Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Northern Queensland (Cape Tribulation)

Queensland,
Australië


Wanneer je over een auto beschikt in Australië is het zeker de moeite waarde als je uiteindelijk in Cairns bent aangekomen om toch nog 100km door te rijden. Je hebt tegen die tijd toch waarschijnlijk al behoorlijk wat kilometers gemaakt, dus die 100 extra kunnen er dan vast nog wel bij, want mijn mening is dat dit gedeelte toch een van de mooiste van Australië is! Vanaf Cairns volg je de Captain Cook highway naar het Noorden. De weg slingert dicht langs de kust en doet niet onder aan de Great Ocean Road. Hoe verder je komt, hoe stiller het op de weg wordt en hoe smaller de 'highway' wordt. Halverwege moet je een rivier oversteken met een pondje en vanaf dan rijd je dwarsdoor het Daintree Rainforest. Geweldig!!! Pas op voor wilde dieren! Bij onze vloog er een Goanna voor onze auto langs en op de terugweg mochten wij de prachtige cassowarrie bewonderen met twee jongen in zijn kielzog! Om de haverklap vind je afslagen naar strandjes, het maakt niet uit welke je pakt, want stuk voor stuk zijn ze beeldschoon en ongetwijfeld erg eenzaam, dus je zult ze vaak voor jezelf hebben! Het toppunt is uiteindelijk Cape Tribulation zelf. Het mooiste strand dat wij gezien hebben (afgezien van Whitsundays) Enerzijds de geweldig mooie blauwe oceaan, anderzijds het volgroene regenwoud!

Vanaf Cape Tribulation kun je je koers nog verder noordelijk zetten, alleen heb je dan wel wat groffer geweld nodig (4X4)
Pas op voor schooiende goanna's, ze kruipen zo je picknicktafel op en dan ren je wel!

Misschien nog een korte extra tip... Als je van plan bent om een auto te huren of kopen, neem dan ook zeker een 4X4 in overweging. Op veel plekken kun je namelijk met een gewone auto niet verder en het zijn vaak wel de meest afgelegen en mooiste plekjes.