San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Francisco image

San Francisco, Alcatraz and we biked the bridge

San Francisco
Verenigde Staten
Meeko

San Francisco, Alcatraz and we biked the bridge

Vanochtend hebben we Alcatraz bezocht, ik heb dit al 3 maanden geleden geboekt en maar goed ook, want de eerstvolgende vrije mogelijkheid is a.s. zaterdag (het is nu dinsdag). We hebben gekozen voor de Early Bird, deze vertrekt om 09.00 uur, dan ben je lekker vroeg op het eiland en heb je tenminste de rest van de middag nog om wat anders te doen!!

Bij Pier 33, de pier vanwaar de ferry naar Alcatraz vertrek, is het al behoorlijk druk, eerst gaan in de rij voor de pre-booked tickets. Aan boord van de ferry naar Alcatraz is het behoorlijk koud!! Al vriest het 30 graden onder nul, die airco in Amerika: die moet aan!!
Mooi zicht op Alcatraz als je aankomt met de ferry. Je kunt hier kiezen voor een audio-tour, ik vind het er altijd zo stom uitzien, maar we zijn toch blij dat we het gedaan hebben: je hoort zoveel extra informatie, ex-gevangenen die hun verhaal doen, ex-bewaarders, erg indrukwekkend allemaal!!
Je loopt langs de verschillende cellenblokken, de luchtplaats, eetzaal, bezoekersruimte, de celblokken waaruit mensen zijn ontsnapt, die ze overigens nooit meer hebben teruggevonden!! Bijzonder om te kunnen zien, maar iedereen zal vast wel ooit een film over Alcatraz hebben gezien: The Rock, Escape from Alcatraz etc. etc.

Hierna zijn we naar Fisherman's Wharf gelopen, en natuurlijk naar Pier 39, de pier waar een hele hoop Californische Zeeleeuwen liggen, het is net of ze op een hoop bij elkaar zijn gegooid, zo ontzettend veel zijn het er, ze liggen op, onder en naast elkaar, wel grappig om te zien en die geluiden die die beesten eruit gooien, ook zo leuk!! Het is een heel orkest hoor!! Hier kunnen we uren naar kijken!
Fisherman's Wharf is echt een soort van havengebied met allerhande winkeltjes (vooral heel veel souvenirwinkels) en restaurantjes etc. etc. Wel gezellig om doorheen te lopen en het gezien te hebben.
We hebben toen maar besloten om onze lunch eraf te gaan fietsen, en hebben voor ieder een fiets gehuurd bij Blazing Saddles.
'Bike te bridge' (is de naam van een van de vele tochten die je kunt maken) Natuurlijk willen we dat!! De Golden Gate Bridge hebben we vanochtend al vanaf de ferry zien liggen, gehuld in een wolkendeken. Alleen het onderste gedeelte van de brug is zichtbaar (mwah: mistig zichtbaar) en de rest zit in dikke wolken!!
Via The Embarcadero, Fort Mason, Marine drive (er ligt tussendoor een fietspad) fietsen we richting de Golden Gate Bridge. In San Fran is de mist aardig opgetrokken en is de zon doorgebroken, maar boven de brug hangt nog steeds een dikke mist. Hoe meer we richting de brug komen, hoe meer we natuurlijk wel van de brug te zien krijgen!! Erg leuk om te doen en gaaf om te zien!!
En dan...... na een paar steile weggetjes staan we dan toch echt op de brug!! Een enorme wind staat er, je moet echt goed opletten: behoorlijke rukwinden!! Vanaf de brug heb je wel ontzettende mooie uitzichten over San Francisco en over het Marin Headlands, natuurgebied, erg mooi.

Na het oversteken van de brug kun je naar Sausolito fietsen, we besluiten om dit te gaan doen en dan met de ferry terug naar de stad, pier 41!! Voor de zekerheid kijken we even hoe laat de ferry teruggaat, dat blijkt dus 17.45 uur te zijn en de eerstvolgende gaat dan om 20.00 uur. We hadden dus nog een 20 minuten of we zouden een paar uur moeten wachten en konden we door het latere tijdstip onze fietsen niet meer inleveren, gas erop dus!! Een paar steile hellingen in moordend tempo genomen, we zouden zo met de tour mee kunnen doen ;-)!
Maar gelukkig konden we deze ferry nog net halen, we zagen hem in de verte al aan komen varen!! Meteen aansluiten in de lange (lees: hele lange) rij met passagiers en fietsen!! Alle fietsen tegen elkaar aan proppen en iedereen kan mee!! Als we de ferry alsnog gemist hadden, dan hadden we gezellig een terras in Sausolito opgezocht, we vermaken ons natuurlijk toch wel!! Sausolito ziet er wel erg gezellig uit!!

En vanavond gaan we nog een beetje door de stad lopen, altijd leuk om te doen en kijken waar we terecht komen!! We vinden San Francisco nu al een hele leuke stad, gezellig, veel te doen etc. etc.

Foto's

98a36.jpg
98a36.jpg
Meeko
4645a.jpg
4645a.jpg
Meeko
7e125.jpg
7e125.jpg
Meeko