Damfschoenmakers
Spiesbok
De spiesbok is een van de meest gespotte dieren in Namibië. Tegen een achtergrond van de bekende rode zandduinen levert dat een mooi plaatje op.
Groenstaartglansspree
De Groenstaartglansspreeuw (Lamprotornis chalybaeus) is een vogeldie broedt van Senegal tot Ethiopie en naar het zuiden toe tot in het noordoosten van Zuid-Afrika en Angola. Het is een algemene soort die voorkomt in open bosstructuren. Hij is ongeveer 22cm groot en heeft een vrij korte staart. Hij is glanzend blauw-groen met een paarsblauwe buik en hij heeft een kenmerkende blauwe oorstreek. De iris is helder geel of oranje en de sexes zijn gelijk aan elkaar, maar een jonge vogel is doffer en heeft een zwartbruine buik. Deze glansspreeuw nestelt in boomholtes die bijvoorbeeld door spechten of baardvogels zijn uitgehakt. Maar soms nestelt hij ook in grote nesten van ibissen en ooievaars. Hij komt in grote groepen voor, vaak samen met andere (glans)spreeuwensoorten. Het is een omnivoor en zijn menu gaat van ongewervelden tot zaden en bessen, maar zijn hoofdmenu bestaat vooral uit insecten. Soms zie je hem net als de ossenpikkers op de rug van levende dieren. Deze foto maakte ik op een camping vlakbij Kasane.
Schrokkop!
Vereeuwigd voor het nageslacht met nog een stuk zalm aan je lip hangend! Hij had wel even zijn bek af kunnen vegen. Wetende dat Grizzlyberen op hoogtijdagen tijdens de zalmtrek in 24 uur zo'n 30.000 - 33. 000 calorieen naar binnen werken heeft hij daar kennelijk geen tijd voor!
Verscholen!
Dit prachtige luipaard zit hier verscholen in het riet rustig maar zeer alert om zich heen te kijken. Hij had al een aardig speurtochtje achter de rug en zat zich hier even te oriënteren. Zijn prachtige kleuren vallen bijna weg tegen het gras. Na een minuut of 10 ging hij weer verder op zijn tocht, maar dat was van korte duur, omdat hij toen opgejaagd werd door 2 hyena's. Geweldig om mee te maken voor ons!!
Simba
Dit soort plaatjes maakt de cirkel compleet. Het was zeer waarschijnlijk dat we deze leeuwin (moeder) die we vroeg in de ochtend een waterbok zagen vangen.
Zeeleguaan
De leguaan is een prehistorisch ogend dier. De zwartrode zeeleguaan kan een lange tijd onderwater zwemmen, zelfs meer dan een uur. Hun voedsel bestaat uit zeewier, waarnaar ze tot een diepte van 10meter kunnen duiken. De mannetjes zijn op hun mooist tijdens de paartijd. Hun lichaam heeft dan oranjerode vlekken en de voorpoten en de kam zijn felgroen. Ze worden ongeveer 60 cm tot 1m lang, en kunnen 25 tot 30 jaar oud worden.
Van dichtbij
Ik kom effe een kijkje nemen van heel dichtbij. Deze is een van de plaatjes uit de libelle fotosessie van augustus 2009. Nu het herfst is nog even een zomers plaatje. Morgen nog één dagje herfst in Nederland en dan eerst naar de zomer van Kuala Lumpur en dan naar het blauwe water van Bunaken bij Sulawesi.
Koppiekrauw
Deze soort, de Witkapbijeneter, zijn we zoals ik al eerder vermeldde veelvuldig tegengekomen tijdens de reis en hij/zij liet zich veelal zeer goed op de gevoelige plaat zetten. Soms kon ik zelfs zo dichtbij komen dat enkel en alleen het koppie op de foto paste. Zelden meegemaakt dat ik een vogel zo dichtbij kon benaderen. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten. Het zijn absoluut één van mijn favorieten onder de vogels!
Whitehaven Beach...Wh
Whitehaven Beach wat 4,5 km het land inloopt.
Verenigde Staten • San Francisco
Verenigde Staten • San Francisco
Golden Gate
Ononderbroken kon de zon onze huid bereiken. Een stralende zon en een strak blauwe lucht zorgden voor een aangenaam verblijf in San Francisco...Het in San Francisco welbekende fenomeen 'mist' leek aan ons voorbij te gaan. Maar dan toch, aan het einde van de dag tijdens een wandeling langs de baai, hadden we prachtig zicht over het water en de Golden Gate (weliswaar op flinke afstand). De zon stond al erg laag en een paar enthousiaste zwemmers (zo warm was het nou ook weer niet nl.) trokken onze aandacht. Bijna misten we hem....Onze eerste blik op de Golden Gate gehuld in een vage waas. Dichterbij dan dit kwamen we niet bij mist (wel bij de Golden Gate), maar desalniettemin was het een prachtig gezicht.
Feel Free !!
ook een lieveheersbeestje wil wel een het echte vrijheidsgevoel ervaren, hangend aan zaadpluim van de paarse morgenster zweeft hij over de grote wereld, wildlife op de vierkante milimeter.
Focus !!
Het ziet er altijd zo soepel uit als je een luipaard de boom uit ziet komen. Op deze foto zie je mooi aan de ogen, hoe geconcentreerd hij de juiste passen zet. Wij hadden de mazzel net aan de goede kant van de boom te staan.
Vlucht!
Volwassen Papegaaiduikers die vis naar hun jongen brengen worden vaak lastiggevallen door meeuwen. In vlucht zijn ze snel, vliegen een directe koers en vliegen laag. Als ze in groepen vliegen, vliegen ze soms hoger boven zee of als ze in groepen boven hun kolonie vliegen.
Klaprozen
Langs de ongelooflijke slechte onverharde weg tussen Berat en Gjirokaster, zo'n 5 km ten zuiden van Berat is het landschap idyllisch. Bergen, natuur en kleine landbouwperceeltjes wisselen elkaar af.
Sushi!
Grizzly beren vangen 24 uur per dag zalm tijdens de zalmtrek. Ze nemen af en toe een korte slaappauze van ca 15 minuten. Ze vinden het heerlijk in het water en de kou deert hun niet. Ik had de rijst mee en hij had de zalm, maar tot een lekkere sushi is het niet gekomen. Hij had niet zoveel trek in rijst.
Bebloed snoetje.
Dit is 1 van de welpjes die ons tot op een paar meter naderde. Het bebloede bekkie komt omdat deze groep van 10 leeuwen die nacht op jacht waren. Het ontbijt , zebra.