyche, Apollo en koning Antiochus van Commagene. Voor verder bijzonderheden zie mijn blog over dit onderwerp.
Giraffenlandschap
In mei loopt het tegen het einde van de regentijd in de Serengeti. De dag was mooi blauw begonnen met veel zon, maar tegen het einde van de middag kwamen er (prachtige) wolken opzetten. De zon stond al laag en gaf een mooi warm licht op een groep giraffen die liep te eten bij het riviertje. De naam "Serengeti" komt uit de taal van de masai en betekent "eindeloze vlakte". Zoals op de foto te zien is geldt dat vlakte niet overal. Deze foto is genomen in het Seronera gebied. Dit is ongeveer het midden van het park. Het gebied is bijna overal vlak op de zogenaamde 'koppies" en de begroeiing bij de rivier(tjes) na. Op deze plek was de trek van de gnoes nog niet langs gekomen en het verse gras was nog mooi groen. Beide een gevolg van de regens die dit jaar langer aanhielden dan gebruikelijk.
Trotse veehandelaren.
Een blik op de weg in de Oeigoerse autonome regio Xinjiang, in westelijk China. Kashgar is van oudsher een belangrijk knooppunt van karavaanroutes aan de Zijderoute en beginpunt van de Karakoram Highway, de hoogstgelegen ‘snelweg’ ter wereld die China verbindt met Pakistan. Ingeklemd tussen twee zakken zit ik op laadwagentje en laat alle indrukken van de eeuwenoude veemarkt in Kashgar tot me doordringen. Het verkeer raast voorbij en door alle ronkende motoren heen, hoor ik ineens het gemekker van een geit. Wanneer ik me omdraai krijg ik een fantastisch beeld van deze waaghalzen. Een jong ventje zit achter het stuur en raast trots over de weg. De vriendelijk lachende Oeigoer met het mekkerende geitje lijkt zich te realiseren hoe het eruit moet zien. Ik zou hem graag de foto laten zien! Trots als een pauw en opvallend ontspannen oogt de rokende man bovenop het overvol geladen wagentje. Ik probeer een voorstelling te maken hoe hij schaap er bovenop heeft gekregen... Deze handelaren kunnen niet wachten om het thuisfront de nieuwste aanwinsten van de veemarkt te laten zien en zullen vast met open armen worden onthaald. Een veelzeggend beeld dat mij nieuwsgierig maakt naar alle verhalen die hier nog achter zitten.
Trouwreportage
De ingang van het Sint-Michielsklooster (gewijd aan de aartsengel Michaël) in Kiev is een zeer aantrekkelijk fotolocatie voor pas getrouwde paartjes. Ongetwijfeld zullen de afbeeldingen op de muren geluk brengen. Ook de familie aanhang liet zich vol trots voor de muurschilderingen vereeuwigen. De belanrijkste gebouwen van het klooster zijn de kathedraal en de klokkentoren die in de jaren 30 door de Sovjets werden afgebroken en na de onafhankelijkheid van Oekraïne weer werd opgebouwd.
Klassiek
Sevilla heeft een behoorlijk groot historisch centrum met veel schitterende bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Maar niet alleen de bekende gebouwen zijn mooi, maar eigenlijk het gehele straatbeeld. Een van mijn favoriete gebouwen in deze stad is dit halfronde gebouw. Op de begane grond zit een winkeltje waar je ouderwetse snoepjes en lekkere zoete koekjes kan kopen. De paarden en wagens maken het klassieke straatbeeld helemaal af.
De Saltstraumen bij..
De Saltstraumen ligt circa 30 km ten oosten van de stad Bodø. Het smalle kanaal verbindt de Saltfjord met de Skjerstadfjord. Het is de sterkste getijstroom in de wereld. Tot 400 miljoen m³ (ton) zeewater passeert elke zes uur door een 3 km lange en 150 m brede zeestraat, met snelheden van 20 knopen (ongeveer 37 km/u). Waar de stroming op zijn sterkst is, kunnen draaikolken van 10 m in diameter en 5 m diep ontstaan.
Kleurrijk Varanasi in
Prachtige samenkomst om half 6 in de ochtend van deze kleurrijke mensen bij de Ganges in Varanasi om zich te wassen en dergelijke. Het hele kleurenpalet en de drukte maken deze foto bijzonder.
