Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Verenigde Staten

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Reizendebeer

Even voorstellen en over mijn reiservaringen

Hallo allemaal

Zoals te zien is ben ik gloednieuw op deze site, en wil ik mijn eerste blog besteden om mijzelf even voor te stellen en mijn reisverleden te omschrijven.
Overigens heb ik in korte tijd al diverse leuke welkomstreacties ontvangen, hiervoor heel erg bedankt, het is hier echt vriendelijk.
Ik ben dus een levenslustige en zelfstandige Jongeman die in het Rotterdam-Botlek gebied woont en werkzaam is. Naast mijn werk als havenbeveiliger werk ik graag met Apple computers ( o.a. foto & video bewerking ), ben ik veel op internet, en speel ik Keyboard.
Mijn rijs ervaringen begonnen zoals bij velen met schooluitjes en weekendjes weg met het gezin.
Vanaf mijn elfde ging ik ieder jaar met mijn ouders mee camperen in Frankrijk, toen ik zeventien was hadden mijn ouders Scandinavië ontdekt, waarna onze caravan regelmatig in Zweden & Denemarken opgesteld stond.
Op mijn 18de maakte ik met een schoolmaat mijn eerste zelfstandige reis naar Londen, deze reis vertellen we bijden nog vaak aan melig gemeenschap, want toen waren we o.a. een homopub uit gevlucht, door vertegenwoordigers een illegale veiling in geduwd, en per ongeluk het rode district ingelopen en uitgerend. Als voorstaande nog niet op de lachspieren werkte kon ik altijd nog vertelde hoe in de toiletten van een underground metrostation mijn maat onder de strenge blikken van droge Engelse zakenmannen onbewust geprobeerd had zijn handen te drogen onder een ongeëtiketteerde condoomautomaat.
Twee rijs maatjes waren geboren, vervolgens regelde ik vakanties naar Duitsland waarna we ook de Zwitserse en Oostenrijkse grens lichtjes passeerden.
Inmiddels was ik militair geworden en kwam ik via mijn werk ook veel in Duitsland, vooral het Eiffel gebied begon ik goed te kennen.
Al snel wouden we meer ontdekken, waarna we besloten door Tsjechië te reizen, toen die tijd in Nederland vrij onbekend als vakantieland, dit land hebben we de daaropvolgende jaren met plezier bezocht.
Inmiddels het leger uit en werkzaam al werkzaam als beveiliger waren we inmiddels klaar voor de grote reizen, en vlogen we naar Griekenland en later Istanbul.
Hierna stopte de droom, mijn reismaat verloor de interesse om in grote reizen te investeren, en we kwamen niet meer verder ( hoewel ook erg leuk ) dan een weekje Limburg of de Veluwe.
Totdat ik de leeftijd 35 zag naderen, ik besloot dat als ik mijn reisdromen wou verwezenlijken ik het zelfstandig moest doen, en schreef mijzelf in voor een groep rondrijs aan de westkant van Noord-Amerika.
Hoewel ik ook een beetje bang was om alleen te gaan, ging ik eindelijk mijn droomreis tegemoet, en het was te gek.
San Francisco, Las Vegas, Los Angelas, Monument Valley en Grand Canyon, het ene was nog mooier dan het ander.
Toen ik met een aantal groepsgenoten ging eten in een Chinees restaurant in het Californische boeren plaatje dat Crow Landing hete kreeg ik mijn eerste gelukskoekje.
Na het koekje opengebroken te hebben las ik op het briefje de wijsheid ( vanuit het Engels ); "Moet is de overwinning van angst, niet zijn afwezigheid", hierom dus ook mijn reisspreuk.
Inmiddels heb ik ook een rondreis door Turkije gemaakt. Mijn plannen om door Egypte en Jordanië te reizen heb ik vanwege de politieke moeilijkheden in Egypte moeten uitstellen, maar zal zeer zeker spoedig geschieden.