Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bustour door Denali NP

Alaska,
Verenigde Staten


Breng je een bezoek aan Denali, dan heb je grote kans om Grizzly beren, wolven, herten of kariboes te zien en natuurlijk een oogverblindend mooi landschap!
In het park (van zo'n 25.000 vierkante kilometer) zou je de hoogte berg van Noord-Amerika kunnen zien, bij goed weer.

De Denali Park Road is de enige weg in het park en loopt over een afstand van 150 kilometer parallel aan de Alaska Range, door valleien en hoge bergpassen.
Je mag niet zelf door het park rijden, maar je kunt de shuttlebus nemen of een tourbus.

Shuttle bussen rijden 4 verschillende routes en vertrekken redelijk vaak op vastgestelde tijden. Hier kun je in en uitstappen voor een van de vele wandelingen door het mooie landschap. Aan te raden is om van te voren te reserveren, maar is dit nu niet gelukt, twee dagen van te voren komt de helft van de kaarten vrij voor de verkoop!
Let op: In de bus kun je geen eten of drinken kopen, dus van te voren meenemen!

Toerbussen zijn een stuk duurder en kunnen ook alleen van te voren gereserveerd worden. Hier heb je een gids aan boord en meestal zit een lunchpakket er bij inbegrepen. Er wordt op verschillende locaties gestopt, maar je kunt hier niet op eigen houtje verder! Voor verschillende tours zie: http://www.reservedenali.com/denali-tours.aspx

Wij kozen de toer helemaal tot het einde van de weg (KANTISHNA EXPERIENCE), zaten zo'n 12 uur in de bus, zagen een grizzly op ons afkomen, hadden een hele fijn gids (kletste veel zoals een echte Amerikaan betaamd, maar wel allemaal goede info) en hebben een top-dag gehad! Echt een aanrader