Donna
Pioenpitten !
De uitbundig bloeiende pioenrozen met zijn weelderige bloemen zijn voor mij altijd het hoogtepunt van de lente. Het is zo mooi, hoe de pioenroos uitgroeit van kleine knop naar een indrukwekkende bloem. Ze zijn er in vele tinten; van romantisch zachtroze tot knalroze Vroeger beschouwden mensen de pioenroos als toverplant: de plant werd gebruikt om je te beschermen tegen ziekte. Ook nu dragen sommige mensen nog steeds pioenpitten op zak tegen onheil en ziekten.
Malachite Kingfisher
De malachite kingfisher is een prachtig klein ijsvogeltje wat zich niet makkelijk laat fotograferen, Het spotten is voor mij vaak al lastig genoeg. Deze keer had ik wat meer geluk.
Intrigerende ogen
Eén keer per jaar wordt de Pushkar Fair gehouden, één van de grootste veemarkten van heel India. Kleurrijke mensen uit alle hoeken van Rajasthan trekken naar het kleine stadje Pushkar om hun kamelen (dromedarissen), paarden, geiten en andere dieren te verhandelen. Deze trotse jongedame met haar intrigerende ogen kwamen we tegen op het marktterein toen we rond zonsondergang een wandeling maakten.
Verenigde Staten • New York City
Verenigde Staten • New York City
Iron Flat
Een van de toeristische trekpleisters van New York.. Omdat ik de foto in het origineel wat gewoontjes vond heb ik er een zwart wit foto van gemaakt. Deze foto heb ik in 2009 gemaakt, ik ben benieuwd hoe ik dit gebouw tegenwoordig op de foto zou zetten :)
Tijgervrouw
Tadoba NP is een nog wat onbekend tijgerpark. Het aantal bezoekers is nog niet zo groot, maar de tijgerkansen zijn goed. Daardoor is het flink in opkomst. Het park is wat minder dicht begroeid dan de bekendere parken als Kanha en Bandhavgarh. We mochten 's morgens om zes uur het park in en reden direct naar het Tadoba meer, waar we als eerste aankwamen. We hoopten een tijger in of bij het water te zien. In eerste instantie was er geen tijger te bekennen. We besloten om te keren en terug te rijden langs het meer om ons geluk elders te beproeven toen deze vrouwtjestijger uit de begroeiing kwam en recht op ons afliep. Ze kwam heel dichtbij en we reden achteruit en dit herhaalde zich een paar keer. De gids die voorin zat draaide op een gegeven moment zelfs zijn raampje dicht, omdat de tijger zo dichtbij kwam. Hij realiseerde zich waarschijnlijk niet dat we in een open jeepje zaten. De tijger had echter geen oog voor ons, maar wel voor een wild zwijn. Ze schoot op een gegeven moment de begroeiing weer in en even later hoorden we het gekrijs van een stervende prooi.
Bruine visuil
Ik zag dat er vandaag al zoveel vogeltjes geplaatst waren, dat ik het niet kon laten om er ook één te plaatsen. In het Tadoba NP (ongeveer 3 uur rijden van Nagppur) zagen we deze bruine visuil. Aan de gele ogen is te zien dat het een uilensoort is die overdag jaagt. Desondanks zat hij op een behoorlijk donker plekkie. Met zijn 56 cm is deze soort behoorlijk aan de maat en één van de grotere van India. Ze leven is bosrijke gebieden in de buurt van water en komen in bijna geheel India voor.
Portert of a...Fregat
Fregatvogels zijn mooie vogels om te zien zeker de maantjes met hun groot rode balg/ Maar ook de vrouwtjes zijn mooi om te zien!
