Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nieuw-Zeeland image

Tocht der fysieke confrontaties (deel 1)

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Elleke

Tocht der fysieke confrontaties (deel 1)

TAUPO | Tijdens onze rit naar Taupo valt het ons op dat we tijdens deze ene etappe quasi meer auto’s tegenkomen dan dat we er op het Zuid-eiland gezien hebben. Nog steeds rustig hoor, naar Benelux-normen, maar toch. Het verschil is er.

De Taupo regio verschilt ook weer met alles wat we tot nu toe zagen. Het hele gebied is vulkanisch en dat kan je merken aan de vele ‘natuurlijke spa’s’ die ze hier aanbieden. Omdat wij een appartementje huren met een eigen jacuzzi vindt Bart het onzin om geld uit te geven aan een Hot Spring Spa.
Ik ben wat teleurgesteld, want het appartement noch de jacuzzi zien er gezellig uit. Maar hij heeft wel een punt natuurlijk.

Wanneer het mooi weer is, kan je in / op / rond Lake Taupo talrijke water(sport)activiteiten doen. Het is tevens een populaire plaats om te sky-diven. Maar als je moet kiezen, dan denk ik dat het toch spectaculairder is om in de buurt van de gletsjers uit een vliegmachien te springen. (Zie bij Franz Jozef of Fox Glacier.) Maar het weer is erg kwakkelachtig, dus we gaan het meer niet in, op of over.

We bezoeken de Huka Watervallen, die deel uitmaken van de langste rivier van NZ, namelijk de Waikato. In alle hevigheid stroomt het water naar beneden in kolkende, lichtblauwe tinten. Het lijkt een beetje op de natuurlijke versie van de Piraña in de Efteling. Alleen is het hier geen aanrader om met een rubberen vlot naar beneden te komen.

Bij een wandeling door ‘Craters of the Moon’ maken we voor het eerst hier in NZ zichtbaar kennis met de actieve vulkanische aarde onder onze voeten. Zo ver je kan kijken stijgen er dampen op vanuit de grond. Ook vele borrelende modderpoelen. De aarde lijkt hier zijn scheten – met soms ietsie meer – te laten ontsnappen. Zo ruikt het ook.