New Mexico

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Frozen desert

New Mexico,
Verenigde Staten


"Hhrumph... Morning mate!"- 'The f*ck are we now again?" "Chaco canyon ey! Remember, we drove through the snow storm last night! It was crazy ey?" Dan herriner ik het me weer "Ahh right, pretty good drive Tyson"

Mijn Australische reisgenoot Tyson en ik worden wakker in de auto die we uiteindelijk maar gewoon ergens langs de weg gezet hadden. Tijdens onze ietwat spontane roadtrip van L.A. naar Miami en terug, kozen wij ieder een aantal plekken die we wilden zien. Chaco Canyon was er één van hem. Uiteraard waren we totaal niet voorbereid op de kou. We vonden "New Mexico" tropisch genoeg klinken. Echter bleek dat totaal niet altijd waar te zijn. Die nacht om 1 uur kregen we nog een sneeuwstorm voor onze kanus, en besloten we toch maar wat warme kleding aan te trekken.

S'nachts zie je niets in de woestijn. Bovendien had ik ook nog nooit een besneeuwde woestijn gezien. Geen eens in films. Dit beetje surrealiteit maakte mijn dag gelijk al goed. Chaco was koud, maar de moeite waard. Bovendien waren we de enigen daar: Hoe gaaf is dat?