Didy
Water,Lucht en Licht
Hier wordt duidelijk dat Kreta een allesbehalve droog eiland is: een snelstromende rivier, vol met schildpadjes trouwens, komt uit in de zee. Het eeuwenoude samenspel van water,wolken,en licht. Altijd veranderend en boeiend.
3 jongens springen in
3 jongens rende van een berg en sprongen het water in voor mn neus terwijl ik aant wachtten was tot de band van de motor gerepareerd werd.
Ouessant vuurtoren
Ouessant, het meest westelijke van alle Bretonse eilanden is een heerlijk fiets- en wandeleiland. Vanaf de kleine haven is het hemelsbreed 7,5km naar de vuurtoren aan de andere kant.
Verenigde Staten • San Francisco
Verenigde Staten • San Francisco
Sealions bij Point...
Bij Point Reyes, net ten noorden van de Golden Gate brug, is ontzettend veel wildlife te zien Van walvissen en zeeleeuwen tot prachtige vogels en herten
Moeder en kind
Moeder en kind. 's Morgens vroeg. Mijn eerste rit in een jeep in Zuid Afrika. De eerste kennismaking met neushoorns, buiten een dierentuin. Een geweldige ervaring.
Op wacht
Nepal kent 2 soorten apen. De Hanuman Langur en de Rhesus Macaque. Beide helig en beide zichtbaar in zowel de stad als in de jungle. Het grote verschil zit hem in het gedrag van de beesten. De exemplaren in de stad zijn erg brutaal en altijd op zoek naar het stelen van eten van nietsvermoedende toeristen. De exemplaren in de jungle zijn veel schuwer en duiken hoog de boom in zodra je jou hebben gespot. Deze langur zat in de buurt van de ingang van het Bardia National Park. Hij was iets minder verlegen dan de meeste van zijn soortgenoten. Eigenlijk zat hij de boel een beetje in de gaten te houden als een van de parkrangers op wacht!
Een bevroren waterval
Op de foto een prachtige, bevroren waterval, tussen de skipistes van Ruka. We zagen hem vanaf een afstandje steeds verder bevriezen door de maanden heen, dan maar een weg zoeken om écht dichtbij te komen!
Zonnetje
Een foto van een van de eerste keren dat ze zon zichtbaar was. Erg apart om na zoveel weken geen natuurlijk licht te zien, ineens de zon écht opkomt! We leken wel kleine kinderen, zo blij! haha
Rangji tempel
Pushkar is net als Varanasi een heilige plaats voor hindu pelgrimgangers. Hier gaat men nog een stapje verder, al het verkrijgbare eten is strikt veganistisch. Er staan 400 tempels in dit kleine stadje. Een van de belangrijke is deze Rangji tempel, die gewijd is aan de incarnatie van Heer Vishnu. De Zuid-Indiase bouwstijl is zeer afwijkend voor Rajasthan.
Rode duinen
De rode zandduinen van Sossusvlei blijven toch 1 van de mooiste natuurfenomenen die ik ooit gezien heb. Je kan je ogen niet geloven als je daar staat te midden van al dat rode zand. Prachtig gewoon.
Boef!
Deze Long- tailed shrike lijkt net een boef met dat balkje zo voor z'n ogen. Het is een mooi gekleurd vogeltje met een grijze kap en dat oranje bruin op zijn vleugels maakt het een hele herkenbare vogel. Hij is ca 25 cm groot.
Zebra
In 2008 hebben mijn vriendin en ik een meerdaagse safari gedaan in de Serengeti en Ngorongoro. Diverse dieren gezien waaronder zebra's. Bij dit exemplaar had ik even zijn aandacht op het moment dat ik de foto ging maken.
Angolese lady in Beni
Deze zwart/witte pagesoort Graphium angolanus heeft de Engelse naam White Lady Swordtail. Het zwart is eigenlijk heel donkerbruin en hoewel de naam anders doet vermoeden heeft deze vlindersoort niet de typerende zwaardpunten aan de vleugel die voor andere pages zo kenmerkend zijn. De witte lady komt algemeen voor tussen Gambia en Ethiopië en zuidelijker in Angola en Botswana.Ze leven vnl in savannegebied en in acaciabosjes.De eitjes worden gelegd op planten van de Afrikaanse zuurzakfamilie, zoals de wilde custardappel(Annona senegalensis)Bij volwassen dieren is ook de Lantana een geliefde voedselplant. Hier zie je haar roltong verdwijnen in Lantana camara , de wisselbloem , zo genoemd omdat de bloemhoofdjes van binnen naar buiten van kleur veranderen(roze>geel).Deze planten trekken veel vlinders en vogels aan, maar delen van de plant zijn giftig. Ze worden als onkruid beschouwd.
Weg via het water
Voor de mensen die langs de backwaters in Kerala wonen is het doodnormaal om zich te verplaatsen via het water. Deze meisjes met hun prachtige lange haren kwamen voorbij gevaren met de elegantie van prachtige zwanen.
Zoute zweetdruppeltje
De 'Saltfields' in Marakkanam (op de weg tussen Mamallapuram en Pondicherry) zijn zeker de moeite waard om alle tempelbezoeken in Tamil Nadu aan te vullen. De mensen die hier in de hete zon, gepekeld door het zout, blootsvoets (op de dragers na) hun manden met zout vullen verdienen van mij veel respect. Ik heb samen met hen een 6-tal manden gevuld om ze daarna op de hoofden van de dragers te liften. Een hele karwei want het zout bewerkt je handen onmiddellijk, maar zij hadden er plezier in om mij aan het werk te zien. En luidt het spreekwoord niet: Voor wat, hoort wat? Ik heb er een hele reeks prachtige foto's aan over gehouden (naar mijn eigen mening toch) Weetje: Het zout wordt voor een langere tijd bewaard, want met de tijd zou de kwaliteit van het zout beter worden. Dit vrouwtje werkte daar ook en met haar zachte glimlach verbeet ze de hitte en de zoute zweetdruppels die over haar gezicht rolden.
Een echt model
In het noorden van Namibië leeft het Himbavolk. Zij trekken met hun kuddes door het land en vestigen zich voor een tijdje op een plek waar genoeg voedsel is. Daar wordt ook o.a. maïs verbouwd door de vrouwen. Hier zie je een jong meisje. Ze heeft haar haar in twee vlechten aan de voorkant van haar gezicht. Als ze puberteit bereikt heeft, vlecht ze het haar in verschillende staartjes(erembe), die daarna ingesmeerd worden met geitenvet met oker. De vrouwen wassen zich niet, maar smeren hun hele lichaam in met Otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Door de oker krijgen de vrouwen een typische rode kleur. Dit mengsel geeft hen ook een goede bescherming tegen het woestijnklimaat. Je doet de Himba's een groot plezier door vaseline voor hen mee te nemen, ter vervanging van het geitenvet.
Rousanou
Het Rousenou klooster is vermoedelijk het meest gefotografeerde klooster van het Meteora zestal. Door haar ligging in het midden van het gebied is er altijd een boeiende achtergrond te vinden.
Kapers!
Je ligt als luipaard lekker met je prooi boven in de boom en hebt een fantastisch uitzicht over het landschap en je kunt alle kapers op de kust aan zien komen. Zij hebben deze strijd verloren en hebben het nakijken want de impala hangt hoog in de boom op een plek waar zij niet bij kunnen.