Afrika
Turkije • Zwarte Zee kustgebied
Turkije • Zwarte Zee kustgebied
Heel veel cactussen i
De duinen in de zwarte zee regio lijken soms wel op onze Hollandse duinen. Één van de verschillen zijn de vele cactussen die er staan. Deze bij doet zich tegoed aan het stuifmeel.
Kloof Fjadrárgljúfur
Een groene kloof in het zuiden van IJsland; Kloof Fjadrárgljúfur . Door deze kloof stroomt de Fjadrá-rivier. Het is een kloof van 2 km lang en meer dan 100 meter diep. De breedte wisselt nogal. De kloof loopt door zacht gesteente, waar zich lagen gestolde magma bevinden. 2 Miljoen jaar geleden is dit ontstaan doordat de ijskap zich aan het eind van de ijstijd zich terug trok. Toen ontstond er aan het begin van de kloof een diep meer in een door de gletsjer uitgeslepen vallei. Het water werd door een afsluitende laag gesteente tegen gehouden . Het overtollige water stroomde over de de rand en begon de kloof uit te slijpen. We hadden slecht weer en er hing veel mist. Goede regenkleding aan en op stap. Het had ook iets mysterieus dat de mist in de kloof hing. Je kunt 2 km langs de kloof af lopen en regelmatig op spannende punten staan zodat je naar beneden kunt kijken. Doen wanneer je daar bent. Volg de weg 206 richting Laki en je komt er als vanzelf. Graag even in de vergroting bekijken
Zicht op Praagse...Bu
Het kost best wel wat moeite om geen mensen op de foto te krijgen in Praag. Tenminste, de dag dat wij er waren was het bijzonder druk, zo ook op de Karelsbrug. Wellicht als je er vroeg in de ochtend bent en wat later in de avond, dan zal het zeker wat rustiger zijn, maar ach....het zorgt dan ook wel weer voor wat leven in de brouwerij. Op de Karelsbrug barst het van de kunstenaars, muzikanten en artiesten. Vanaf deze beroemde Karelsbrug heb je een prachtig uitzicht op de Praagse burcht, je kijkt over de Moldau heen naar deze oudheid!
Gevaarlijkste kat
Vandaag hoorde ik dat er een man in Tiflis (Georgië) was gedood door een tijger. De tijger was ontsnapt uit de dierentuin als gevolg van de overstromingen. Tijgers zien wel vaker mensen als prooi, veel vaker dan bijvoorbeeld leeuwen. Hoewel de leeuw de koning der dieren wordt genoemd vind ik een tijger veel imposanter. Ze zijn groter en gevaarlijker. Dit mannetje zagen we in Tadoba NP. Het is een volwassen exemplaar en behoorlijk uit de kluiten gewassen. Zijn bijnaam is Mike Tyson.
Het verhaal van het..
Vandaag maar weer eens een bezoek gebracht aan de Heemtuin in het Zuiderpark in Den Haag. Met de macrolens en ook met de flitser erop. Door de flitser te gebruiken kon mooi het diafragma op f22 zodat er wat meer scherp word. Veel mooie bloemen en insecten gezien. voor openingstijden en bezoek zie http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/den_haag/reisreporter/fotos/482135.html
Bovenaan de waterval
Wandelend van Lake Louise naar Lake Agnes passeerden we deze waterval. Met een paar sprongetjes stonden we er bovenop of bovenaan en hadden we een mooi uitzicht op de omgeving. Maar dat heb je eigenlijk overal langs de Icefields parkway ;-)
Trotse opa en...klein
We waren in een klein dorpje in Ecuador. We stonden bij een winkeltje te wachten. Op straat kwam deze trotse opa met zijn kleindochter langs. Meestal maak ik onopgemerkt een foto. Maar dit keer vroeg ik hem of hij wilde poseren. Het aardige mannetje was zo trots, hij straalde als een ster zo trots was hij!
