Didy
Once upon a time in..
Take 1: Vuurzeeland. Begintune en een voorzichtig doch toonzettend beginshot. Take 2: Laat er licht zijn. Bombastischer tonen en de niet mis te verstane filmboodschap wordt verwoord. Take 3: Lichter. Zware strijkers, paukslagen en een dramatische wending in het verhaal. Take 4: Lichtzeeland. Lichtere strijkers en een vermoedenwekkend signaal dat de lucht klaart. Take 5: Ceci n'est pas une koei. Nagenoeg complete met windgeruis en de hoofdrolspelers komen ten tonele. Take 6: Langsch den ranken boomen. Scheurende gitaren, pompende drums en de donkere tegenspeler toont zijn ware aard. Take 7: (Niet)Normaal. Vrolijke smartlappen, volksdeuntjes (Kapitein Rooibos) en een moment van ontspanning . Take 8: Part 8. Dreunende basgitaar, melodieuze rauwe vrouwenzang en het filmische stempel van de regisseur richting slotact. Take 9: Red, Rouge & Rosso. Scheurende sax, rauwe mannenkeel en ziehier de apocalyptische slotscène. Take 10: Ennio Morricone, fluittonen en steractrice Leo Lakenvelder onder de aftiteling.... Once upon a time in the West.....West Zeeuws-Vlaanderen... (vind de visualisering van take 1 t/m 9 in de gelijknamige eerder geplaatste foto's).
Gerrit vs. Benedictus
(zie foto hierna) Hmmm… mijmert de van oorsprong Rooms-Katholiek opgevoede jongeman. Ooit in de jeugdjaren trouw elke zondag met gekamde haartjes met papa en mama mee naar de kerk. Door verhalen geïndoctrineerd over de oorsprong van het bestaan en alle wonderlijke daden des Herens onbevooroordeeld en zondermeer voor waar en waarachtig aannemend. Later in de (pre)puberteit met ongekamder haar alleen nog maar met Pasen, Pinksteren, Carnaval en Kerst. In enigszins minder vrijwillige aanwezigheid van lichaam en geest en voornamelijk met sterk verminderde interesse de verhalen van de pastoor in het luchtledige hangend gelaten voor wat ze waren. Nog weer later met wat wilder haar enkel een eerstekerstdagbezoek of, als een voorbestaande daartoe bestemd was, een visite met wat verplichter karakter. Sterker geloofskritisch ingesteld en meer geboeid door Gods huis en inboedel zelf dan door Zijn schijnbaar onrealistisch ideologisch ver van de tegenwoordige tijd staande geuite gedachtengoed. Maar toch… daar staat ie dan… onder het balkon van de machtigste persoon op aarde op dat gebied… Slaat die ellendige vertwijfeling toe… nondeju..is er dan toch meer?
Close
De cheeta is het snelste landzoogdier van de wereld. In een korte sprint kan hij een een snelheid behalen van meer dan 110 km/u. Hij vliegt daarbij bijna letterlijk over de vlakte. De achtervolging op zijn prooi duurt niet langer dan 20 seconden, waarbij zo'n 200 tot 300 meter wordt afgelegd. Dan heeft de cheeta het slachtoffer te pakken of hij geeft het op. De topsnelheid die hij kan behalen houdt hij maar maximaal 500 meter vol. Anders raak hij oververhit en loopt het gevaar daaraan te sterven. Na een geslaagde vangst moet de cheeta dan ook een half uur tot 3 kwartier uitrusten voor hij kan gaan eten. Een volwassen cheeta heeft behoefte aan zo’n 4 tot 5 kg vlees per dag, maar is in staat 16,5 kg vlees per keer te eten. Ongeveer de helft van de aanvallen is succesvol. Helaas wordt een deel van de gevangen prooien afgepakt door andere roofdieren zoals de leeuw en de hyena. Momenteel wordt de populatie van deze katachtigen wereldwijd geschat op nog maar slechts zo'n 12.000 tot 15.000 individuen en daarmee is hun status kwetsbaar te noemen.
Zo koud..!
Een sfeerimpressie van een reis over de Ross sea. Een immense ijsbreker, compleet met bevroren anker, stevig vastgelegd aan een onvoorstelbaar groot stuk pakijs. De keizerpinguïns spelen in het water rondom de boot, nieuwsgierig en afwachtend. Jammer genoeg weerheeld het ijs ons ervan een bezoek te brengen aan de Nieuwzeelandse basis Scott's base. De extreme kou en de snijdende wind in combinatie met de te voet af te leggen afstand waren net te veel om de veiligheid van de expeditie te kunnen waarborgen. We konden de zendmasten zien. So close and yet so far away.
