Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Landscape Arch

Utah,
Verenigde Staten


Nóg zo'n overbekend nationaal park in Utah is Arches National Park. Vlakbij de plaats Moab, waar je te kust en te keur onderkomens kunt vinden. Maar al is het hier vaak druk, zeker in weekends, je mag dit park niet overslaan. Het is zo bijzonder, zo mooi. Arch betekent boog en dat is wat je hier vindt, door tijd, weer en wind uitgesleten rotsen in de vorm van een boog, sommigen nog dicht, een arch in wording zeg maar, andere al in mooi sierlijke bogen. Veel trails zijn hier te lopen, allemaal de moeite waard. Korte en langere, waarvan een populaire en best pittige de Devils Garden Trail is.
In dit park loont het echt om vroeg te gaan, zowel voor het parkeren, als voor de drukte.
Landscape Arch op de foto is de langste boog met een overspanning van ruim 88 meter. Tot 1991 mocht je hier dichterbij en onderdoor, maar dat jaar brak er een brok af van zo'n 20m bij 4. Sindsdien kun je de arch alleen op afstand zien. En dat vonden wij mooi genoeg.
Nog een leuke ervaring hier was een bezoek 's avonds laat bij volle maan, iedereen wacht tot de maan opkomt en nét door die ene Arch schijnt, dat zijn natuurlijk mooie foto's. Die van ons helaas niet mooi genoeg om te plaatsen.
Lang verhaal kort samengevat: maak je een rondreis door West-Amerika, sla Arches NP niet over!