Kalong
De Kalong of vliegende hond Is een 'vleermuis' die zich met bloemen en vruchten voedt zoals de vruchten van de ramboetan en de langsatbomen. Kalongs zijn een stuk groter dan de insectetende vleermuizen en hebben soms een spanwijdte van ruim 1,5meter en ze wegen ongeveer 1,1 kilogram. Overdag hangen ze met de kop tussen de samengevouwen vleugels in troepen in de kruinen van bomen. Als het warm wordt flapperen ze met hun vleugels ter verkoeling. Tegen het invallen van de duisternis gaan ze op zoek naar eten. Deze weg er naar toe is heel gericht,deze kan wel 50 km verderop liggen,ze vliegen daarna toe zonder geluid te maken. In boomgaarden kunnen ze grote schade aanrichten. De kalong komt voor van zuid Myanmar en Thailand tot oostelijk op de Filipijnen en zuidelijk op Sumatra, Java, Borneo en Timor. Op het schiereiland Malakka en op Borneo is de kalong het meest algemeen in de kuststreek, maar hij komt ook voor tot op een hoogte van 1400 m boven de zeespiegel. Kalongs worden soms met netten gevangen en opgegeten. Vooral in Noord-Sulawesi wordt het dier als een delicatesse beschouwd.
Hommel in de Ardennen
Lekker gewandeld in de Ardennen. Deze keer de macrolens erop geschroefd. Fotomodellen genoeg onderweg met al die bloemen. Ik heb o.a. gekozen voor deze mooie hommel.
Bij het krieken van d
Met spoed haalde mijn moeder mij, bij het krieken van de dag, op om mij naar het ziekenhuis te brengen. Omdat ik dacht dat het wel mee viel en dezelfde haast niet kende, kon deze foto nog snel geschoten worden. Resultaat: prachtig plaatje en een blinde darm minder!
Werken in de...zwavel
-Graag even openen- Vorige week plaatste ik een foto van het blauwe vuur van Ijen. Een foto die ik maakte toen het nog midden in de nacht en pikkedonker was. Deze foto echter, nam ik wat later toen het al wat lichter werd in de lucht. Langzaam aan zag je rondom het vuur steeds meer in beeld komen, en werd er ook steeds meer kleur zichtbaar. Het groepje links bij de rode rots werd steeds beter zichtbaar, het blauwe vuur juist steeds minder zichtbaar. En op de voorgrond de zwaveldrager tussen de gele rotsen, juist weer steeds helderder en feller. En daar tussenin dan die dreigende, dikke wolken van de zwaveldamp... Ik vond het heel bijzonder om dit gezien te hebben.Toen ik daar was en ik middenin een onverwachtse dikke rookwolk zat en even geen adem kon halen, dacht ik daar heel anders over... Wat is dat akelig! Later maakte die ervaring het juist nog intenser, omdat je bedenkt dat die mannen daar iedere dag in staan te werken... Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 32mm; ISO 1250; f/2,8; 1/3s
Sweet sunset
Deze foto is genomen in Kampina gebied, bij Boxtel. Na de regenachtige dag de zonsondergang was met een fantastisch licht! + Hitech Formatt GDN filters 0.9 + 0.6 soft edge.
In bad en haartjes na
Air Panas de hotsprings van Bali. Een mooie tempelachtige plek die graag en veel wordt bezocht door de Balinezen. Het water van de hotspring komt uit in enkele grote bassins en heeft een metaalachtige smaak als je het in je mond krijgt. Door de mineralen die direct uit de berg komen worden er geneeskrachtige eigenschappen toegekend aan een bad in deze hotspring. Air Panas ligt vlakbij Lovina in het noorden van Bali. Dit kind had duidelijk veel plezier onder de douche. Een goede wasbeurt gaat vooraf aan een bad. Ik fotografeerde hem meerdere keren.
Mobiel bellen
In grote delen van Namibië is er geen of slecht bereik van je mobiel. Deze jongen loopt daarom naar een heuvel, waar hij denkt een beter bereik te hebben.
Fraaie schijnboktor
De fraaie schijnboktor doet zijn naam alle eer aan. Deze slanke kever met een lichaamslengte van minder dan 1 cm heeft een prachtige metalliek glanzende blauwgroene kleur. De langgerekte kop heeft lange, draadvormige antennen en grote, ovale ogen. Hoewel hij vooral vanwege die lange tasters op de echte boktor lijkt, wordt hij tot een ander geslacht gerekend, namelijk die der schijnboktorren. Dit is het vrouwtje. Het mannetje is namelijk ( voor de verandering) herkenbaar aan de flinke bolle dijen. De fraaie schijnboktor komt algemeen voor in bloemrijke weilanden en langs bosranden. Je vindt hem vooral op schermbloemigen, hoewel hij ook op andere weidebloemen en bloeiende struiken voorkomt. Zoals in dit geval op een margriet. Daar voedt hij zich met stuifmeel.