Ingrover
Cambodja • Angkor en Siem Reap
Cambodja • Angkor en Siem Reap
Bikes of Burden (5)
Het blijft fascinerend om te zien wat er allemaal op een bromfiets kan worden vervoerd in Cambodja. Tussen de twee volwassenen staat nog een kind op de bagagedrager. De kippen waren uiteraard levend. Dit lijkt me trouwens een perfecte manier om dierziekten als de vogelpest te verspreiden.
Opgepast!
Op de trekking in West-Papoea werd iedereen ingeschakeld om te helpen. Deze kleine meid, de dochter van onze lokale gids, was ook mee en kon al aardig overweg met mes en wortel! Wij zouden dat onze kids zelfs nog niet in handen durven geven!
Laag water
Afgelopen jaar waren we in Augustus in Sigirya. Het had al een hele tijd niet geregend, wat er voor zorgde dat het lotusmeer waar we met het bootje overheen moesten om naar een dorpje te komen, heel laag water had. Normaal staat het water in die periode tot net onder de boom.
Straatverkoop Praia
Op het eiland Santiago en met name in de hoofdstad Praia, zie je veel straatverkoop. Om zo veel mogelijk klanten te strikken ga je natuurlijk zo dicht mogelijk bij de grote markt staan. Geld voor een kraampje hebben ze niet. Deze drie bieden naast de markt hun waren aan.
Boeien
Het kan me niet meer Boeien. Met punten of zonder stemmen Knoeien. Kan alleen maar Groeien. Maar laat niet de mond Snoeien. En kan alleen maar met de riemen Roeien. Niet meer mee Bemoeien. Onbekende stemmer Verfoeien. Ga me er niet meer mee Vermoeien. Laat maar Aanknoeien. Brulboeien, Ankerboeien, Lichtboeien, Aanlegboeien, Stopboeien, Tonneboeien, Meerboeien, Handboeien, Stopboeien.
Neusjuwelen
Deze vrouw zagen we op een markt nabij Pelling in Sikkim. Een stukje Indiase Himalaya tussen Nepal en Tibet.
Ze straalt
Ze is op weg naar school. Ze is gekleed in een groen rokje, sweater en mutsje. Onder haar sweater een blauw bloesje wat aan een wasbuurt toe is. Ze straalt helemaal.
Mamure Kalesi
Ver van de Turkse toeristencentra ligt Anamur, in dit mooie plaatsje staat het Mamure Kalesi een oud kasteel wat door klein Armeense koningen is gebouwd in de 13e eeuw. De muren zijn nog volledig in tact. De doorkijk toont de kleine moskee die binnen de muren ligt.
Noordelijke jacana
Costa Rica, 20 april 2013. Deze prachtige vogel zagen we tijdens een boottochtje door het NP Tortuguero. De vogels waren met z'n tweeën en waren totaal niet schuw. Tussen de waterplanten door waren ze op zoek naar voedsel en kwamen vlak bij de boot. Uit de serie die ik van de vogels maakte, heb ik gekozen voor dit kopportret.
Hoog boven de zee.
Tijdens onze vakantie in Egypte stond vlak bij ons hotel deze bedouin tent waar je vooral 's avonds heerlijk kon zitten en genieten van de zonsondergang boven de zee.
Orang Oetans
Hier, in het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre, worden jonge Orang Oetans, die gevangen werden of als weesje gevonden werden, weer getraind om te kunnen overleven in het oerwoud. Het is dus echt de bedoeling, dat deze Orang Oetans weer terug worden gezet in het oerwoud. Dus niet in gevangenschap !!
Panna Meena ka Kund
Op de weg tussen Jaipur-Amber ligt dit waterbekken, daterend uit de 16e eeuw met de prachtige naam Panna Meena ka Kund. In vroeger tijden werd dit bassin gebruikt als 'hangplek' om water te halen, te zwemmen, te relaxen of gewoon een praatje te maken. Gek genoeg was er geen toerist te bekennen toen ik dit fantastische bouwwerk vereeuwigde. De beide dames doen wat hun voorouders al jaren voor hen deden; de laatste nieuwtjes uitwisselen.
