Dapau
Priester Lalibela
Lalibela is een stad in het noorden van Ethiopië, in de regio Amhara. In de 13e eeuw was het de hoofdstad van het Ethiopische rijk en na Aksum is het tot op de dag van vandaag de belangrijkste heilige plaats in het land. Koning Lalibela van Ethiopië werd er in de tweede helft van de 12e eeuw geboren. Het was toen nog een dorp, Roha geheten, niet ver gelegen van de hoofdstad Adefa. Na een bezoek aan Jeruzalem liet hij er de rotskerken van Lalibela bouwen. Het zijn hele bijzondere kerken die onder de grond in de rotsen uitgehouwen zijn. Er zijn elf kerken en iedere kerk heeft zijn eigen priester. De priesters laten graag het kruis van zijn kerk zien en gaat daarmee dan recht tegenover de bezoekers staan. Er mag niet geflitst worden. Door even in een nis te gaan staan, kon ik dit keer de priester van opzij op de foto zetten. Uit de hand met ISO 1600, bel. 1/30, f/4.0 .
Let's dance
Onze reis in Madagaskar was fantastisch. We zijn nog druk bezig met foto's uitzoeken en sorteren maar een aantal reporters waren toch wel benieuwd naar de foto's. Dit is een foto van een dansende sifaka waar ik erg blij mee ben (voor de ciritici hij is in 't midden maar dat vind ik hier wel op z'n plek). De meeste lemuren lopen op vier pootjes maar de sifaka's springen. Meestal doen ze dat van boom naar boom maar als dit niet gaat klauteren ze naar beneden en hopsen dan met flinke sprongen naar een andere boom. Het is een geweldig gezicht en heel erg grappig. Het is erg lastig om ze op de foto te krijgen want het gaat best snel er zijn dan ook heel wat testshot's aan vooraf gegaan, maar ja dan levert het toch wel weer een mooi vrolijke plaat op.
Spiegeltje...spiegelt
Op een van onze ritten door Noorwegen zagen we dit fotomoment. Het water was bladstil en gaf een prachtige spiegeling. Helaas konden we de hoogspanningskabel niet verwijderen...
The Palace, the...ric
Having recently read an article about the deadly overcrowded blueline buses in Delhi, I had to think about the rickshaws and buses in Orchha. (This is the same bridge as my earlier upload with the overcrowded bus)
Dit is Ladakh!
Ik ben er weer, na 4 weken India! De grootste tijd heb ik in Ladakh gezeten en deze foto geeft alles weer wat dat gebied voor mij was; hele lieve en vriendelijke mensen, het Tibetaanse boeddhisme (de gebedsvlaggetjes) en de geweldige Himalaya-toppen. De foto is gemaakt tijdens onze 9-daagse trektocht door de Marka vallei, op een pas van 4900m.
De Dimmiflallgardur..
Komende uit de richting van Myvatn gaat weg 1 hier, na Grimstunga, door deze kale hoogvlakte. Eigenlijk is het een oude krater die zo kaal is dat de Apollo astronauten hier geoefend hebben (gescande foto, dus helaas geen panorama)
Maffe eend.
wilde eend op het fietspad. hij was heel erg nieuwsgierig.
GEKko
Een macro foto van een zeer vriendelijk en nieuwsgierig kijkende woestijn gekko (Palmato Gecko). Deze soort kom je alleen tegen in de Namibwoestijn. Het is een schitterend mooie kleurrijke gekko. Hij wordt maximaal 13 centimeter lang en heeft meestal een roze-witte kleur en een erg doorschijnende huid. De woestijngekko is makkelijk te herkennen aan de zwemvlies-achtige vergroeiingen tussen de tenen . Deze huidflappen dienen als een soort sneeuwschoenen, waarmee de gekko over het bloedhete zand kan rennen zonder dat de tenen verbranden.