Geelgroen
Scholen van zo'n 100 kleine geelgroene visjes hebben wij op diverse plaatsen aan de Turkse zuidkust te zien. Door hun relatieg felle kleur doen ze bijna tropisch aan. In deze regio is het erg verstandig om een eigen snorkel mee te nemen want er is nauwelijks of geen materiaal aanwezig op de excursieboten.
Harrods
Met een oppervlakte van 90,000 m2 en ruim 330 verschillende afdelingen is Harrods het grootste warenhuis ter wereld. Harrods verkoopt werkelijk alles. Maar ik vond alleen een kijkje meer dan genoeg.
Libel (2)
Je ziet ze erg veel in de tuin, die prachtige blauwe libellen. Je pakt je camera en weg is hij. Deze keer had ik geluk en kon hem vrij dicht naderen. Geen mooie transparante vleugeltjes maar wel scherp gesteld op zijn koppie…
HOERA een meisje...ge
In Taormina werd mijn blik toevallig gevangen door een schattig roze jurkje wat op de deur was opgehangen. Wat zonde toch van dat mooie jurkje denk ik nog, totdat ik mij realiseerde dat dit de traditionele aankondiging was dat er een blijde gebeurtenis had plaatsgevonden in dat huis: er was in dat huis een meisje geboren!!!!!
Koala
De weg naar Cape Otway Lighthouse is een waar paradijs. Overal zitten koala’s in de bomen. Ongelofelijk hoeveel koala’s hier zitten. Als je denkt dat je ze allemaal gezien hebt, dan duikt er toch weer ergens een exemplaar op dat je nog niet gespot had. Alleen al hierom is de route naar de vuurtoren de omweg waard.
Tripoli
In het noorden van Libanon is de stad Tripoli. Een grote drukke stad. In deze stad merk je dat je weer in het midden oosten zit. Hectisch verkeer, vies en vele souks.
Go Green
Kolibris fotograferen is erg leuk, als het goed lukt. Je moet er wat geduld voor hebben, maar dan krijg je ook iets op je scherm waar je erg blij van wordt. Met het blote oog zie je namelijk niet hoe zo'n vliegende kolibri eruit ziet, want ze fladderen continu. Als je dan ineens zo'n vogeltje met je flits "bevroren" hebt en je ziet het op het scherm van je camera, dan kun je het bijna niet geloven. Deze groene kolibri ging helemaal op in zijn eveneens groene omgeving. Een echte "go green" kolibri !
Struisvogelimitatie
Van struisvogels wordt gezegd dat ze hun kop in het zand steken. Wellicht was deze gnoe in een vorig leven struisvogel, heeft last van een zonnesteek of wil gewoon even de draad steken met deze toerist.
The young ones
Op een bepaald tijdstip in de ochtend kwam een clubje parrots aangevlogen om te eten. Onder hen waren een aantal "young ones". Deze waren onverzadigbaar. De ouders moesten constant voedsel in hun bek nemen, om vervolgens weer naar de young ones te vliegen om ze te voeren. Ze konden wel blijven eten ! Volgens mij gewoon gemakzucht...ze waren groot genoeg om hun eigen boontjes te doppen.
Abessijnse scharrelaa
Deze foto is genomen in het Pendjari NP in het noorden van Benin. Pendjari ligt op de grens met Burkina Faso. Als je bvanuit Pendjari nog noordelijker trekt kom je in het Park W. Het zijn afgelegen gebieden en er komt nog veel wild voor. Zelfs leeuwen zien behoort tot de mogelijkheden. Je moet mazzel hebben, maar het kan. Olifanten, buffels en antilopen zijn vrij algemeen. Bij de antilopen zijn de paardantilopen of roan bijzonder te noemen. De vogel op de foto is de abessijnse scharrelaar. Deze vogel zie je regelmatig in het park. Toch waren ze vrij lastig te fotograferen, omdat we niet echt dichtbij konden komen. De vogel komt voor van Senegal tot aan Kenia in een brede strook net onder de Sahara.Ze voeden zich met grote insecten en je ziet ze vaak op de uitkijk zitten op een lage tak zitten van een boom of hoog in een struik. Je ziet ze vaak bij (half)savannes, weilanden en langs wegen en paden. Het is een vrij grote vogel, want met de mooie staart mee worden ze ongeveer 45 cm.