Caracal
De caracal is een middelgrote katachtige uit Afrika en Zuidwest-Azië. Hij wordt soms ook woestijnlynx genoemd, vanwege de pluimpjes aan de oren. Je ziet hem eigenlijk niet zo heel vaak omdat ze vooral 's-nachts aktief zijn.
Twee chimpansee die..
Tijdens een van onze rondreizen door Oeganda ( Oost-Afrika) gingen we naar Kibale Forest National Park. In dit park wat grotendeels bestaat uit bossen gingen we op zoek naar Chimpansees (Pan troglodytes) een Afrikaanse mensaap. Je kan in dit park een Chimpansee Tracking van een halve dag of heel speciaal een Chimpansee Habituation Day doen. Bij de Habituation Day ga je s’morgens vroeg vanaf het moment dat de chimpansee opstaan tot het moment dat ze naar bed gaan in de avond ze volgen en observeren. Ikzelf heb beide gedaan en je ziet hierbij goed hoe ze zich gedragen tegenover elkaar en andere diersoorten. Op de foto twee chimpansee die elkaar aan het vlooien (grooming) zijn. Afwisselend deden ze dit bij elkaar. Dit heeft ook een sociaal aspect om zo met elkaar te vriend te blijven en de rangorde te bepalen. Mocht je in (mens)apen geinteresseerd zijn is dit park zeker een aanrader. Informatie: www.ugandawildlife.org
Oude Waal in Twilight
Ooijpolder - Nog een foto uit onze eigen omgeving, die ik jullie niet wil onthouden. Gisteravond wilde ik met de zonsondergang en het blauwe uur daarna genieten van de volle maan. Helaas was het te bewolkt en ben ik maar gaan rondrijden. Dat doe ik dan meestal ook even door de Ooijpolder, m.n. voor de watervogels, grote grazers en natuurlijk het landschap en de rust. Ik zag deze scene en de bewolking en hoge nevel zorgden voor een prachtige uitsmering van de kleuren.
Dorst
Tijdens onze laatste reis door Zuid Afrika hebben we alleen maar parken bezocht in het noorden van het land. In de nationale parken rijden we zelf en dan is een verrekijker een absolute noodzaak. Je bent dan afhankelijk van wat je zelf ziet en hoe ver weg dat is. Je mag namelijk niet van de paden af. In de privé parken is dat geheel anders. Je hebt een gids en een tracker die de omgeving heel goed kennen en de favoriete plekjes van de dieren weten. Zij zien en weten erg veel en mogen van de paden af en het is op zich al een belevenis als ze de bush ingaan en dwars door en over struiken heen gaan om je zeer dicht bij de dieren ner te zetten. Je zit dan in een open voertuig met andere gasten van de lodge. We hebben bijna alle dieren goed en veel gezien. Alleen het aantal luipaarden viel wat tegen. Vooral het aantal leeuwen in alle soorten en maten was opvallend. Eén van de mooiste ontmoetingen was die met deze jonge leeuw en zeker omdat hij (of zij) ging drinken.
Vis voor het jong
Papegaaiduikers observeren en fotograferen is een mooie bezigheid. Hiervoor waren we gewapend met regenkleding, fotospullen en verrekijker afgereisd naar het noordwesten van Engeland. Ongeveer 15 kilometer ten zuuiden van de grens met Schotland liggen daar nekele kilometers uit de kust de Farne Eilanden. Op deze onbewoonde eilanden broeden veel vogels waaronder de papegaaiduikers. Om de eilanden te bezoeken vertrek je vanuit Seahouses met een bootje naar de eilanden. Wij waren er begin juli. Zomer, maar koud en winderig en niet al te best weer. Ondanks het niet al te beste weer was het toch geneiten. Vliegende papegaaiduikers (met visjes) is lastig goed te fotograferen. Ze halen namelijk 80 kilometer per uur De papegaaiduiker op de foto ging met zijn bek vol visjes vlak bij ons zitten. Een onverwachte ontmoeting. Je kan de papegaaiduikers van redelijk dichtbij zien en dan heb je geen verrekijker nodig. Tijdens de boottocht is een verrekijker wel een must. Je ziet niet alleen heel vel vogels op zee, maar in de buurt van de eilanden zitten ook veel (grijze) zeehonden.