Dunedin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tunnel Beach Walk

Dunedin,
Nieuw-Zeeland


Mijn hoogtepunt van Dunedin. Ongeveer 2 km ten zuiden van Dunedin kan je de schitterende Tunnel Beach Walk bewandelen. Wat betreft (korte) wandelingen de mooiste van het Zuider Eiland. De route voert geeft je een adembenemend uitzicht en voert je langs de gevaarlijke kliffen. Je passeert een tunnel welke met de hand is gegraven in 1870 om een select gezelschap toegang te geven tot een exclusief stukje strand (afhankelijk van eb en vloed is deze bereikbaar). Als je geluk hebt, wacht jou beneden misschien ook een zeeleeuw op, zoals bij mij het geval was. En anders zwaai je gewoon naar de schapen die je zullen omringen tijdens je tocht.

Voorbij deze tunnel voel je de harde wind in je haren, terwijl zeedruppels je cameralens beslaan en via een een smalle stukje klif, bereik je je einddoel. Een steile punt van een uitstekende klif. Als je dit punt eenmaal hebt bereikt, zie je de kliffen van een andere kant wat een spectaculair aanzicht geeft. Van alle routes die ik heb gelopen, behoort deze absoluut tot mijn favoriet. Parkeer je auto op de parkeerplaats en bewandel dit aan het einde van de dag om drukte te voorkomen.

Tunnel Beach Walk is verboden te lopen tussen 20 augustus en 20 oktober, het winterseizoen. En gezien de wind en gladheid vraag ik je het niet te wagen tijdens dit seizoen! De heenweg zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen en de terugweg omhoog ongeveer het dubbele als je lekker rustig aan doet.

Een foto van deze route vind je bij mijn NZ foto's om je een idee te geven.