Als ik reis, probeer ik altijd zoveel mogelijk te Couchsurfen en daarom is deze term wel eens te lezen bij een tip + foto van mij. Deze blog is bedoeld voor de Reisreporters die graag willen weten wat... Lees meer
AdriaanV
Erg geel in Jojawar
Jojawar is een klein stadje in Rajasthan. Het is of de tijd er heeft stil gestaan en iedereen de tijd heeft. De mensen zijn vriendelijk en doen alles op hun gemak. De mannen "vergaderen" veel. Hier en daar is een smid, kledingmaker of schoenmaker bezig. De winkeltjes zijn klein en hebben bijna geen klanten. Deze man was aan het vergaderen en viel op door zijn gele tulband.
Zonsondergang Darwin
Deze foto heb ik gemaakt bij de Cullen Bay Marina te Darwin. Ik heb hier gepicknickt op een grasveld bij het strand met een aantal reisgenoten. Je kunt hier de zee niet in en dicht bij de zee zitten op het strand zou ook al gevaarlijk kunnen zijn. Dit in verband met het feit dat er hier krokodillen in de zee voorkomen. Het is een mooie plek, ideaal voor een picknick. Er waren veel locals die hier ook van de prachtige sunset zaten te genieten. Heerlijk!
Straatsmid in Jojawar
Onderweg van Udaipur naar Pushkar verbleven we één nachtje in het plaatsje Jojawar. We hebben daar in het kleien stadje gewandeld zonder andere toeristen tegen te komen. De mensen waren buitengewoon vriendelijk. Deze smid zat gewoon op straat zijn werk te doen. Hij had een vuurtje gemaakt en was enkele sikkels aan het smeden. Hierbij sloeg hij voortvarend met zijn hamer op het aambeeld.
Road to Mandalay
The road to Mandalay; of we kennen het van Kipling of we kennen het van Robbie Williams. Feit is, dat de road to Mandalay (vanuit Bagan) niet zo bijzonder is, maar Mandalay daarentegen wel. Wat een leuke, gezellige en mooie stad. En midden in het centrum natuurlijk het beroemde Mandalay Palace. Het laatste paleis van het laatste Birmese koninkrijk (1885). Prachtig gerestaureerd, maar te overdreven bewaakt door een aantal over ijverige soldaten met veel te grote M16's. Maar dat terzijde. Tip: Het complex kent 4 ingangen, maar alleen de Oostzijde is toegankelijk voor 'foreigners'.
Achter de schapen aan
Gelukkig hadden we totaal geen haast, want zit je eenmaal achter een kudde schapen aan dan duurt het wel even voor de herder en schapen aan de kant gaan.
Donderend geraas
Het dikhoornschaap is een wild schaap dat voorkomt in de Rocky Mountains en andere berggebieden in het westen van Noord-Amerika. Het dankt zijn naam aan de grote gekromde hoorns van de rammen. De ram heeft grote, dikke hoorns, die in een krul achter de oren lopen richting de wangen. De ooi heeft ook hoorns, maar die zijn veel korter en slanker. Het dikhoornschaap is een goede klimmer. Zijn hoeven zijn zo gebouwd, dat de dieren zonder veel problemen steile rotsen kunnen klimmen en van rots naar rots springen. Deze ram zagen wij langs de Maligne Road in Jasper Nationaal Park, waar hij de steile helling afsuisde om twee afgedwaalde ooien weer terug te manen naar de kudde. Dieren zoals deze dikhoornschapen, maar ook steenbokken, herten en beren worden regelmatig gesignaleerd langs Maligne Road. Het is niet alleen een weg met grote kans op wildlife, maar het leidt ook nog eens naar een heel mooi meer, Maligne Lake, waar je heerlijk kan wandelen, kanovaren of een boottripje kan maken.
Gouden uurtje in Gobi
De hele dag is de lucht bedekt geweest met wolken, geen straaltje zon wist zijn weg erdoorheen te vinden... Na het avondeten steekt er een harde wind op die kleine zandstormpje veroorzaakt, ook wordt het kouder, dus we zoeken de warmte van onze ger op. We zijn nog geen 10 minuten binnen of ik zie ik een warme, gouden gloed door de spleten van de deur komen. Een snelle blik naar buiten laat zien dat de zon het dan toch gewonnen heeft. Door de donkere wolken heen zet hij met zijn laatste kracht de thuiskomende geiten nog in het zonnetje! Wat een mooi einde van onze tweede dag in Gobi!
