Dunedin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek net als Sjakie/Charlie een chocoladefabriek!

Dunedin,
Nieuw-Zeeland


CHOCOHOLICS OPGELET!!!

Als je in de buurt van Dunedin bent, breng dan zeker een bezoek aan Cadbury World, oftewel de chocoladefabriek van zeg maar de 'Nieuw-Zeelandse Verkade'. De chocoladefabriek ligt in het hart van de stad (vlakbij het bekende station van Dunedin) en ze geven hier leuke en leerzame rondleidingen. Zo leer je tijdens deze `Willie Wonka-tour' hoe chocolade wordt gemaakt, mag je e.e.a. proeven en aan het eind word je getrakteerd op een grote chocoladeval (soort waterval, maar dan van chocolade), mmm! Je krijgt tijdens de rondleiding zelfs een tasje mee om de gratis proefmonsters in te doen voor als je ze niet meteen wilt opeten en er is ook nog een winkel waar je die heerlijke Cadbury-chocolade kunt kopen. Dit laatst kan natuurlijk ook in elke supermarkt in NZ, maar de winkel is een zgn. 'retail outlet', dus je betaalt iets minder voor een dikke reep!

O ja, nog even dit (lijkt me wel handig om dit er even bij te vermelden):

- Je gaat niet echt de productievloer op (enigszins begrijpelijk), maar kunt wel vanachter glas een vluchtige blik werpen op het productieproces.

- Het gebouw is niet echt rolstoelvriendelijk : 'no wheelchair access on the factory part of the tour'. En verder moet je veel traplopen, dus voor mensen met slechte knieën kan het wat lastig zijn.

- Omdat tijdens de rondleiding vrijwel alles met de trap gedaan wordt, zijn kinderwagens ook niet handig.

- I.v.m. de hygiëne ben je verplicht een (zeer charmant) haarnetje te dragen, mag je geen tas/rugzak meenemen en 'overdadige' juwelen moet je afdoen, maar die kun je in kluisjes opbergen.

- In het productiegedeelte mag je geen foto's maken!!!

- Op zaterdag, zondag en tijdens 'Public Holiday weekends' wordt er een verkorte tour gegeven. Deze verkorte rondleiding duurt ca. 45 minuten en daar zit het volgende bij inbegrepen: guided tour door de Cadbury World Visitor Centre, presentatie (korte film), chocoladewaterval en de retail outlet (souvenirwinkel). Het productieproces wordt daarbij geskipt.

Voor meer informatie, openingstijden, etc. kijk even op de website:
http://www.cadburyworld.co.nz/home.html