Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nieuw-Zeeland image

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Jonneke

Nieuws vanuit Nieuw Zeeland deel 3

Nog meer verhalen!

Vrijdag 16/01

WOOOOOOOOOOOOW!!
Ik kom net terug van een helikoptervlucht naar (&op) een gletjes en het was echt zooooo vet! En moooi!
- Vanmiddag kwamen we aan bij de Fox Glacier en Simone & ik gingen even het dorpje in om ons te laten informeren over de 'helihike' (-> je wordt ergens op de gletsjer gedropt en samen met een gids wandel je weer naar beneden). Helaas ging dat 'iets' boven ons budget ($380!) dus dat mooie plan kon niet doorgaan. Vervolgens gingen we rondkijken voor de 'Scenic hilicopter flights' waarbij je zo'n 20 min. met een hilikopter rond de gletsjer vliegt en er ongeveer 10 minuten op mag staan. Van T&A hadden we gehoord dat ze last minute korting hadden gekregen en wij zouden geen gierige Hollanders zijn als we dat ook niet zouden proberen.
Bij bedrijf # 1 (waar T&A ook hadden geboekt) sotnd een schijnheilige knaap achter de informatiebalie. "Last minute korting? Dealtje sluiten? Neuh hoor, dat doen wij noooit! Heb ik ook nog nooit iets over gehoord!"... Dus wij, goedgelovig als we zijn, druipen af met een teleurgestelde blik in onze ogen. Bedrijf #2 t/m 300 doet helaas ook niet aan "ach-wij-zijn-zulke-arme-sloebers-mogen-we-ook-voor-wat-minder-geld-mee" korting. Bijna laten we het hele plan varen maar dan besluiten we toch nog even bedrijf #1 binnen te stappen omdat daar zo'n leuk winkeltje bij zit. Uiteraard komen we wederom met een vertwijfeld gezicht binnen (proberen kan nooit kwaad) en dan lokt de schijnheilige jongeman ons met een "pssst, ladies.. I have a deal for you.." Onze oortjes beginnen te klapperen en nieuwschierig lopen we op de knul af. NA een paar minuten heen en weer te lullen komen we erachter dat er over een kwartier een helikopter naar de fox glecier gaat en dat wij voor $100 meemogen (20 min. -> normaal $180 dus een goede deal!). Natuurlijk nemen we het aanbod aan. We moeten ons alleen even omkleden en dan kunnen we vertrekken (nouja, omkleden... we kunnen onze shorts gewoon aanhouden! We moeten alleen dichte schoenen aan en eventueel een trui). Als we bij de hilikopter aankomen zien we dat we 'm delen met een 5-koppig Turks gezin. Joechei! Want aangezien zij 3 mini-kinderen bijhebben en er maar 2 mensen voorin kunnen zitten ziet het er voor ons goed uit! We stappen voorin de rooie rakker (de heli he) en zodra we koptelefoons op moeten zetten voelen we ons uber cool! :D Zodra we gaan stijgen wordt het allemaal heel onwerkelijk. Net alsof we boven miniatuur walcheren vliegen (maar dan miniatuur Fox Glacies natuurlijk :D). Simone & ik konden elkaar niet verstaan maar ik liplas dat zij ook de hele tijd "Wwooooow conjo! wat de faaak!" riep. Het was eht zo spectaculair om die gletsjer vanuit een heli te zien! De Fox Glacier was alleen heel erg bewolkt (was heel mooi..net een soort van droom of the never ending story ofzo :P) dus vlgoen we door de naar Franz Josef Glacier wat nog veel beter was aangezien we ook nog eventjes langs mount cook (hoogste berg van nz!) vlogen. Dat was officieel ook veel duurder: $ 240!
En toen konden we landen. zooo gaaf! En totaal niet koud! (alleen aan onze voetjes). We mochten daar 10 minuten rond springen, dansen, gillen, rennen en ik heb geloof ik wel 1000 foto's gemaakt! Daarna was het tijd om terug te helikopteren (weer voorin -> yesss). Toen we weer op de grond stonden hadden we allebei super veel adrenaline en voglens mij hebben we de rest van de dag met een super grote glimlach op ons gezicht rondgelopen :D.
We zijn in toaal zo'n 40 minuten weggeweest dus we hadden echt waar voor ons geld!
Maar het was dus echt suuuuper nice! Iedereen moet het doen!