LPtje
Himba deel
Totaal niet verwacht om de Himba tegen te komen (we gingen niet zo noordelijk in Namibie), maar inene zagen we toch een groepje vrouwen lopen. We zijn gestopt en ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik een foto mocht nemen. Deze Himbadame wilde graag op de foto. Ik had een klein printertje meegenomen (PoGo) en kon haar de foto tot haar grote verbazing meteen geven (resulteerde wel dat de rest van de groep meteen ook op de foto wilde)... Ik heb nog nooit iemand zo breeduit zien lachen. Fantastisch vond ze het en ik ook...blij dat ik met dit kleine gebaar heb kunnen bedanken voor het nemen van haar foto...en volgens mij was ze daar bijna nog blijer mee dan ik :-)
Tandarts allert !!...
Op Reisreporter zien we vaak "tandjes" foto's. Met name Azie springt eruit als het gaat om halve-, zwarte- & geen tandjes. Nu weten we dat natuurlijk de zorg (tandartsen) in de gemiddelde RR-landen ver onder de maat ligt. Toch na 2,5 week Zuid-West China kwamen we erachter dat kindjes, pubers, volwassenen & bejaarden dol zijn op zoetigheid... het liefste in de meest felgekleurde verpakking :-))
Twee koningen
Mede namens deze twee goed gehumeurde koningspinguïns dank ik alle zaterdag aanwezige Reisreporters voor hun aanwezigheid en aandacht bij mijn presentatie. Heb nog nooit zo’n brave groep toehoorders gehad ... ;-) Deze foto laat nog eens goed zien hoe prachtig deze dieren zijn. Laten we, ondanks de toenemende opwarming van de aarde en het zeewater, hopen dat de volgende generaties ook nog van dit beeld kunnen genieten!
Old and wise
Zeeschildpadden hebben altijd iets rustigs en een soort van eeuwen oude wijsheid over zich heen. Zodra duikers deze reptielen zien zwemmen ze er meestal als een stel idioten naar toe. Mijn tactiek is om zo ver mogelijk van de groep weg te blijven en mezelf in het pad te positioneren waarvan ik denk dat het bees (of een andere vis) gaat zwemmen/vluchten. Gelukkig is een schildpad sneller dan de gemiddelde duiker en geven mijn buddies snel op. De schildpad voelt zich door mij niet aangevallen en komt uit nieuwsgierigheid vaak een kijkje nemen bij dat rare wezen dat zijn territorium is binnengedrongen. En zo ook bij deze oude karetschildpad.
Kjenndalsbreen#2
De Kjenndalsbreen is een uitloper van de veel grotere Jostedalsbreen (breen=gletsjer), met 475 km2 de grootste gletsjer van het Europese vasteland. Op sommige plaatsen ligt de Jostedalsbreen op meer dan 2.000 m boven de zeespiegel. Wetenschappers hebben berekend dat de dikte van de ijskap soms wel 450 m meet. De Kjenndalgletsjer is te bereiken vanaf het plaatsje Loen, daar neem je een 23 km lange tolweg, je parkeert de auto en loop nog zo'n 20 minuutjes verder. Een super landschap ontvouwt zich dan voor je. Overal watervalletjes en dan die oogverblindende gletsjertong.
Effe smoken!
Tijdens onze wandeling met de SAN deden ze voor hoe je binnen enkele teintallen seconden een vuurtje kunt maken. De oude dame die ook mee was, maakte direct gebruik van dit moment om even lekker een sigaretje op te steken. Nou ja, sigaretje, al met al was het een best ding. Inmiddels zijn de foto's op de post richting Botswana. Iedereen een fijne avond en tot morgen of tot foto/tip! En namens Marjan een fijne dag morgen! Ze vliegt vannacht richting Turkije (zie blog).
Dawn
It is 5am, it's still dark the alarm is ringing, why? To climb the hill behind the guest house (the highest point in Mrauk U) and wait for the sun the rise........exquisite. Enjoy!!
Zeepaard...
In de duinen van Burgh Haamstede ligt een schat. Een fles Zwarte Bessen - Kersen Wijn die we zelf daar begraven hebben. Eens in de zoveel tijd gaan we terug naar Zeeland en zoeken iedere keer naar de fles tot we een ons wegen maar..... hij is onvindbaar. Toch de schatkaart niet al te nauwkeurig getekend blijkbaar. Wel een reden om ieder jaar een weekendje terug te gaan en te genieten van de zonsondergang en het uitzicht op de vloedlijn...
Broertjes ?....
Hier in "uns skône Brabant" hebben we Beekman & Beekman en Rene & Willy vd Kerkhof. Je hebt Stadler & Waldorff, Ernie & Bert en Frans Bauer & Marianne Weber. In China kwamen we de broertje ? (Li) tegen die gezellig in hun Mao jasjes alles in de gaten hielden :-)) Zijn ze niet schattig?
Stoicijns
Op de prachtige makrt van Can Cau (blakbij Bac Ha zie je prachtige minderheidsvolken. Dit is een Flower Hmong. Uitgedost in de typische kleuren en gewapend met een paraplu tegen de brandende zon. Als je er vroeg bent op zulke markten zijn de toeristen op een hand te tellen. Deze vrouw bleef me stoicijns aankijken (veelal draaien ze weg of gaat er iemand subtiel voor staan).
Getekend
Prachtige oude vrouw gefotografeerd in het Noord-Oosten van Vietnam in de buurt van de grens met Laos: Dien Pien Phu. Het avondlicht scheen prachtig op haar gerimpelde gezicht! Hou oud deze mensen nu precies zijn kun je niet echt goed inschatten maar volgens onze gids was ze wel rond de 70 wat erg oud is in Vietnam!
Elegante zwaan over d
De Erasmusbrug is ontworpen door de architect Ben van Berkel. Deze 808 meter lange tuibrug met een hoogte van 139 meter verbindt de Kop van Zuid met het centrum van Rotterdam. Door de knik in de stalen pyloon (zie foto) heeft de brug als bijnaam 'De Zwaan'. Deze foto is genomen tijdens de Marathon in 2006, een van de gelegenheden per jaar waarop de brug het domein van de voetgangers vormt.
Verliefd
Hoewel het groepsdieren zijn, zie je de meeste koningspinguïns als paartjes bij elkaar staan. Samen broeden ze ook afwisselend op het ei. De foto is genomen in Fortuna Bay aan de noordkust van South Georgia. Je vindt hier kolonies van tienduizenden paartjes.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Catch!
Vaak hoop je als vogelfotograaf dat de vogel in kwestie net iets meer doet dan alleen maar zitten. Deze Witkapbijeneter deed dat en gooide zijn prooi in de lucht om hem daarna in één keer door te slikken. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten.
Kamelentocht
Op het strand van Broome worden elke avond kamelentochten gehouden. Tegen de ondergaande zon levert dit een prachtig beeld op. Zeker een bezoekje waard dus.