Donna
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Jan van Gent
Afgelopen week een paar dagen op Helgoland geweest. Een prachtig eilandje op zo'n 70km van de kust van Duitsland. Het eilandje staat bekend om zijn vele zeevogels die op de steile kliffen broeden. Je vindt er onder andere duizenden Jan van Genten.
Bijeneter
Bijeneters zijn insecteneters en behendige vliegers, die ook in vlucht insecten te grazen weten te nemen. De naam is duidelijk afkomstig van zijn voornaamste voedselbron. De aanwezigheid van grote prooinsecten als sprinkhanen, libellen, wespen en ook bijen is voor bijeneters een absolute voorwaarde. De bijeneter is immuun voor bijen- en wespensteken. Om steken te voorkomen weet hij ze van hun angels te ontdoen door deze tegen een tak af te wrijven. Hij leeft in groepsverband en broedt dan ook in kolonies in holen in wanden van oevers en bergen, soms ook in de grond.
Kaptein Haak de...Vis
We maakten een boottochtje op Lake Baringo. Daar was deze arend aan het vissen. een waar spektakel, en moeilijk om op de foto vast te leggen! Zijn nagels aan zijn poot zijn goed gemanicuurd :)
Fly by ara
In het westen van Suriname een stukje ongerept regen woud hopen we nog wat dieren tegen te komen en we worden niet teleurgesteld. Papegaaien in het wild, dat is toch wel prachtig hoor om ze in hun natuurlijk gedrag bezig te zien. Met veel kabaal komt deze groenvleugel ara overgevlogen. Ze geven kleur maar zeker ook geluid in de jungle.
Brahmaanse wouw.
Er vlogen er maar genoeg aan het strand. Maar om er een op de foto te krijgen was een hele klus. Instellen, inzoomen, uitzoomen. En weer opnieuw hetzelfde. Na het deleten blijven er dan uiteindelijk toch een paar over die de moeite waard zijn. De Brahmaanse wouw is een roofvogel uit de familie havikachtigen. Deze soort is verwant aan de fluitwouw. De Brahmaanse wouw dankt zijn naam aan zijn rol in de Hindoe-mythologie, waarin deze roofvogel wordt gezien als de boodschapper van de god Brahma. De Brahmaanse wouw heeft een enorm groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering. De grootte van de populatie wordt geschat op 100.000 individuen. Er is aanleiding te veronderstellen dat de soort in aantal achteruit gaat. Echter, het tempo ligt onder de dertig procent in tien jaar, dat is minder dan 3,5 procent per jaar. Daarom staat de Brahmaanse wouw als niet bedreigd op de rode lijst van de IUCN. Komt beter uit in de vergroting.
Ontwaken in Bagan
Er is geen mooier moment om de oude site te observeren dan bij zonsopgang. De gouden gloed over de stad gecombineerd met de nevel geeft een mooi effect. Deze foto werd genomen van de uitzichttoren juist op het moment dat de ballons aan hun tocht begonnen.
Wachten
Altijd leuk deze wachtende mensen, ik heb geen idee wat er achter die deur zit? Het bordje rechts boven brengt ook geen uit komst, daar staat dat je niet mag fotograferen. OPENEN voor een mooi beeld
Kroonkraanvogels in..
We gingen naar de Ngorongoro-krater, aan de ene kant naar beneden een rondje gereden door de krater en aan de andere kant er weer uit. Wij werden voorbijgevlogen door een grote groep kraanvogels. Had ze eigenlijk nog nooit eerder zien vliegen! Was een mooi gezicht
Volgevreten!
De Neushoorn was gedood door een troep leeuwen en daarna kwamen de Hyena's en de Aasgieren. Deze Hyena had zoveel gegeten dat zijn buik bijna over de grond sleepte. Uit voorzorg hadden de rangers de hoorns weggehaald voordat stropers erop af zouden komen.
Frankrijk • Rhone vallei en Provence
Frankrijk • Rhone vallei en Provence
Kan niet wachten....
Gelukkig, het is al februari, januari achter de rug. Nog twee maandjes en dan moet het toch al een beetje lente worden! Om de moed er in te houden deze zomerfoto, van de prachtige Koninginnepage!
Ik zie het...
Een herfstwandeling in Bokrijk (Limburg - België), de herfstgeuren en - kleuren waarnemen met daarna lekker ingeduffeld een kop koffie op het terras. We zijn niet de enigen die aan het waarnemen zijn. Dit knap exemplaar week niet van onze zijde, hopend op enkele kruimels die zouden blijven liggen.
Kroonkraanvogel
We logeerden 1 nachtje in een lodge aan Lake Baringo. Het lag pal aan het meer. Via de tuin liep je zo het strand op. We hebben daar ochtends een prachtige zonsopkomst gezien. Balkonhek als statief. Er zaten daar een 2 kroonkraanvogels. Die kans kan je niet laten schieten, toch (deze foto is geschoten vanuit de tuin/strandje)
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Vechtarend.
Toch de mooiste arend die er in Afrika rondvliegt. Hij kan zelfs een kleine antilope of klein wrattenzwijn vangen. Heb hem al een paar keer gezien van verre afstand maar dit was de eerste maal dat ik hem van zo dichtbij kon fotograferen.
Geen hoogtevrees
Na met de gondelbaan aan de rand van Banff naar de top van Sulphur Mountain te zijn gegaan, hebben we daar geruime tijd rondgelopen, genietend van het uitzicht, de berggeiten en diverse vogelsoorten. Een daarvan was deze grijze notenkraker (althans, dat denk ik voor 99% zeker te weten....), die in een overhellende boom zat met een duizelingwekkend uitzicht op het dal ver onder hem/haar.
Onder de vleugel van.
We waren op Española Island op de Galapagos, het eiland van de albatrossen. Mooie grote en ook een sierlijke vogel die goed gebruik van de thermiek. Het is koddig om hem te zien opstijgen. Maar als hij dan over je heen vliegt............ gelukkig deed hij geen poepje Uit de hand geschoten
Hippo time
Hippos zien er uit als aaibare schatjes. Maar zijn wel verantwoordelijk voor veel ongelukken met mensen erbij. Je kan er dus niet al te dicht bij komen. Wij maakten een boottochtje over dit meer! En we moesten ons best doen om de hippos te ontwijken! De schatjes