Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Verenigde Staten

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
ALopezBlanco

Als je denkt dat je alles hebt gehad!

Mei 2013 gingen we voor de 2e keer op roadtour door de US of A met de camper.

Je kan wel eens wat pech hebben maar deze reis maakten we het wel heel erg bont!

No. 1
De vierde dag met de camper.
We verbleven al 2 dagen op een zelfvoorzienende campground in Yosemite en het werd tijd om de grijswatertank te legen en het verse water bij te vullen.

Bij het dumpstation aangekomen liep het grijze water niet weg. He, hoe kon dat?
Er stond een Amerikaans stel bij het dumpstation die ons te hulp schoten. Het leek erop dat iets in de afvoer de boel blokkeerde. ‘You got a coathanger’ vroeg ons hulpje.

Ha,ha dat was een leuke vraag. Toen we eergisteren kleding in de kasten wilden hangen bleek namelijk dat er geen kledinghangers in de kasten hingen!
‘Nope, that’s the one thing we don’t have!’ :-)

We moesten de afvoer op een andere manier zien te ontstoppen.
Wim had een goed idee. Hij pakte de waterslang van het dumpstation, zette die op de afvoer en ja het liep weer door!
De prut die er uit kwam was de rijst die we eergisteren aten. Schijnbaar toch een beetje in de gootsteen terechtgekomen bij de afwas.

Tip Laat zo min mogelijk etensresten in de afvoer vallen en zorg voor kledinghangers.

No. 2
Drie dagen later...

Na een verblijf van 2 dagen in Seqouia NP maakte we ons gereed voor de rit naar onze volgende bestemming Lake Isabella.
De camper had twee slide-outs, een bij het eetgedeelte en een bij het slaapgedeelte.

Ik ging eerst de slide-out van het slaapgedeelte in doen.
‘Ies ik zie in de buitenspiegel dat de slide-out nog een stuk uitsteekt. Zit er soms wat voor?’ Vroeg Wim.
‘Nee hoor, ik zie niets.’
Knopje nog maar even indrukken. Krakkk!! Oepsie, de vouwdeur van het slaapdeel naar de badkamer was niet goed ingevouwen, er zat toch iets voor! Deur helemaal uit zijn element, hij hing nog op een schroefje vast.
Deur er uit gehaald en in de douchecabine gezet. Een mooi klusje voor op de volgende campeerplek, gefixt dankzij het setje schroevendraaiers dat we bij ons hadden!

Tip Kijk goed of niets de slide-out blokkeert en neem een setje schroevendraaiers mee.

No. 3
Na 2 overnachtingen op het RV park bij Circus Circus in Las Vegas verlieten we de hectiek weer op zoek naar natuur en rust.

Wim dacht de tanks te gaan legen voordat we weg gingen. Uhhh waar is de afvoerslag gebleven?? Die was verdwenen, heeft iemand die nou gejat? Da’s lekker! 

Maar waar was de slang gebleven? Wim verdacht onze buurman van de diefstal. Gisteravond liep hij namelijk de hele tijd om zijn camper heen en naar de afvoer te kijken. ‘s Avonds laat (na half 12) reed hij weg met de camper en was hij na ongeveer een kwartier weer terug. Waar moet je nou op dat tijdstip heen met de camper, helemaal als je (zoals hij) een personenauto tot je beschikking hebt? Maar goed toen hij weg was kon hij in ieder geval niet onze slang hebben gejat....of zou hij dat er voor hebben gedaan en zich daarna ontdaan hebben van zijn gestolen goederen?
Gelukking konden we er bij de receptie van de campground een nieuwe kopen, maar dat grapje kostte ons $ 60.

Three and counting.....

No. 4
We bezochten Palm Canyon in Palm Springs.

We gingen staan op de plek waar ‘buses’ stond. Het loket voor de tickets was bij de andere rijbaan, Er stond daar ook een vrouw die ons wenkte. Dus daar heen gereden..... BOEM onze RV was te hoog, we reden tegen de entreepoort aan.
‘Why did you drive overhere'?’ Vroeg de loketjuffrouw. Nou, misschien omdat je onze wenkte!!! Grrrr!
We hadden een flinke beschadiging aan de bovenkant, daar ging onze borg (eigen risico) van $1500. Maar goed dat we daar een extra verzekering voor hadden afgesloten. We hoopte eigenlijk dat ze het niet zien bij het inleveren van de camper...en dat is gelukt! :-)

Tip Rijd niet naar wenkende Amerikaanse schone bij een loket alvorens gecheckt te hebben of de doorgang hoog genoeg is ;-)

No. 5
De meest hilarische!

We reden weg van het RV park bij Palm Dessert.
We hadden alles afgekoppeld. Slide-outs in gedaan, zonder iets te vernielen, en up we go. We reden rustig ons ‘straatje’ uit, een vrouw was fanatiek naar ons aan het zwaaien en wees naar de zijkant van de camper.
Ha,ha,ha we hadden vergeten de luifel in te doen! Jeetje dat was wat geweest zeg als we zo de Highway op waren gereden. Als het er dan nog aan had gezeten, waarschijnllijk niet meer ;-)

Tip Check of de luifel in is voordat je weg rijdt!

No. 6
En als je denkt dat je alles hebt gehad....

In Anza Borrego Springs bezochten we de beelden van een lokale kunstenaar die her en der verspreid in het zandlandschap waren opgesteld. Na een paar minuten rijden zagen we de eerste beelden op een grote zandvlakte. RV langs de kant van de weg geparkeerd en door de ochtendhitte naar de beelden. Een paar fotootjes geschoten en weer terug in de RV.

Wat reden we raar en wat een rare lucht, er leek rook achter uit de RV te komen. In de rechterachteruitkijkspiegel zagen we een band uitsteken. EEN BAND!!???
Wat bleek we hadden bij het achteruit parkeren over een band gereden en die zat nu vast tussen de wielkast en het wiel!
Hoe moesten we dit nu oplossen? Het ‘derde wiel ‘aan de wagen was niet los te krijgen, hij zat echt shocking klem!

We krijgen hulp van een automobilist. Hij wist ook niet wat hij zag, maar dacht helderder na dan wij.
Op zijn advies reed Wim de RV voorzichtig achteruit, de ‘extra band’ kwam los en lag nu onder de banden van de RV. De Amerikaan zette zijn voet op de band, Wim reed weer langzaam achteruit, klein stukje vooruit en….Yes geen derde wiel meer aan de wagen! Wat een bak zeg!

Tip Kijk goed waar je de RV parkeert en maak een foto als je zoiets hilarisch mee maakt (dit hebben wij niet gedaan)!