EvanKleef
In het zonnetje
Ik ontmoet haar in Jomsom. Jomsom, ook bekend als Dzongsam, is een dorpscommissie in het noorden van Nepal, en tevens de hoofdplaats van het district Mustang. De plaats ligt aan de oever van de Gandaki. Ze zit daar buiten op een stoepje voor haar huisje. Het is er koud maar gelukkig schijnt het zonnetje en dat warmt wat op.
Paar woordjes Engels
Gewoon een aardig meisje dat ik tegenkwam tijdens een wandeling in de buurt van een schooltje in Bandipur. Ze sprak een paar woordjes Engels, ze wilde dat graag demonstreren en ik ben altijd in voor een praatje met de mensen uit het dorp. Ik heb de foto wat verzacht.
Jongetje in Goroka
Dit jongetje is een deelnemer aan de Goroka Show. Deze wordt jaarlijks gehouden in Goroka in Papoea Nieuw Guinea rond independence day in September. Honderden mensen vanuit het hele land komen daar tezamen in traditionele kledij en zingen en dansen drie dagen lang. Een jury beoordeelt de deelnemers op zaken als authenticiteit en zang- en danskunsten.
Oudheid
We gaan van La Fortuna naar Caño Negro. Maar voordat we daar zijn, stoppen we bij een plek waar veel leguanen in bomen leguanen. Je kon ze van dichtbij zien. En heel snel waren ze nog niet, want ze moesten zich even opwarmen aan de zon. Aparte dieren, zo uit de oudheid ;-)
Leeuwin bij koppie
Deze leeuwin had samen met één van haar zussen/ nichten een rustig plekje opgezocht. Ze waren gaan slapen bij een koppie. Koppies zijn stapels granieten rotsblokken, die midden in het verder vlakke uitgestrekte savannelandschap van de Serengeti, liggen. Leeuwen gebruiken een koppie vaak als uitkijkpunt, maar vrouwtjes verbergen in grotere koppies ook hun pasgeboren jongen. Toen wij stonden te kijken werden de dames wakker. Deze leeuwin zocht een nieuw plekje en ronkte binnen korte tijd weer rustig verder.
Mysterie van de bolle
Als je goed kijkt zie je bij de termieten heuvels een soort witte bollen liggen. Voor ons nog steeds een mysterie wat het precies is. Zelfs de gids wist het niet. Het was heel hard en we konden er geen stukje afkrijgen . Het is een plant / boom ? en er groeiden soms kleine blaadjes en takjes uit. Wie weet wat het is .
Geloofsovertuiging
De miljoenenstad Amritsar ligt niet ver van de grens met Pakistan. Het is het spirituele centrum van het sikhisme en hier staat ook de Harmandir Sahib, of de Gouden Tempel.
From Italy?
From Italy? Riep deze oude monnik ons toe, in het Rizong Monastery. Dit klooster ligt heel afgelegen zo'n 100 km ten westen van Leh. Waarschijnlijk heeft ie ooit eens Italianen gezien en denkt dat elke westerse toerist nu een Italiaan is. Hij stond daar zo mooi in de hoogte en had er geen bezwaar tegen dat we foto's maakten.
Boeddhistisch Park
Bij de stad Suphanburi ligt het prachtige Park van Buddhamonthon,vijvers,Bonzai en coniferen bomen en als middelpunt een grote staande Boeddha ook is er de Tempel van de marmeren Boeddha.
Verenigde Arabische Emiraten • Dubai
Verenigde Arabische Emiraten • Dubai
350.000.000
De reden dat ik deze foto (even openen voor de details) maakte was vooral dat ik de compositie, het contrast en de combinatie van aarde- en blauwtinten bijzonder vond van dit jacht dat voor anker ligt voor Palm Jumeirah, het wereldberoemde eiland in de vorm van een palm. Niks echt bijzonders dus eigenlijk. Tot ik laatst per toeval een Top 10 van de duurste jachten ter wereld op internet voorbij zag komen. Blijkt dit 'schuitje', eigendom van de premier van de Emiraten: Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, het op één na duurste te zijn! Voor een werkelijk krankzinnig bedrag van 350.000.000 dollar heeft hij de beschikking over een boot van 162 meter lang (ter vergelijk: de ferry naar Texel is ruim 30 meter korter) die plaats biedt aan maar liefst 115 gasten en 88 crewleden. En als je denkt dat je er voor dat geld ook een ultrahippe en aansprekende naam bij krijgt: helaas! Dit bootje heet gewoon 'heel erg creatief'..... Dubai.