Terug uit Canada
Een klein weekje terug van onze heerlijke rondreis door Canada. Hoef vele van jullie niet te vertellen dat het een schitterend reisland is met overweldigende natuur. Je ziet veel eekhoorntjes in Canada. Uitermate nieuwsgierige en grappige beestjes. Op de toeristische stekken met hun pootjes omhoog bedelend naar wat lekkers. Dat ze hierbij succes hebben, blijkt wel als je er ook vele ziet met bijna doorgezakte achterpootjes en veel te zware lijfjes. Een beest wat voedsel krijgt gaat het op slechtere tijden niet overleven. Ze kunnen niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en hebben geen wintervoorraad opgeslagen . Op de foto zie je een eekhoorn zoals ik ze het liefste zie. In zijn eigen omgeving heerlijk knabbelend aan wat vruchtjes op zijn eigen stekje.
Iedereen samen
Op het voodoofestival in Allada is het een groot feest voor iedereen, jong en oud en ook baby's zijn al van de partij, maarja dit is dan ook west Afrika!
Boos
Een boze lucht, was wat we zeiden over de donkere wolken die er aan kwamen als er regen en onweer op komst was. Deze boze wolken mogen er zijn en er volgde dan ook een hevig onweer, wind en regen. Ook de zee doet er aan mee.
'Illegale' Markt in..
's Ochtends om 8.00 uur kun je als blonde vrouw van dertig beter niet door deze straten wandelen. Was het advies. Dat ik achteraf kreeg. Gelukkig wist ik dat niet op het moment dat ik er was, en had ik wel zo nu en dan een gevoel van 'er klopt hier iets niet', maar niemand besteede werkelijk veel aandacht aan me, dus dat wat er niet klopte had in ieder geval niets met mij te maken. Waar het wel mee te maken had was veel illegaal spul dat hier op deze ochtendmarkt verkocht werd. duizenden schoenen, tassen, cd's , dvd's en elektronica lag op de tafels uitgestald. Iedereen liep met een zwaar serieus gezicht rond (wat was, dacht ik, omdat het natuurlijk zo vroeg in de ochtend was...) De enige vrouw die er liep was ik. Dus na 30 foto's en een sherlock holmes gevoel ben ik maar koffie gaan drinken.
Duitsland • Noord Rijnland-Westfalen
Duitsland • Noord Rijnland-Westfalen
Roeien op de Aasee
Naast het oude centrum biedt Münster de bezoeker mooie andere dingen. Qua recreatie kan je heel goed terecht in de omgeving van het Aameer (de Aasee), een kunstmatig aangelegd meer. Op dit meer worden verschillende watersporten beoefend en je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of skaten. In het weekend dat wij aanwezig waren, vond een roeiwedstrijd plaats. Bij deze foto heb ik getracht de beweging van de roeier (tov de omgeving) weer te geven door gebruik te maken van een wat langere sluitertijd.
Stadhuis Leuven
Het stadhuis van Leuven is een van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld en staat op de Grote Markt van Leuven. Dat het Brusselse stadhuis model heeft gestaan staat vast. Dit werd al in de vijftiende eeuw vermeld door de Leuvense stadsboekhouder. Het stadhuis telt drie verdiepingen. De kraagstenen zijn gebeeldhouwde voorstellingen uit de bijbel. Het steeds terugkerende onderwerp is schuld en boete. Ze hadden een belerende en vermanende functie.(Wikipedia)
Moeder met kind
Fregatvogels zijn behoorlijk groot en hebben een spanweidte van meer dan twee meter. Ondanks de grote vleugels is de vogel vrij licht en kan hij makkelijk zweven. Door hun lichte gewicht kunnen ze makkelijk nesten maken in struiken, vaak met meerdere dicht op elkaar. Hier zien we een jong dat nog niet zo heel oud is.
Roosvenster
Boven het priesterkoor in de kathedraal van Palma, de hoofdstad van Mallorca, is dit "roosvenster" te zien. Het is 1 van de 87 venster in "La Seu ", de gotische kathedraal van Palma. Het roosvenster heeft een doorsnee van 12 meter en een oppervlakte van 100 vierkante meter.. het is verdeeld in 24 driehoeken, waarvan de helft een davidster uitbeeldt. Het raam is diverse keren gerestaureerd sinds het zo'n zeven eeuwen geleden gemaakt is.De lichtval in de kathedraal is heel bijzonder en heel mooi!