Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blue Mountains - The Flying Fox

Queensland,
Australië


In Australie reisde ik als backpacker langs de oostkust en was een klein beetje teleurgesteld door de sfeer in de goedkopere accommodaties. Vaak extreem gericht op de jeugdige bezoeker en weinig gericht op echt persoonlijk contact en een goed gesprek. Ik was dan ook zeer aangenaam verrast toen ik midden in de Blue Mountains (bij Sidney) in het stadje Katoomba terecht kwam in het leukste hostel van Australie: The Flying Fox.
(Blue Mountains vanwege de eucalyptus bomen die op zonnige dagen een blauwe waas boven de bossen laten hangen)

Verwacht geen chique bedoeling, maar gewoon een nette, basic accommodatie (met ook 2-persoonskamers). Wat de accommodatie zo bijzonder maakte waren de mensen die er verbleven en de sfeer die gecreerd werd door de eigenaar. Bij mijn aankomst op een koude, kille, natte dag was de eigenaar afwezig. Geen probleem, 1 van de gasten ontving me spontaan en wees me naar een kamer waar "nog wel een bed vrij was". Eenmaal mijn spullen gedropt, kwam ik in de sfeervolle huiskamer waar een warm haardvuur brandde en al een glas warme gluhwein voor me was klaargezet. Ik werd meteen in de groep opgenomen, er werden spelletjes gedronken, gitaar gespeeld, spelletjes gedaan, gediscussieerd, veel gelachen en vers brood gebakken aan stokjes boven het vuur. Kortom: Ik had en super avond!

Combineer deze sfeer met een werkelijk briljante wandelomgeving die (ongedwongen en geheeld vrijblijvend) door de gasten elke dag samen (in groepjes) of alleen wordt verkend. Je kunt watervalroutes doen, bergen beklimmen, kloven verkennen en nog veel meer... met de trein ben je overal in een zucht. Voeg hier nog eens de gezellige gezamenlijke maaltijden in het hostel, leuke mensen en een uiterst gastvrije gastheer aan toe... en je begrijpt waarom ik hier ruim 2 weken bleef plakken!

Ps1: Als je enkele uren per dag wilt werken, is je verblijf gratis.
Ps2: In Duitsland staat dit hostel in de top 3 van Australie. Verwacht dus veel Duitsers als je hier verblijft.