Palmato gekko
Dit mooie bijna doorzichtige beestje leeft op en onder het zand van de Namib woestijn. We konden hem zien tijdens de living desert tour die dagelijks door verschillende aanbieders wordt verzorgd vanuit Swakopmund
Verwachtingsvolle bli
Hoor ik daar wat ritselen? Zou daar een lekker hapje zitten? In die boom wellicht, of daarachter bij die.... oeps mensen, RR nog wel. Die willen een foto van me. Zal ik dan maar eens extra mooi ervoor gaan staan? Dit jonge moedertje in de Amsterdamse Waterleiding Duinen liet zich na lang wachten gewillig fotograferen, zodat we terug kunnen zien op een zeer geslaagde dag. Nogmaals bedankt Anita!
Boomklever
De boomklever is een kleine vogel die veel in bossen voorkomt. Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat hij zowel omhoog als omlaag kan klimmen langs een boom, zodat het lijkt of hij aan de boom kleeft.
Klaar om op eigen...p
Het Queen Elizabeth NP is zo groot, dat je er wel een week kunt doorbrengen en nog niet alles hebt gezien. Er ligt meer dan 200 km aan tracks in het park. Het landschap varieert van tropisch regenwoud tot savanne en moeras en er zijn uitgebreide 'wetlands', ontstaan door het smeltwater van de gletsjers van de Ruwenzori Mountains. We zien veel groot wild, zoals giraffen, kobs, leeuwen, waterbokken, topi's en wrattenzwijnen. Maar als je omhoog kijkt, zie je nog zoveel meer: hier een jonge martial eagle, die vanaf de top van de boom nauwlettend kleinere dieren in de gaten houdt en ze ook al zelf probeert te vangen.
Magisch moment!
Als het avond word in de avenue des baobabs word het licht magisch..de prachtige silhouetten van de grote baobabs steken mooi af bij de ondergaande zon...er liep net een vrouw met een mand op haar hoofd voorbij ..een magisch moment!
Wonen in barre...omst
We hebben lang in de straten van de Joodse wijk Mellah, rondgelopen. De Mellah herbergde eens een van Marroko's grootste joodse gemeenschappen. Er zijn nu nog enkele honderden leden. Menig huis staat hier op instorten en worden gestut met dwarsbalken. Er wordt nauwelijks of geen onderhoud gepleegd. Dit betekent dat de bewoners van deze wijk in barre omstandigheden wonen in huizen die vochtig zijn en letterlijk verzakken. Toch maken ze er het beste van. Een andere keuze hebben ze niet.De kinderen vermaken zich met elkaar door spelletjes te doen. In de reisboeken brengen ze de Joodse wijk als een attractie. Wanneer je je verdiept in zo 'n wijk, worden ze achtergesteld ten opzichte van andere wijken. Ja, dit maakt indruk op je. Elias Canetti heeft de Mellah in zijn boek Stemmen van Marrakech (1968) mooi beschreven. Graag vergroten
Opstijgende Pelikaan
Op Galapagos naar een vissende pelikaan zitten kijken. Opstijgen uit het water rond vliegen een duik nemen en kijken of hij een visje heeft gevangen. Vooral het opstijgen is erg mooi om te zien met die grote klappende wieken!
Hap, Slik, Weg!
Deze giant Kingfisher gaf ons een prachtig show weg. Hij had net een vis opgedoken uit de st. Lucia wetlands en zat op deze tak. Sloeg vervolgens de vis een paar keer hard op de tak zodat hij dood was. manoeuvreerde de vis zo dat hij niet zoals op deze foto overdwars maar rechts in zijn mond zat. Een keer het hoofd achterover en weg was de vis. Vervolgens neem je dan even een bad om vervolgens alle veren weer netjes strak te maken en op te drogen op dezelfde tak. De natuur op zijn meest efficiënte manier!
Crossing
Vele gnoes steken de Mara river over om het malse gras aan de overkant te kunnen genieten. In het ondiepe water maken ze grote sprongen als ze in dieper water komen moeten ze zwemmen. Helaas komt niet ieder dier veilig aan de overkant buiten dat er krokodillen in de rivier zijn wordt de oever zo nat dat ze deze niet meer op kunnen omdat het te glibberig is. Maar de meesten komen goed aan