Blauw uurtje
Terschelling leent zich perfect voor fotograferen tijdens blauwe en gouden uurtje. Je kan er schitterende foto's maken langs het water met allerlei spiegelingen. Deze foto is in genomen in de haven van het dorp West Terschelling. Even vergroten voor een mooier resultaat
Ontmoeting
Hij is een Chepang jongetje en we ontmoeten hem in een klein dorpje waar we een paar keer de nacht doorbrengen. Primitief maar erg leuk. De Chepang zijn één van de meest geïsoleerde stammen van Nepal en India. In Nepal leven ze in de Lothar Khola regio, ten oosten en ten westen van Kandrang Garhi.
Het ruige noorden
In het ruige noorden van Albanië, tegen de grens met Montenegro, ligt de provincie Tropoja. Het gebied is ruig en wordt omgeven door bergen. Je kunt er het natuurpark Valbonë in, over een niet al te beste maar toch verharde weg. Deze voert je langs de ijskoude maar kraakheldere rivier de Valbonë om je uiteindelijk dit soort plekjes te doen ontdekken. Soms kom je er zelfs niemand tegen.
Kijkje nemen
Ethiopie is een schitterend land. Ook de mensen maken het land. Wij hebben op weg van Addis naar Dejen een bezoek aan een Amhara huis gebracht. In deze huizen woont vaak een hele familie.Ook oma. Zij kwam nieuwsgierig even een kijkje buiten nemen.
Camping in Bagan
At the end of January the yearly Ananda festival is held in Bagan. Thousands come from the surrounding towns, villages and countryside to attend this religious and popular festival. Traveling by bullock-cart many set up camp, as this family in one of the many unused pagodas the bullocks left to graze and rest. With the help of a few bricks, she sets up the family kitchen and prepares the evening meal. Simple.
Oudste sadhoe van...P
Volgens onze gids is dit de oudste sadhoe van Pushkar. Hij heeft een klein hutje bij het meer en de ghats. Het hutje zag er ongeveer net zo fris uit als de man zelf. Zijn ogen waren troebel. In ieder geval van de staar. Hij keek vriendelijk op toen e in de opening stonden. Knikte naar ons en vroeg nergens om. De gids wees dat er wel een bakje stond om roepies in te doen. Dat hebben we dus maar gedaan. Het blijft een apart verschijnsel deze mannen, maar kleurrijk zijn ze.
De mooie vormen in...
Belimbing in Bali is voor mij wel 1 van de mooiste plekjes om de mooie rijstvelden van Bali te bekijken. Ze lopen hier in trapjes in de meest mooie ronde vormen en we hadden het geluk dat alle plantjes vers geplant waren wat met de glinstering van het water zo mooi staat. Ik heb er echt staan te genieten. Geopend kan je de lijnen het mooiste zien.
De Haven van Puerto d
De kleine haven van Puerto de la Cruz, van oorsprong een vissersdorp in de Orotava-vallei op Tenerife, was ooit de belangrijkste haven van het eiland. Het werd vooral gebruikt voor het exporteren van bananen en wijn. Nog altijd vind je in deze charmante vallei in het noorden van het eiland veel bananenplantages en worden er uitstekende wijnen geproduceerd. Tegenwoordig is de haven een leuke plek om locals te ontmoeten, of gewoon wat rond te slenteren. Hier wordt verse vis recht uit de zee verkocht, en praten oude mannetjes elkaar de dag door. Ik zag dit tafereeltje van een stel dat aan het vissen was, tegen het decor van het imposante verdedigingsverstingwerk Bateria de Santa Barbara dat aan de haven ligt. Voor wie goed kijkt, ziet dat hun hond op slinkse wijze even checkt of er nog iets eetbaars te vinden is tussen hun uitrusting. Ze hebben het niet door.
Citadel in Hué
Citadel Hué De in 1993 tot werelderfgoed uitgeroepen Citadel van Hué werd in 1805 door keizer Gia Long ( 1802- 1820) gesticht. De enorme vesting omsluit drie concentrische steden: de Burgerlijke, de Keizerlijke en de Verboden Purperen stad. Het is een complex van paleizen, tempels, vestingmuren, bastions en grachten.
Waar zouden ze het...
Chefchaouen een stad in het Noordoosten van Marokko met een centrum wat helemaal blauw geschilderd is en voor Marokkaanse begrippen erg schoon. Het schilderwerk wordt bijgehouden en de straatjes zijn dan ook een lust voor het oog. De stad ligt op meer dan 500 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door het Rifgebergte.
Kreativ
De Dassanech stam is half nomadisch - ik heb ze aan de grens met Kenia bezocht. Ze waren de armste stam, die ik in Ethiopie heb gezien - voedsel is schaars hun hutjes zijn armoedig! Maar voor al de vrouwen zie je nooit zonder sieraden - voor hun niet alleen maar kostbaar, maar ook belangrijk voor hun waardigheid. En ze kunnen van alles en nog iets sieraden knutselen.