Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Restaurant Benihana: vis de garnalen uit de lucht!

Queensland,
Australië


De meeste mensen die naar Surfers Paradise aan de Gold Coast gaan, liggen de hele dag aan het strand, proberen een keertje te surfen en gaan ’s avonds uit. Veel meer is er niet te doen in de stad, al zijn er voor mensen met een (huur)auto een paar leuke bestemmingen in het 'hinterland', de oerwouden veertig kilometer verderop. Voor liefhebbers van bijzondere eetervaringen heb ik echter een leuke tip. Op de derde etage van het Marriott Hotel bevindt zich Benihana, het grootste Japanse teppanyaki-restaurant van Australië. De voornaamste reden om ernaartoe te gaan is de show die de koks opvoeren. Je eten wordt aan je eigen tafel bereid en de koks maken er een humoristische show van, inclusief rijst die in de lucht wordt gegooid en in de hoge muts wordt opgevangen, en garnalen die in de lucht worden gemikt en die je vervolgens zelf met je mond mag opvangen. (Als het de eerste keer niet lukt, krijg je een tweede en zelfs derde kans. Je draagt een schort zodat je kleren niet vies worden.) Het eten is lekker en de sfeer is geweldig; na afloop heb je gegarandeerd een grijns op je gezicht.

Benihana is duurder dan het gemiddelde backpackerrestaurant, maar het is zonder meer een aanrader. Je hoeft niet in het Marriott te verblijven om bij Benihana te eten; iedereen kan er binnenwandelen, al is een reservering zeker een goed idee.

Tip voor mensen die niet aan de sake of het Japanse bier willen: de cocktails en mocktails (niet-alcoholische cocktails) zijn heerlijk. Vooral de ‘pink crush’ (een felroze mocktail) is een aanrader. Hij zit bomvol calorieën, maar is verslavend lekker!

Meer informatie: [url="http://www.benihanas.surfersparadisemarriott.com.au/restaurant/hotels/hotel-information/travel/benihanas-surfers-paradise-marriott-resort/" target="_blank"]website Benihana[/url]