South Georgia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

60.000 Koningen

South Georgia,
Antarctica


Eén van de landingsplekken tijdens mijn expeditie naar Antarctica was het eiland Zuid-Georgia. Deze staat voornamelijk bekend om de gigantische hoeveelheid Koningspinguïns (meer dan 60.000!), zoals op de foto te zien is (nou ja, een deel ervan). Nadat we ons een weg baanden langs duizenden pelsrobben, kwamen we eindelijk op de plek van de pinguïns aan. Omdat het flink sneeuwde en ik behoorlijk overdonderd was van dit aanzicht en het geluid dat deze beestjes produceerden, heb ik eerst minutenlang mijn ogen uitgekeken. Dit was (en is) het meest bijzondere wat ik ooit in mijn leven heb gezien!

Wij hielden een minimale afstand van vijf meter aan (tien meter in geval van broedende dieren), maar de meesten zijn veel te nieuwsgierig en komen rustig op je af. Of niet, en dan doen ze gewoon hun eigen ding. Ideaal dus om verschillende dingen uit te proberen wat fotografie betreft. Als je heel goed kijkt, kun je een broedende pinguïn spotten! Ze houden het
ei op hun voeten en hangen hun warme buik er als het ware overheen. Het grappige is dat ik dit pas veel later zag, toen ik de foto’s aan het bewerken was.