Stokstaartjes
op tour door de zoutpannen, zijn we even gestopt om deze toffe beestjes te bekijken. Het was een familie van 12 waarvan 2 zich maar heel minimaal lieten zien. Vaak staan deze stokstaartjes recht overeind om de omgeving te controleren op gevaar. Deze waren alleen een beetje verlegen.
Prachtvrouwen!
Zittend op de markt, af en toe een keertje trekken aan de waterpijp! Verder alles een beetje afzien en afwachten of ze zelf vandaag ook iets zullen verkopen van hun waar! Ik vond dit twee prachtvrouwen en dus nam ik een kiekje!
Firehole
Yellowstone NP herbergt een overvloed aan mysteries van 'moeder aarde'. Er komt een explosie aan natuurkrachten vrij in dit vulkanisch gebied: alles borrelt en stoomt. Je blijft je verbazen over de kleurenpracht van de helder blauwe poeltjes met hun kleurrijke randen die ontstaan zijn door bacteriegroei. Voeg daar nog een dreigende onweerslucht aan toe en het feest is compleet!
Rush hour at Bandon..
Na enkele dagen regen en mist brak er op de laatste dag van ons verblijf aan de kust in Oregon eindelijk de zon door. En met de zon kwamen horden fotografen. Van de nood een deugd gemaakt en de fotografen maar eens het onderwerp gemaakt in plaats van de prachtige rotsen.
Geelsnaveltok
De zuidelijke geelsnaveltok (Tockus leucomelas) is een middelgrote vogel uit de familie van de neushoornvogels die in Zuidelijk Afrika leeft. Het is een wijdverspreide vogel, die goed tegen een droge omgeving kan. De afmeting van de vogel varieert tussen de 50 en 60 centimeter en hij heeft een karakteriserende grote oranje-gele snavel. Ook de ogen zijn geel; de buik is wit en de nek is grijs. De huid rond de ogen is rozeachtig van kleur. De zwartbruine vleugels zijn wit gevlekt en de staart is donkerbruin. Er is vrijwel geen onderscheid te zien tussen mannetjes en vrouwtjes. Ze gedragen zich op de picknickplaatsen in het Kruger als de duiven op de Dam...
Doorgang in de duinen
Een steeds weer terugkerend fenomeen is de Triënnale voor Hedendaagse kunst aan de Belgische kust. Een ware lust voor het oog is hoe kunstenaars zich laten inspireren door landschap en hoe kunst een toevoegende waarde aan het landschap geeft. Een van de meest mystieke kunst werken was wel die van Marco Casagrande. Zijn werk gaat een relatie aan met de natuur en is een weerspiegeling van de natuur. Dit kunstwerk genaamd Sandworm 2012 is gemaakt van wilgentenen en er door heen lopend en kijkend ervaar je het licht en de omgeving op een heel bijzondere manier.
Sluit je ogen niet!
Sluit je ogen niet voor welk onrecht er plaats vindt t.a.v. Gorilla's. Families worden bewaakt omdat ze anders vermoord worden omdat ze in de weg zitten voor industrie, oorlog en andere ellende. Sluit je ogen niet voor het feit dat zij zich niet kunnen verdedigen.
Mystiek
Uitermate rustig, zo ontzettend stil en dan heerlijk genieten van de zonsopkomst, zwevend boven het sprookjesachtige landschap van Cappadocië. Een van de allermooiste ervaringen tijdens een reis naar Turkije vond ik de ballonvaart boven Cappadocië. Het wordt je tijdens de reis aangeboden voor ca € 150 en dat is dan all-in. Je wordt 's ochtends vroeg met een busje bij je hotel opgehaald, dan ga je naar een centraal punt vanwaar alle ballonnen opstijgen en daar krijg je nog koffie, thee, sap en broodje. Je kunt dan alvast kijken hoe die enorme ballonnen opgeblazen worden en even later wordt je ergens ingedeeld. De mandjes zijn wel een stuk groter dan ik in gedachten had; er kunnen 26 personen in! De mand heeft 4 compartimenten voor 6 personen, 2 man personeel staan in het midden. Dan volgt de onvergetelijke prachtige tocht boven het fraaie rotslandschap bij zonsopkomst. Na de landing krijg je nog een glaasje champagne, plakje cake en een herinnering mee en wordt je weer keurig bij je hotel afgeleverd op tijd om nog te ontbijten.