Texas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Houston Rodeo en Livestock Show, super!

Texas,
Verenigde Staten


In bijna iedere Texaan schuilt een Cowboy. De hele romantiek van het westen komt er uit in de Houston Livestock Show en Rodeo. Dit evenement duurt drie weken en vindt jaarlijks in maart plaats. Het trekt het onvoorstelbare aantal van 1,8 miljoen bezoekers.

Tijdens de Livestock Show kun je genieten van mensen die hun dieren föhnen, kammen, poetsen en voorzien van strikken en veel meer. De keuringen en verkoop worden begeleid door speakers die hun best doen Texaans op de meest knauwerige manier uit te spreken.

Er is een verkoopgedeelte waar het lijkt alsof iedereen een nieuwe hoed en een riem met brede buckle nodig heeft. Je kunt natuurlijk ook je oude hoed laten poetsen zodat deze weer als nieuw wordt. Eten is er in alle vormen met als algemeen kenmerk dat de porties enorm zijn.

De rodeo zelf wordt gehouden in een overdekt stadion dat 75.000 mensen kan bevatten. De rodeo is genieten van begin tot het eind. Het Amerikaanse volkslied wordt gebracht door een zanger en vergezeld van vuurwerk. Het is gesponsord door (hoe kan het anders ) coca cola. Natuurlijk zijn er wedstrijden in het berijden van wilde paarden, natuurlijk moet er vee gevangen worden met lasso’s, natuurlijk zijn er races met paardenkarren. Daarnaast zijn er clownsacts in rodeo style en is er dagelijks een bekende popster of popgroep.

Het geheel is zóó Amerikaans of moet ik zeggen Texaans (want de Lone Star regeert hier) dat al je vooroordelen bevestigd worden maar op een manier die zo leuk en indrukwekkend is dat een dagje Houston Rodeo en Livestock Show altijd een glimlach in je geheugen blijft oproepen.