Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Black Down Tablelands national park. Prachtige natuur en cultuur in de Capricorn Coast regio

Queensland,
Australië


In Australië is het mooi om de oostkust af te reizen en hierbij alle bekende plaatsen te bezoeken. Maar vergeet dan ook zeker niet de nationaal parken te bezoeken die net wat meer inland liggen! Daar liggen vele pareltjes met pure natuur en zelfs cultuur die en bezoek meer dan waard zijn. Hier is het Nationaal park de Black Down Tablelands een voorbeeld van. Ik zou deze wel het kleine broertje van de Blue Mountains kunnen noemen. Dit vanwege dezelfde rots structuren en prachtige kleuren.
Op een kleine 200 km (Capricorn Hwy)van Rockhampton kom je aan bij de ingang van dit park.
Via een gravelroad moet je nog een 10 a 15 km rijden over hobbelige heuvelweggetjes. Wij deden dit zonder 4WD maar dit is zeker niet aan te raden wanneer het geregend heeft!

Eenmaal in het park heb je een keuze uit verschillende wandelingen. Teveel eigenlijk om te belopen op een dag dus hier overnachten is zeker de moeite waard.

De mooiste wandeling hier is toch wel de Goodela 'two mile creek'. Na een 2km wandelen kom je bij de top van een waterval aan. Hier kijk je over het hele park uit. aar de waterval zelf is nog mooier. Het water werkt zich een weg omlaag via gekleurde rotsen met palmen erop en veel mos.
Een andere wandeling is de culturele 'Goon Goon Dina'. Hier zie je rotsschilderingen.
Maar ook alle andere wandelingen zijn zeer de moeite waard. Allemaal eindigen ze bij of een waterval of een look out point.

Als je in je buurt bent, ga!!! Je krijgt er geen spijt van!