Come back
Na een lange periode van rust en een vakantie van 29 dagen door Zuid-afrika, Namibie, Zimbabwe en Botswana hebben we weer genoeg foto's om weer een flinke tijd zoet te zijn. Luipaarden zijn moeilijk te spotten en we zijn dan ook erg 'lucky geweest met deze actie foto'
Koffieceremonie
De koffieceremonie is een belangrijke sociale en culturele traditie in Ethiopië. De Ethiopiërs drukken met de ceremonie vriendschapen respect uit. Het is een traditie die bijna 800 jaar oud is en nog dagelijks wordt uitgevoerd door een groot deel van de bevolking. De ceremonie begint met het neerleggen van vers geplukt geurig gras. Op het gras worden alle benodigdheden zorgvuldig geschikt. Eerst worden groene koffiebonen geroosterd in een platte pan op een houtskoolvuurtje. Als de koffiebonen glanzend en zwart zijn, worden ze fijn gemalen in een vijzel en gekruid met o.a. kruidnagel, kardemon en kaneel. Op het vuur wordt een koffiepot, de jebena, gezet. De vers geroosterde en gemalen koffie wordt vervolgens in de opening van de jebena gebracht. Als de koffie begint te koken worden, in een kleinere pot, brokjes wierook en mirre verbrand op de gloeiende houtskool. Het aroma van de koffie vermengd zich met de geur van wierook en mirre. Volgens de traditie zijn er drie rondes .De koffie wordt door de gastvrouw geschonken in kleine kopjes, de sini’s. De koffie wordt meestal zwart gedronken met veel suiker. Bij de koffie wordt altijd popcorn geserveerd! Een uitnodiging om de koffieceremonie bij te wonen is een teken van vriendschap en respect, en een mooi voorbeeld van de Ethiopische gastvrijheid.
Carwash
na een prachtige jeepsafari in Senegal moest de jeep even goed schoongemaakt worden!
Op zoek naar dolfijne
We moetsen vroeg (5 uur) de veren uit om wilde dolfijnen te kunnen spotten, maar die lieten nog op zich wachten. Dus was er de gelegenheid de mooie zonsopkomst vast te leggen vanuit onze smalle kano/boot. locatie noordkust Bali in de buurt van Lavina. Helaas lieten de dolfijnen zich moeilijk op de camera vastleggen en moeten we het doen met deze foto.
Ritueel
Varanasi (Benares) is één van de oudste steden ter wereld en één van de belangrijkste pelgrimsoorden in India. De stad ligt aan de oever van de Ganges en is al meer dan 2000 jaar een centrum van beschaving. In Sarnath, ongeveer 10 kilometer van Varanasi, predikte Boeddha 25 eeuwen geleden voor het eerst zijn boodschap van verlichting. Varanasi ontleent zijn naam aan de twee zijrivieren van de Ganges - Varuna en Asi - waartussen de stad ligt. Dagelijks komen velen duizenden gelovigen naar de Ganges om hun rituelen uit te voeren. Groot openen klik hier
Ahka vrouw met kindje
Een van de bergstammen in Thailand, de Ahka, is nog redelijk authentiek. Prachtige kleding hebben ze, met mooie hoofdtooien. (november 2008)
Ik sta op de uitkijk!
Deze eend is gefotografeerd in het centrum van Hattem, waar ze op een dak zat.
Grand Teton National.
Voor mij was dit moment vakantie ten top: rustig een boek lezen op een bankje met een fenomenaal uitzicht op de Grand Teton bergketen
Vrolijkheid met pijn.
PANORAMA Een van de belangrijkste gewoontes bij de Hamar stam is de Bull Jump. Hierin moet een jongere 4 keer heen en weer over de ruggen van een aantal stieren op een rij rennen, om zijn volwassenheid en moed te bewijzen. Een onderdeel van de traditie is dat vrouwelijke familieleden van de jongeling zich laten geselen met lange takken door de mannen. Al dansend worden de mannen hiertoe uitgenodigd.